JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1K
Shares
2
0
1K
0
0

Zo met de feestmaand om de hoek leek het me leuk om weer eens een makkelijk en lekker borrelgerechtje te delen. Ik werd kortgeleden gevraagd om als ambassadeur van Princess enkele recepten te ontwikkelen en dat leek me superleuk (meer weten over wanneer ik wel of wanneer ik niet met een merk samenwerk? Lees hier mijn disclaimer). Een tijdje geleden bedacht ik al deze makkelijke rilette van makreel – een hapje dat hier nog best vaak op de borreltafel te vinden is. Deze keer is het tijd voor deze met tonijn gevulde puntpaprika.

Het bedenken van gezondere borrelhapjes vind ik nog steeds een uitdaging. Vaak zwicht ik tijdens borrels toch weer voor de chips of zoute stokjes, maar er zijn zoveel andere lekkere dingen die je tijdens een borrel kunt eten! Dus probeer ik altijd iets van groenten in mijn borrelhapjes te ‘verstoppen’, zoals bijvoorbeeld bij deze vegetarische saucijzenbroodjes, deze bietenpesto of deze hummus van zoete aardappel. Deze keer steelt de puntpaprika de show. Samen met de licht-pittige vulling van tonijn en chilipoeder en de topping van gesmolten kaas is dit mijn nieuwe borrelfavoriet. Ik ben benieuwd of het die van jou gaat worden!

gevulde puntpaprika

Wat heb je nodig voor een borrelhapje voor 6 personen

  • 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (160 gram)
  • 1 puntpaprika
  • 2 theelepels grofgehakte kappertjes
  • 1 theelepel yoghurt
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • handje krulpeterselie
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • peper en zout

gevulde puntpaprika

Hoe maak je deze gevulde paprika

1. Verwarm de grill van de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de puntpaprika over de lengte in tweeen en verwijder de zaadlijsten. Leg de 2 helften met de snijkant naar boven op de bakplaat.

3. Maak vervolgens de tonijnvulling. Laat hiervoor de tonijnmoot uitlekken in een vergiet. Bewaar 1 theelepel van de olie.

4. Doe de tonijn in een kom en meng er de kappertjes, de yoghurt, de chilipoeder en de peterselie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Vul de beide helften van de puntpaprika met het mengsel. Verdeel daarna de geraspte oude kaas over de tonijn.

6. Grill puntpaprika bovenin de oven kort totdat de kaas gesmolten en bruin is, maar de paprika nog knapperig.

Laat kort afkoelen en snijd vervolgens voorzichtig in stukken. Serveer met sateprikkers.

gevulde puntpaprika

2
0
1K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Avondeten

Geroosterde bloemkool met bietenroom

Lees verder
Volgende artikel
vega bolognese
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega bolognese

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

1 reactie
  1. Jeanine schreef:
    31 december 2022 om 2:25 pm

    Ik ben er nu mee bezig, maar waar moet je een theelepel olie voor bewaren? Ik denk dat ik die maar door het mengsel doe. Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.