Zondig lekkere chocolade-courgettecakejes

23 apr 2015 | Zoet

Ik hou zondig veel van chocola. Je kunt me er ’s nachts nog net niet voor wakker maken, maar overdag zeg ik nooit nee tegen chocola (behalve tegen pure chocola). Jammer genoeg hoef ik maar naar een stukje chocola te kijken en het nestelt zich al op mijn heupen. Ik eet dus chocola met (redelijke) mate. En toen kwam ik deze cakejes tegen… Goddelijk zijn ze. En nagenoeg vetvrij. En bovendien vol met vitaminen. Echt waar. Need I say more?

Het oorspronkelijke recept voor deze cakejes komt van Harry van Baking good, baking bad (24Kitchen). Harry is een iets te blije, maar heerlijk bakkende Engelse in Parijs. Ik heb haar recept een beetje aangepast (het oorspronkelijke recept was gluten- en vetvrij), maar het resultaat is nog steeds een lekker zompig chocoladecakeje. Enjoy!

Wat heb je nodig voor vier kleine cakejes of een goedgevulde cakevorm van 21cm?

* 2 eieren
* 80 gram suiker
* 150 gram bananen
* 150 gram courgette
* snufje zout
* 100 gram zelfrijzend bakmeel
* 20 gram gesmolten boter
* 2 tl bakpoeder
* 1,5 el cacoapoeder
* 100 gram pure chocolade
* 1,5 el honing
* voor de liefhebbers: twee eetlepels pindakaas

Hoe maak je deze heerlijke cakejes?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de kleine cakevormpjes of de cakevorm in met olie of bakspray. Mix de eieren met de suiker tot het mengsel licht en schuimig is. Pel de bananen en prak met een vork. Snijd de uiteinden van de courgette en rasp fijn. Voeg de geprakte banaan, de geraspte courgette en een snufje zout toe aan de eieren en mix goed door. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de cacaopoeder boven de natte ingrediënten en meng met een houten lepel tot een glad beslag. Giet het beslag in de vormpjes en bak circa 20 minuten in het midden van de oven. Check na 20 minuten met een sateprikker of de cakejes gaar zijn, de sateprikker moet dan helemaal schoon (in ieder geval zonder stukjes) zijn.

Laat de cakejes afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie en roer de honing erdoor. Ik roerde zelf nog twee eetlepels pindakaas door de mix, omdat ik nu eenmaal gek ben op pindakaas. Giet de chocoladeglazuur over de cakejes.

Foto 19-04-15 15 28 45Foto 19-04-15 15 34 43

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen