JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
20
Shares
0
0
20
0
0

Laatst aten we in een cafeetje een heerlijk, zacht stuk wortelcake. Lekker kruidig, maar vooral heel erg zacht en romig. En zonder icing bovenop, want dat had die wortelcake helemaal niet nodig. Toen ik thuiskwam, bedacht ik me dat het alweer veel te lang geleden was dat ik zelf carrot cake had gemaakt en ik was meteen geinspireerd om zelf te gaan bakken.

Mijn kruidige versie van de carrotcake is net zo zacht en kruidig als de versie uit het cafe. Ik vond het wel lekker om er een frisse topping van roomkaas en citroensap overheen te doen. Gewoon, omdat ik gewoon all the way wil gaan als ik carrot cake eet. Ik zou het proberen als ik jullie was!

wortelcake

Wat heb je nodig voor 1 lekkere wortelcake?

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram boekweitmeel (of ieder ander soort meel, ik vind boekweit lekker en het ‘voelt’ wat gezonder)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel (of meer als je daarvan houdt)
  • 1 theelepel anijs (kun je weglaten of vervangen door koek- of speculaaskruiden)
  • zaadjes van 5 kardemonpeulen (kun je weglaten)
  • 4 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 300 gram geraspte wortel
  • handje rozijnen
  • handje walnoten

wortelcake

Voor de topping

  • 100 gram roomkaas
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel abrikozenjam

Extra benodigd: springvorm van 24cm, keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere carrot cake?

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet je springvorm in met olie, boter of bakspray.

2. Maal de kardemonzaadjes fijn in een vijzel.

3. Klop de eieren met de suiker en de zonnebloemolie los totdat de mix lichter van kleur wordt. Mix in een andere kom de droge ingrediënten met elkaar. Mix vervolgens de natte mix door de droge mix. Voeg de wortelen, de rozijnen en de walnoten toe en verdeel de mix over de springvorm.

4. Bak 40 minuten in de oven en check dan of een sateprikker droog uit de cake komt. Is dat het geval, haal dan de vorm uit de oven, stort de cake op een rooster en laat afkoelen.

5. Maak tijdens het afkoelen van de cakejes de topping. Mix in een kom de roomkaas, het sap van de citroen en de poedersuiker. Dit wordt niet een heel egale mix (tenminste, mij lukt dat nooit), maar lekker is ‘ie wel. Als je cake afgekoeld is, kun je ‘m afmaken met de topping. Breng als laatste de abrikozenjam aan op de topping, zodat je cake een oranjetouch krijgt.

wortelcake

0
0
20
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • cake
  • recept
  • zoet
Vorige artikel
mexicaanse lasagne
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse lasagne

Lees verder
Volgende artikel
bietenpesto
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietenpesto

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.