JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Zoet

Wortelcake

  • 19 januari 2019
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 103 x bekeken
Total
9
Shares
0
0
9
0
0

Laatst aten we in een cafeetje een heerlijk, zacht stuk wortelcake. Lekker kruidig, maar vooral heel erg zacht en romig. En zonder icing bovenop, want dat had die wortelcake helemaal niet nodig. Toen ik thuiskwam, bedacht ik me dat het alweer veel te lang geleden was dat ik zelf carrot cake had gemaakt en ik was meteen geinspireerd om zelf te gaan bakken.

Mijn kruidige versie van de carrotcake is net zo zacht en kruidig als de versie uit het cafe. Ik vond het wel lekker om er een frisse topping van roomkaas en citroensap overheen te doen. Gewoon, omdat ik gewoon all the way wil gaan als ik carrot cake eet. Ik zou het proberen als ik jullie was!

wortelcake

Wat heb je nodig voor 1 lekkere wortelcake?

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram boekweitmeel (of ieder ander soort meel, ik vind boekweit lekker en het ‘voelt’ wat gezonder)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel (of meer als je daarvan houdt)
  • 1 theelepel anijs (kun je weglaten of vervangen door koek- of speculaaskruiden)
  • zaadjes van 5 kardemonpeulen (kun je weglaten)
  • 4 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 300 gram geraspte wortel
  • handje rozijnen
  • handje walnoten

wortelcake

Voor de topping

  • 100 gram roomkaas
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel abrikozenjam

Extra benodigd: springvorm van 24cm, keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere carrot cake?

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet je springvorm in met olie, boter of bakspray.

2. Maal de kardemonzaadjes fijn in een vijzel.

3. Klop de eieren met de suiker en de zonnebloemolie los totdat de mix lichter van kleur wordt. Mix in een andere kom de droge ingrediรซnten met elkaar. Mix vervolgens de natte mix door de droge mix. Voeg de wortelen, de rozijnen en de walnoten toe en verdeel de mix over de springvorm.

4. Bak 40 minuten in de oven en check dan of een sateprikker droog uit de cake komt. Is dat het geval, haal dan de vorm uit de oven, stort de cake op een rooster en laat afkoelen.

5. Maak tijdens het afkoelen van de cakejes de topping. Mix in een kom de roomkaas, het sap van de citroen en de poedersuiker. Dit wordt niet een heel egale mix (tenminste, mij lukt dat nooit), maar lekker is ‘ie wel. Als je cake afgekoeld is, kun je ‘m afmaken met de topping. Breng als laatste de abrikozenjam aan op de topping, zodat je cake een oranjetouch krijgt.

wortelcake

0
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • cake
  • recept
  • zoet
Vorige artikel
mexicaanse lasagne
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse lasagne

  • 16 januari 2019
Lees verder
Volgende artikel
bietenpesto
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietenpesto

  • 20 januari 2019
Lees verder
Ook lekker:
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
taart van eierkoeken met kruidnoten
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

  • 2 december 2019
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

  • 17 november 2019
appeltaart met een twist
Lees verder
  • Zoet

Appeltaart met een twist

  • 6 oktober 2019
crumble met zacht fruit
Lees verder
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019
glutenvrije amandelcake
Lees verder
  • Zoet

Glutenvrije amandelcake met espresso-icing

  • 13 juli 2019
5x zoete recepten
Lees verder
  • Zoet

5x zoete recepten voor Brenda Kookt

  • 26 mei 2019
ontbijtcake a la Kek Delft
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake a la Kek Delft

  • 17 februari 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NU ONLINE | Tijd voor een echte beauty op tafel! Ik ben niet zo'n fan van bloemkoolsoep - die geur! - maar in deze makkelijke soep is die bloemkool echt heel erg lekker. Ik vond het wel een goed idee om de toch soms wat muffe geur en smaak van bloemkool wat op te frissen door een typisch kerstingredient te gebruiken: cranberry's! 140 50
ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt ๐Ÿ˜ Superhandig! 150 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen ๐Ÿ™ƒ Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 170 48
IT'S MY BIRTHDAY ๐ŸŽ‰ | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu ๐Ÿ˜‰). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken ๐Ÿ˜ En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen ๐Ÿ™Œ 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig ๐Ÿ™ˆ? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜‚?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden ๐Ÿ˜‰ Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim โ˜บ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch ๐Ÿ˜? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond ๐Ÿ™ƒ En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond ๐Ÿ˜‰ Dus koffietijd! 147 26
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?