JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Shortbread cookies

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Eigenlijk maak ik nooit koekjes, ik ben nu eenmaal niet zo’n bakker. Maar deze kerstdagen maak ik een kleine uitzondering. Niet omdat ik zo’n zin heb om koekjes te bakken, maar omdat dit me een originele manier leek om jullie een fijne kerst te wensen! Deze shortbread cookies vind ik namelijk de ultieme kerstkoekjes 🙂 Ze zijn heel simpel te maken met slechts een handjevol ingrediënten en ik ken weinig mensen die dit soort koekjes niet lekker vinden. Snel maken dus 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 koekjes?

* 180 gram boter op kamertemperatuur
* 75 gram poedersuiker
* 1 theelepel vanille-extract
* 1/4 theelepel zout
* 190 gram bloem
* rasp van 1/2 mandarijn

Voor de icing
* 100 gram poedersuiker
* 1 -2 eetlepels melk

Hoe maak je deze heerlijke koekjes?

Start met het in de keukenmachine zacht laten draaien van de boter. Is de boter goed luchtig? Voeg dan de poedersuiker toe. Wacht tot de suiker helemaal is opgenomen door de boter en voeg dan de vanille-extract en het zout toe. Wacht weer totdat dit is opgenomen en voeg dan het mandarijnrasp en de bloem toe. Laat de keukenmachine een paar minuten draaien totdat alles helemaal is opgenomen.

Leg een stuk bakpapier op je werkblad en bestrooi dit en je handen met een beetje bloem, de mix is erg plakkerig! Haal de mix uit de kom en meng ‘m met je handen nog een minuutje door totdat het een geheel is. Sla de bal dan plat tot een platte schijf van ongeveer 15 bij 15 cm en vouw het bakpapier eromheen. Leg de mix dan een uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de mix uit de koelkast en rol ‘m met een deegroller uit tot een plak van ongeveer 1/2 cm dik. Gebruik een koekjesvorm om koekjes uit de plak te steken. Leg ze op het bakpapier.

Gebruik een vork om in ieder koekje minimaal 3 keer gaatjes te prikken, zodat de koekjes lekker bros blijven tijdens en na het bakken. Zet dan de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15 – 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Maak in de tussentijd de icing door de poedersuiker te mengen met de melk. Zorg dat je een dik papje krijgt, maar voeg eventueel nog een mini-scheutje melk toe als het papje te dik wordt. Breng de icing aan op de (geheel!) afgekoelde koekjes en laat even opstijven.

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • koek
  • zoet
Vorige artikel
Gebakken aardappelen JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Camembert uit de oven

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

2 reacties
  1. Hosting schreef:
    6 december 2016 om 10:43 am

    Delicious shortbread logs with chocolate chips in the cookie and dipped in chocolate and nuts on the end.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      13 december 2016 om 11:23 am

      Thanks!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.