JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Vegan karamelsaus

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Enkele weken geleden was ik bij de officiele lancering van Swedish Glace, van oorpsrong Zweeds vegan en glutenvrij ijs. Een van de weinige echt romige ijssoorten die mensen met een glutenallergie of met de wens glutenvrij te eten kunnen eten. Gemaakt van soja. Ik maakte op de lancering van dit ijs kennis met enkele medefoodbloggers – erg gezellig! – en leerde er meer over hoe vervelend het kan zijn om coeliakie te hebben. Dit ijs is dus voor sommige mensen echt een uitkomst.

Swedish Glace

Tijdens de lancering maakte ik ook kennis met Marike van Oh.My.Pie!. Zij gaf op deze bijeenkomst een workshop over hoe je van roomijs een waar feestje op je bord kunt maken. Ze maakte een mango-swirl (jammie!) een taartje met frambozenijs (lekker!) en haar variant op Cookie Dough-ijs van Ben & Jerry’s. Van die laatste waren de meeste aanwezige bloggers meteen fan. Ik ook. Wat een fijne combi! Ik besloot – op aanwijzingen van Marike zelf – nog die dag erna een eigen variant te maken: Snickers-ijs! Het recept daarvoor vind je binnenkort op het blog πŸ™‚

Swedish Glace

Omdat ik heel graag mijn Snickers-ijs vegan en glutenvrij wilde proberen te houden (het ijs zelf is dat immers ook), bedacht ik dat het tijd was om vegan karamelsaus te maken. Ik maakte al eens eerder karamelsaus, maar een vegan-variant maakte ik nog niet eerder. Ik liet me daarom graag inspireren door dit recept . En het resultaat? Net zo lekker als niet-vegan karamelsaus. Echt waar! Probeer maar πŸ™‚ Enjoy!

vegan karamelsaus

Wat heb je nodig voor vegan karamelsaus?

  • 1 blikje volle kokosmelk (dus niet de light-variant)
  • 200 gram (kokos)suiker
  • 1/4 theelepel zout

Hoe maak je deze homemade karamelsaus?

1. Doe de kokosmelk, de suiker en het zout samen in een steelpannetje. Roer goed door.

2. Zet het pannetje op laag vuur en verwarm de karamelsaus in wording totdat deze kook.

3. Kook de karamelsaus 15 minuten op zacht vuur. Zet het steelpannetje eventueel op een warmhoudplaatje als het te hard gaat.

4. Laat de karamelsaus afkoelen en zet ‘m na afkoelen even in de koelkast. Je zult zien dat de saus naarmate ‘ie koeler wordt steeds dikker wordt. Vind je het nog niet de juiste dikte? Kook de karamelsaus dan nog iets langer.

vegan karamelsaus

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • karamel
  • saus
  • vegan
  • zoet
Vorige artikel
Mexicaanse gehaktschotel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse chili (vega)

Lees verder
Volgende artikel
Lunchtip meloen & feta
  • Avondeten

7 x zomerse salade

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

1 reactie
  1. Sandra schreef:
    7 oktober 2021 om 7:54 am

    Ziet er goed uit, alleen hoeveel ml kokosmelk zit er in het blikje dat jij gebruikt? De inhoud varieert hier namelijk van 200 ml tot 400 ml afhankelijk van het merk.
    Alvast heel erg bedankt voor je reactie. πŸ™‚

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.