JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ik hou zondig veel van chocola. Je kunt me er ‘s nachts nog net niet voor wakker maken, maar overdag zeg ik nooit nee tegen chocola (behalve tegen pure chocola). Jammer genoeg hoef ik maar naar een stukje chocola te kijken en het nestelt zich al op mijn heupen. Ik eet dus chocola met (redelijke) mate. En toen kwam ik deze cakejes tegen… Goddelijk zijn ze. En nagenoeg vetvrij. En bovendien vol met vitaminen. Echt waar. Need I say more?

Het oorspronkelijke recept voor deze cakejes komt van Harry van Baking good, baking bad (24Kitchen). Harry is een iets te blije, maar heerlijk bakkende Engelse in Parijs. Ik heb haar recept een beetje aangepast (het oorspronkelijke recept was gluten- en vetvrij), maar het resultaat is nog steeds een lekker zompig chocoladecakeje. Enjoy!

Wat heb je nodig voor vier kleine cakejes of een goedgevulde cakevorm van 21cm?

* 2 eieren
* 80 gram suiker
* 150 gram bananen
* 150 gram courgette
* snufje zout
* 100 gram zelfrijzend bakmeel
* 20 gram gesmolten boter
* 2 tl bakpoeder
* 1,5 el cacoapoeder
* 100 gram pure chocolade
* 1,5 el honing
* voor de liefhebbers: twee eetlepels pindakaas

Hoe maak je deze heerlijke cakejes?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de kleine cakevormpjes of de cakevorm in met olie of bakspray. Mix de eieren met de suiker tot het mengsel licht en schuimig is. Pel de bananen en prak met een vork. Snijd de uiteinden van de courgette en rasp fijn. Voeg de geprakte banaan, de geraspte courgette en een snufje zout toe aan de eieren en mix goed door. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de cacaopoeder boven de natte ingrediënten en meng met een houten lepel tot een glad beslag. Giet het beslag in de vormpjes en bak circa 20 minuten in het midden van de oven. Check na 20 minuten met een sateprikker of de cakejes gaar zijn, de sateprikker moet dan helemaal schoon (in ieder geval zonder stukjes) zijn.

Laat de cakejes afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie en roer de honing erdoor. Ik roerde zelf nog twee eetlepels pindakaas door de mix, omdat ik nu eenmaal gek ben op pindakaas. Giet de chocoladeglazuur over de cakejes.

Foto 19-04-15 15 28 45Foto 19-04-15 15 34 43

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • cake
  • chocola
  • recept
Vorige artikel
  • Over JoorKitchen

Disclaimer JoorKitchen

Lees verder
Volgende artikel
Over JoorKitchen
  • Over JoorKitchen

Over JoorKitchen

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.