Zelf Snickers maken – de simpele variant

3 feb 2019 | Zoet

Er is een plek waar mijn twee grote, zoete liefdes, pindakaas en chocolade, samenkomen: in een Snickers. In die candybar worden – vind ik – de twee beste smaken ter wereld gecombineerd in een perfect huwelijk: chocolade en pinda’s. Op de middelbare school trok ik iedere dag zo’n reep uit de automaat, dagen zonder Snickers kwamen toen nauwelijks voor. Inmiddels heb ik mijn liefde voor de Snickers wat beteugeld, maar dat betekent niet dat ik niet heel erg blij kan worden van een hapje Snickers.

Enige tijd geleden besloot ik dat ik zelf Snickers wilde maken. Gewoon, for the fun of it. Het zelf maken van Snickers bleek helemaal niet zo moeilijk als ik had gedacht. Het enige moeilijke aan dit recept is dat je er wat geduld en tijd voor moet hebben – je moet flink wachten tussen de verschillende stappen door. Maar jeetje, wat was het resultaat het wachten waard. Jammie!

Ik experimenteerde met verschillende ingrediënten om zo de simpelste versie te vinden. Deze versie is de meest makkelijke manier om Snickers te maken en de ingrediënten zijn als het goed is in iedere supermarkt te krijgen. Wil je meer uitdaging? Dan raad ik je aan om dit dit recept of dit recept ook eens uit te proberen. Enjoy!

snickers zelf maken

Wat heb je nodig om zelf Snickers te maken? **

  • 400 gram melkchocola, in stukjes
  • 3 grote eetlepels pindakaas
  • 150 gram marshmallows
  • 150 gram Bebogeen-karamelpasta
  • flinke hand pinda’s, grof gehakt

zelf snickers maken

Hoe doe je dat, zelf Snickers maken?

1. Bekleed een ovenschaal van 20x30cm met bakpapier.

2. Zet een pan met daarin een klein laagje water op zacht vuur. Zet een schaal bovenop de pan. Zorg dat de schaal in de pan valt, maar het water niet raakt. Beleg vervolgens een schaal met bakpapier, op die manier krijg je straks de Snickers makkelijk uit de vorm.

3. Laag 1
Smelt 150 gram chocolade au bain-marie in de kom. Voeg een eetlepel pindakaas toe als de chocolade gesmolten is. Roer goed door. Schenk nu de chocolade in de schaal. . Zorg dat je een min of meer egale bodem hebt. Zet nu de schaal voor minimaal een uur in de koelkast of een kwartier in de vriezer. De laag moet stevig zijn voordat je de volgende laag toe gaat voegen.

4. Laag 2
Smelt de marshmallows vervolgens ook au bain-marie. Voeg ook hier een eetlepel pindakaas toe. Roer goed door. Dit is een redelijk kleverig spulletje. Schenk de marshmallowmix nu op de gestolde chocoladelaag in je schaal. Je moet snel zijn, de marsmallows stollen snel. Zet de schaal wederom in de koelkast (1 uur) of vriezer (15 minuten).

zelf snickers maken

5. Laag 3
Doe de Bebogeen in een kommetje en roer er de gezouten pinda’s doorheen. Schenk ook deze laag weer in de schaal(tjes) en zet deze weer in de koelkast of vriezer.

6. Laag 4
Haal de snickers-to-be voorzichtig met bakpapier en al uit de schaal en leg op een rooster. Smelt de overgebleven chocolade met een eetlepel pindakaas weer op dezelfde manier als stap 1. Giet de helft van het mengsel over de snickers en zet met rooster en al in de koelkast om weer op te stijven. Snijd – als de chocolade is opgestijfd – de plak in kleinere stukken, zo groot als een snickers. Gebruik de rest van de gesmolten chocolade om de snijkanten van de snickers te bedekken met chocolade.
zelf snickers maken

** ik maakte met deze hoeveelheden ongeveer 9 grote snickers.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

3 Reacties

  1. Veronique Martens

    Ze waren verrukkelijk! 😋 Maar de marshmallows waren erg taai geworden nadat het afgekoeld was. Hoe kan ik dit voorkomen?

Een reactie versturen