Snickersijs

16 jul 2016 | Zoet

Dat ik gek ben op Snickers wisten jullie volgens mij al. Dat was al wel te zien aan de Snickers-cupcakes die ik eerder maakte en misschien nog wel meer aan mijn eigen recept voor homemade Snickers. Ik vond toch dat het inmiddels wel weer tijd was voor een nieuwe variant: Snickersijs!

En wat fijn was het dat ik enkele weken geleden aanwezig was bij de lancering van Swedish Glace, volledig gluten- en lactosevrij ijs en daar Marike van Oh.My.Pie onmoette (ik schreef er hier al iets over). Zij liet ons namelijk haar recept voor Cookie Dough-ijs zijn, de vegan-variant. Was wat dat lekker!

Ik besloot op dat moment om haar recept te gebruiken en er Snickersijs mee te maken. De dag erna ging ik er meteen mee aan de slag en het resultaat was werkelijk waar goddelijk. Heerlijk Snickersijs dat zo op tafel staat, wie wil dat nu niet? Ik maakte de volledig veganvariant met Swedish Glace, wat het recept ook meteen lactosevrij maakte. Maar natuurlijk kun je dit recept prima maken met normaal roomijs, dat werkt net zo goed 🙂 Snel proberen dus!

snickersijs

Wat heb je nodig voor dit goddelijke Snickersijs?

  • 500 ml roomijs naturel (ik gebruikte het gluten- en lactosevrije ijs van Swedish Glace)
  • 5 eetlepels amandelmeel
  • 5 grote dadels
  • 50 gram pure chocolade, klein gesneden
  • 3 eetlepels pindakaas met nootjes
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 100 ml vegan karamelsaus of gewone karamelsaus
  • pinda’s

snickersijs

Hoe maak je dit heerlijke ijs?

1. Zorg dat je ijs alvast wat zachter is geworden, dat maakt het makkelijker om straks de ingrediënten door het ijs te roeren.

2. Doe de dadels, het meel, de chocolade, de pindakaas en het vanillearoma in een keukenmachine en maal alle ingrediënten fijn.

3. Meng de kruimelmix door het ijs heen en zet het ijs weer in de vriezer.

4. Serveer het ijs vervolgens met wat karamelsaus en pinda’s en klaar is je Snickersijs ☺

snickersijs

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen