Gevulde puntpaprika

24 nov 2018 | Borrel

Zo met de feestmaand om de hoek leek het me leuk om weer eens een makkelijk en lekker borrelgerechtje te delen. Ik werd kortgeleden gevraagd om als ambassadeur van Princess enkele recepten te ontwikkelen en dat leek me superleuk (meer weten over wanneer ik wel of wanneer ik niet met een merk samenwerk? Lees hier mijn disclaimer). Een tijdje geleden bedacht ik al deze makkelijke rilette van makreel – een hapje dat hier nog best vaak op de borreltafel te vinden is. Deze keer is het tijd voor deze met tonijn gevulde puntpaprika.

Het bedenken van gezondere borrelhapjes vind ik nog steeds een uitdaging. Vaak zwicht ik tijdens borrels toch weer voor de chips of zoute stokjes, maar er zijn zoveel andere lekkere dingen die je tijdens een borrel kunt eten! Dus probeer ik altijd iets van groenten in mijn borrelhapjes te ‘verstoppen’, zoals bijvoorbeeld bij deze vegetarische saucijzenbroodjes, deze bietenpesto of deze hummus van zoete aardappel. Deze keer steelt de puntpaprika de show. Samen met de licht-pittige vulling van tonijn en chilipoeder en de topping van gesmolten kaas is dit mijn nieuwe borrelfavoriet. Ik ben benieuwd of het die van jou gaat worden!

gevulde puntpaprika

Wat heb je nodig voor een borrelhapje voor 6 personen

  • 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (160 gram)
  • 1 puntpaprika
  • 2 theelepels grofgehakte kappertjes
  • 1 theelepel yoghurt
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • handje krulpeterselie
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • peper en zout

gevulde puntpaprika

Hoe maak je deze gevulde paprika

1. Verwarm de grill van de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de puntpaprika over de lengte in tweeen en verwijder de zaadlijsten. Leg de 2 helften met de snijkant naar boven op de bakplaat.

3. Maak vervolgens de tonijnvulling. Laat hiervoor de tonijnmoot uitlekken in een vergiet. Bewaar 1 theelepel van de olie.

4. Doe de tonijn in een kom en meng er de kappertjes, de yoghurt, de chilipoeder en de peterselie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Vul de beide helften van de puntpaprika met het mengsel. Verdeel daarna de geraspte oude kaas over de tonijn.

6. Grill puntpaprika bovenin de oven kort totdat de kaas gesmolten en bruin is, maar de paprika nog knapperig.

Laat kort afkoelen en snijd vervolgens voorzichtig in stukken. Serveer met sateprikkers.

gevulde puntpaprika

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

  1. Jeanine

    Ik ben er nu mee bezig, maar waar moet je een theelepel olie voor bewaren? Ik denk dat ik die maar door het mengsel doe. Ik ben benieuwd!

  2. Jeanine

    Ik ben er nu mee bezig, maar waar moet je een theelepel olie voor bewaren? Ik denk dat ik die maar door het mengsel doe. Ik ben benieuwd!

Een reactie versturen