JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Jeej! Sinterklaas is weer in het land. Ik vind de Sinterklaastijd – met Zwarte, gekleurde of witte Pieten – de leukste tijd van het jaar. De avonden die langer worden, de spanning voorafgaand aan Sinterklaasavond, het samen cadeautjes uitpakken en de voorpret van suprises en gedichten maken, I love it! Dit jaar vieren we het gelukkig weer, voor het eerst samen met mijn kleine neefje. Waarschijnlijk slaapt hij overal doorheen, maar stiekem hoop ik dat hij het een beetje mee zal maken en ik aan z’n glimmende oogjes kan zien wat een fijne tijd dit voor kinderen is. En ja, ik geniet er ook volop van 😉

Ik maakte daarom deze pepernoten voor volwassenen, omdat er al genoeg snoepgoed voor kids is en ik dat enorme zoete vaak ook al wel een beetje zat word. Daarom bevatten deze pepernoten wat extra pit in de vorm van cayennepeper en zwarte peper. Die smaken proef je achterop je tong nadat je de pepernoot al hebt doorgeslikt, heerlijk! Probeer maar eens 🙂 Enjoy!

PS Ik weet dat de eeuwige discussie is of dit nu peper- of kruidnoten zijn en dat ik deze ‘noten’ volgens de traditie kruidnoten zou moeten noemen. Ik doe daar niet aan, voor mij zijn het allemaal pepernoten. Zo. (;-) )

Wat heb je nodig voor een flinke hoeveelheid van deze pepernoten?

* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 125 gram donkerbruine basterdsuiker
* 100 gram zachte boter
* 3-4 eetlepels melk
* 1 theelepel gemberpoeder
* 1 theelepel kaneel
* 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
* 1/4 theelepel zwarte peper
* 1/4 theelepel cayennepeper
* snuf zout

Hoe maak je deze lekker pittige pepernoten?

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem boven een kom, samen met de verschillende kruiden. Voeg vervolgens de suiker, de boter en de melk toe en kneed de mix met de hand of met de keukenmachine totdat het een consistent geheel is. Vorm kleine balletjes (formaat kleine knikker) of – als je dat lekker vindt – grotere balletjes (formaat euromunt) en leg ze met enige afstand van elkaar op de bakplaat.

Schuif, als je bakplaat vol is, de bakplaat in de oven en bak de pepernoten in 20 minuten gaar in de oven. Laat ze erna afkoelen op een rooster.

DSC_7438

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • zoet
Vorige artikel
  • Avondeten

Pesto van wortelloof

Lees verder
Volgende artikel
  • Ontbijt

Gekarameliseerde grapefruit uit All day breakfast

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.