JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
taart van eierkoeken met kruidnoten
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

Total
4
Shares
1
0
3
0
0

It’s my birthday! En eigenlijk wilde ik daar niets aan doen. Ook niet op de site. Maar ja, toen werd ik wakker op zaterdagmorgen met een briljant idee (al zeg ik het zelf) voor deze taart van eierkoeken met chocoladekruidnoten. En dat idee leek me zo lekker dat ik het meteen maakte nadat ik gedoucht had πŸ˜€

Ik ben niet zo’n groot bakwonder, dus verwacht van mij geen enorme taarten als ik iets te vieren heb. Liever bak ik een cake of maak ik iets makkelijks. En dat is dit recept dus ook, ook al ziet dat er misschien niet zo uit πŸ™‚ Je bakt eerst heerlijke eierkoeken met chocoladekruidnoten (en dat heb je binnen 20 minuten gedaan) en een easy peasy roomkaasglazuur die ik leende van Rutger Bakt. In elkaar zetten en serveren maar! Ik durf te wedden dat je deze taart binnen 35 minuten op tafel hebt staan. Echt waar! Probeer maar πŸ™‚

taart van eierkoeken met kruidnoten

Wat heb je nodig voor 1 taart van eierkoeken met kruidnoten?

  • 2 eieren
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 50 gram grof gehakte chocoladekruidnoten + 15 stuks voor garnering

Voor de roomklaasglazuur (recept van Rutger Bakt)

  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-essence

taart van eierkoeken met kruidnoten

Hoe maak je deze lekkere en makkelijke taart van eierkoeken?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Mix vervolgens de eieren met de suiker in een kom en mix goed door. De mix moet romig en luchtig zijn.

3. Voeg dan de bloem, de bakpoeder en de koekkruiden toe. Roer goed met een spatel, maar zorg dat je niet alle lucht uit het beslag mixt.

4. Meng als laatste de grof gehakte chocoladekruidnoten door het beslag.

5. Bekleed nu een bakplaat met bakpapier. Maak met twee grote lepels hoopjes beslag. In totaal ongeveer 5 hoopjes. De koeken lopen nog erg uit, dus leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat. Verdeel de overige chocoladekruidnoten over de eierkoeken.

6. Bak vervolgens de eierkoeken in ongeveer 10 minuten af in de oven. Laat ze helemaal afkoelen.

7. Maak in de tussentijd het roomkaasglazuur door in een keukenmachine de roomkaas te mixen met de boter tot een luchtig geheel. Voeg daarna de poedersuiker en de vanille-essence toe.

8. Leg de grootste eierkoek op een bord, verdeel hierover een deel van het roomkaasglazuur. Leg de volgende eierkoek erbovenop en ga zo door tot alle eierkoeken gebruikt zijn. Maak de bovenkant van de taart van eierkoeken met kruidnoten af met een toefje glazuur en wat extra kruidnoten.

taart van eierkoeken

1
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

Lees verder
Volgende artikel
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.