JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
wortelcake
  • Zoet

Wortelcake

  • 19 januari 2019
  • Geen reacties
Total
16
Shares
0
0
16
0
0

Laatst aten we in een cafeetje een heerlijk, zacht stuk wortelcake. Lekker kruidig, maar vooral heel erg zacht en romig. En zonder icing bovenop, want dat had die wortelcake helemaal niet nodig. Toen ik thuiskwam, bedacht ik me dat het alweer veel te lang geleden was dat ik zelf carrot cake had gemaakt en ik was meteen geinspireerd om zelf te gaan bakken.

Mijn kruidige versie van de carrotcake is net zo zacht en kruidig als de versie uit het cafe. Ik vond het wel lekker om er een frisse topping van roomkaas en citroensap overheen te doen. Gewoon, omdat ik gewoon all the way wil gaan als ik carrot cake eet. Ik zou het proberen als ik jullie was!

wortelcake

Wat heb je nodig voor 1 lekkere wortelcake?

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram boekweitmeel (of ieder ander soort meel, ik vind boekweit lekker en het ‘voelt’ wat gezonder)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel (of meer als je daarvan houdt)
  • 1 theelepel anijs (kun je weglaten of vervangen door koek- of speculaaskruiden)
  • zaadjes van 5 kardemonpeulen (kun je weglaten)
  • 4 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 300 gram geraspte wortel
  • handje rozijnen
  • handje walnoten

wortelcake

Voor de topping

  • 100 gram roomkaas
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel abrikozenjam

Extra benodigd: springvorm van 24cm, keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere carrot cake?

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet je springvorm in met olie, boter of bakspray.

2. Maal de kardemonzaadjes fijn in een vijzel.

3. Klop de eieren met de suiker en de zonnebloemolie los totdat de mix lichter van kleur wordt. Mix in een andere kom de droge ingrediënten met elkaar. Mix vervolgens de natte mix door de droge mix. Voeg de wortelen, de rozijnen en de walnoten toe en verdeel de mix over de springvorm.

4. Bak 40 minuten in de oven en check dan of een sateprikker droog uit de cake komt. Is dat het geval, haal dan de vorm uit de oven, stort de cake op een rooster en laat afkoelen.

5. Maak tijdens het afkoelen van de cakejes de topping. Mix in een kom de roomkaas, het sap van de citroen en de poedersuiker. Dit wordt niet een heel egale mix (tenminste, mij lukt dat nooit), maar lekker is ‘ie wel. Als je cake afgekoeld is, kun je ‘m afmaken met de topping. Breng als laatste de abrikozenjam aan op de topping, zodat je cake een oranjetouch krijgt.

wortelcake

0
0
16
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • cake
  • recept
  • zoet
Vorige artikel
Bananencake
  • Zoet

Bananencake uit ‘Swedish Fika’

  • 12 januari 2019
Lees verder
Volgende artikel
chiacake
  • Ontbijt
  • Zoet

Chiacake uit Modern Baking van Donna Hay

  • 22 januari 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Bananenbrood-ontbijtkoek
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

  • 14 februari 2021
pumpkin spice granola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pumpkin spice – granola

  • 31 januari 2021
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
chocolate chip cookies
Lees verder
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

  • 31 mei 2020
fruitcrumble zonder suiker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Fruitcrumble zonder suiker

  • 19 april 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?