Taart van eierkoeken met kruidnoten

2 dec 2019 | Dessert, Zoet

It’s my birthday! En eigenlijk wilde ik daar niets aan doen. Ook niet op de site. Maar ja, toen werd ik wakker op zaterdagmorgen met een briljant idee (al zeg ik het zelf) voor deze taart van eierkoeken met chocoladekruidnoten. En dat idee leek me zo lekker dat ik het meteen maakte nadat ik gedoucht had 😀

Ik ben niet zo’n groot bakwonder, dus verwacht van mij geen enorme taarten als ik iets te vieren heb. Liever bak ik een cake of maak ik iets makkelijks. En dat is dit recept dus ook, ook al ziet dat er misschien niet zo uit 🙂 Je bakt eerst heerlijke eierkoeken met chocoladekruidnoten (en dat heb je binnen 20 minuten gedaan) en een easy peasy roomkaasglazuur die ik leende van Rutger Bakt. In elkaar zetten en serveren maar! Ik durf te wedden dat je deze taart binnen 35 minuten op tafel hebt staan. Echt waar! Probeer maar 🙂

taart van eierkoeken met kruidnoten

Wat heb je nodig voor 1 taart van eierkoeken met kruidnoten?

  • 2 eieren
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 50 gram grof gehakte chocoladekruidnoten + 15 stuks voor garnering

Voor de roomklaasglazuur (recept van Rutger Bakt)

  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-essence

taart van eierkoeken met kruidnoten

Hoe maak je deze lekkere en makkelijke taart van eierkoeken?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Mix vervolgens de eieren met de suiker in een kom en mix goed door. De mix moet romig en luchtig zijn.

3. Voeg dan de bloem, de bakpoeder en de koekkruiden toe. Roer goed met een spatel, maar zorg dat je niet alle lucht uit het beslag mixt.

4. Meng als laatste de grof gehakte chocoladekruidnoten door het beslag.

5. Bekleed nu een bakplaat met bakpapier. Maak met twee grote lepels hoopjes beslag. In totaal ongeveer 5 hoopjes. De koeken lopen nog erg uit, dus leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat. Verdeel de overige chocoladekruidnoten over de eierkoeken.

6. Bak vervolgens de eierkoeken in ongeveer 10 minuten af in de oven. Laat ze helemaal afkoelen.

7. Maak in de tussentijd het roomkaasglazuur door in een keukenmachine de roomkaas te mixen met de boter tot een luchtig geheel. Voeg daarna de poedersuiker en de vanille-essence toe.

8. Leg de grootste eierkoek op een bord, verdeel hierover een deel van het roomkaasglazuur. Leg de volgende eierkoek erbovenop en ga zo door tot alle eierkoeken gebruikt zijn. Maak de bovenkant van de taart van eierkoeken met kruidnoten af met een toefje glazuur en wat extra kruidnoten.

taart van eierkoeken

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen