JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
speltkoeken1
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

  • 23 februari 2022
  • Geen reacties
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Nu ik sinds november een echte kantoorbaan heb en dus – zoals half Nederland – van 9 tot 5 werk, heb ik ook een veel duidelijke eetritme gekregen. Voorheen moest ik – snel, snel, snel – iets makkelijks naar binnen proppen tussen het geven van colleges en het rennen van lokaal naar lokaal door. Tegenwoordig heb ik om 12 uur lunchpauze (iedere dag!) en lunch ik met heel veel collega’s aan een lange tafel in de kantine. En niet mee-eten is zelfs bijna niet mogelijk, ik word bijna van mn stoel getrokken om 2 voor 12 😉 Maar regelmatig lunchen betekent ook op een veel regelmatiger tijd trek krijgen in een tussendoortje. En laat ik daar nu dit fijne recept voor speltkoeken voor hebben gevonden.

Meestal neem ik een Nakd-reepje of wat fruit met noten als tussendoortje. En ook iets te regelmatig heb ik veel zin in een bakje chips, wat (oude) kaas of doe ik een rondje langs de automaten op mijn werk 🙂 Dus besloot ik zelf maar weer eens iets te maken en dat werden deze speltkoeken. Supermakkelijk om te maken en – ondanks dat er nauwelijks zoetigheid inzit – lekker zoet en een prima tussendoortje. Dus neem ik sindsdien met enige regelmaat een speltkoek mee naar mn werk. Probeer zelf maar, ze zijn heerlijk!

speltkoeken1

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 speltkoeken?

    • 200 gram (bio-)speltmeel
    • 120 gram boter
    • 3 eetlepels agavesiroop
    • 1 theelepel kaneel
    • snufje zout
    • handje rozijnen, geweld
    • 50 gram pure chocolade, in kleine stukjes

speltkoeken2

Hoe maak je deze lekkere koeken?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe vervolgens het meel en de boter samen met de agavesiroop in een keukenmachine en mix tot een deegbal. Is de mix wat droog? Voeg dan een klein beetje extra boter toe.

3. Roer vervolgens de rozijnen en de chocola door het deeg.

4. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 centimeter dikte. Snijd daarna met een mes rechthoekjes uit de plak deeg. Meer zin in rondjes? Rol dan het deeg op tot een cilinder en leg ‘m – verpakt in bakpapier – even in de vriezer. Snijd er vervolgens schijven van.

5. Leg de koekjes met enige ruimte ertussen op de bakplaat. Bak de speltkoeken dan in 20 minuten gaar.

6. Laat de speltkoeken wel even afkoelen, ze zijn erg bros en vallen snel uit elkaar als je ze te snel van de bakplaat afhaalt.

Eet de koeken lauwwarm of bewaar ze in een afgesloten trommel totdat je ze op gaat eten.

speltkoeken3speltkoeken4

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • gezond
  • koek
  • snoep
  • spelt
  • tussendoortje
Vorige artikel
Cake met oliebollen en pretzels
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
Lees verder
Volgende artikel
bosbessencake1
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

  • 21 december 2021
Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

  • 2 december 2021
levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

  • 21 november 2021
Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

  • 11 november 2021
Chocolate chip pancakes2
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Chocolate chip pancakes

  • 23 oktober 2021

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.