JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ik ben een gigantische snoeperd. Het liefst ‘snaai’ ik de hele dag door. Niet zo handig natuurlijk en zeker niet gezond. Een echte ‘fitgirl’ zal ik daarom ook nooit worden. Dat betekent echter niet dat ik helemaal niet oplet op wat ik eet. De laatste tijd probeer ik vooral de hoeveelheid en het soort tussendoortjes te beperken en te kiezen voor gezondere alternatieven. En soms worden die alternatieven me letterlijk aangereikt.

Deze gezonde energiebars proefde ik een tijdje geleden op mijn werk. Mijn collega had ze van thuis meegenomen en ik mocht proeven. Ze bekende dat ze deze suikervrije energierepen inmiddels al tig keren gemaakt had en dat zelfs haar kinderen er helemaal dol op zijn. En ze had gelijk. Deze repen smaken zowel heel gezond als lekker en dat er, op de agavesiroop na, niets zoets in verwerkt zit haal je er niet meteen uit.

Ik moest deze repen natuurlijk namaken. En omdat het recept me wel bevalt, staat het vandaag voor jullie op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig voor een stuk of 10 energierepen?

* 4 rijpe bananen
* 100 ml agavesiroop
* 150 gram havermout
* 100 gram Brinta
* 4 eetlepels muesli
* 1 eetlepel kaneel
* snufje zout

Wat je verder zelf lekker vindt, ik gebruikte:
* handje rozijnen
* 50 gram pecannoten, gesneden
* klein handje chiazaadjes

repen2

Hoe maak je deze lekkere energiebars?

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de bananen samen met de agavesiroop in een blender of keukenmachine en blend of mix totdat je een mousse hebt gekregen. Schep deze mousse in een kom.

Roer de havermout, de Brinta, de muesli met de kaneel en het snufje zout door de bananenmix. Het mengsel wordt als het goed is steeds taaier, dat is ook de bedoeling.

Nu kun je nog toevoegen wat je zelf lekker vindt, denk aan rozijn, cranberries, soorten noten, kokossnippers of cacaonibs. Voeg ongeveer in totaal een hand of 3 aan extra’s toe. Ik voegde rozijnen, pecannoten en chiazaadjes toe.

Bekleed een browniebakvorm met bakpapier. Schep het mengsel in de vorm en druk het plat. Bij mij ging dat met de handen het meest makkelijk. Zorg dat je het mengsel gelijk verdeelt over de bakvorm.

Zet nu de bakvorm minimaal 1,5 uur in de oven. Draai de temperatuur halverwege terug naar 100 graden. Houd de bars goed in de gaten, zodat ze niet te bruin worden.

Haal de bakvorm na 1,5 uur uit de oven en laat afkoelen. Stort daarna op een rooster en laat helemaal afkoelen. Snijd daarna in repen zo groot als je ze zelf lekker vindt. Ik bewaar de repen in de vriezer en neem er steeds een of twee mee als ik ‘s morgens van huis ga. In de middag zijn ze dan heerlijk om op te eten πŸ™‚

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • gezond
  • granen
  • tussendoortje
Vorige artikel
  • Drankjes

Tropische smoothie

Lees verder
Volgende artikel
  • Uncategorized

Fotografie JoorKitchen

Lees verder
Ook heel lekker
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.