JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
speltkoeken1
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Total
14
Shares
11
0
3
0
0

Nu ik sinds november een echte kantoorbaan heb en dus – zoals half Nederland – van 9 tot 5 werk, heb ik ook een veel duidelijke eetritme gekregen. Voorheen moest ik – snel, snel, snel – iets makkelijks naar binnen proppen tussen het geven van colleges en het rennen van lokaal naar lokaal door. Tegenwoordig heb ik om 12 uur lunchpauze (iedere dag!) en lunch ik met heel veel collega’s aan een lange tafel in de kantine. En niet mee-eten is zelfs bijna niet mogelijk, ik word bijna van mn stoel getrokken om 2 voor 12 😉 Maar regelmatig lunchen betekent ook op een veel regelmatiger tijd trek krijgen in een tussendoortje. En laat ik daar nu dit fijne recept voor speltkoeken voor hebben gevonden.

Meestal neem ik een Nakd-reepje of wat fruit met noten als tussendoortje. En ook iets te regelmatig heb ik veel zin in een bakje chips, wat (oude) kaas of doe ik een rondje langs de automaten op mijn werk 🙂 Dus besloot ik zelf maar weer eens iets te maken en dat werden deze speltkoeken. Supermakkelijk om te maken en – ondanks dat er nauwelijks zoetigheid inzit – lekker zoet en een prima tussendoortje. Dus neem ik sindsdien met enige regelmaat een speltkoek mee naar mn werk. Probeer zelf maar, ze zijn heerlijk!

speltkoeken1

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 speltkoeken?

    • 200 gram (bio-)speltmeel
    • 120 gram boter
    • 3 eetlepels agavesiroop
    • 1 theelepel kaneel
    • snufje zout
    • handje rozijnen, geweld
    • 50 gram pure chocolade, in kleine stukjes

speltkoeken2

Hoe maak je deze lekkere koeken?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe vervolgens het meel en de boter samen met de agavesiroop in een keukenmachine en mix tot een deegbal. Is de mix wat droog? Voeg dan een klein beetje extra boter toe.

3. Roer vervolgens de rozijnen en de chocola door het deeg.

4. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 centimeter dikte. Snijd daarna met een mes rechthoekjes uit de plak deeg. Meer zin in rondjes? Rol dan het deeg op tot een cilinder en leg ‘m – verpakt in bakpapier – even in de vriezer. Snijd er vervolgens schijven van.

5. Leg de koekjes met enige ruimte ertussen op de bakplaat. Bak de speltkoeken dan in 20 minuten gaar.

6. Laat de speltkoeken wel even afkoelen, ze zijn erg bros en vallen snel uit elkaar als je ze te snel van de bakplaat afhaalt.

Eet de koeken lauwwarm of bewaar ze in een afgesloten trommel totdat je ze op gaat eten.

speltkoeken3speltkoeken4

11
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • gezond
  • koek
  • snoep
  • spelt
  • tussendoortje
Vorige artikel
pasta rode saus met verstopte groenten1
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Lees verder
Volgende artikel
Snelle romige pasta met paprikasaus1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.