JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel

Gevulde puntpaprika

Total
1K
Shares
2
0
1K
0
0

Zo met de feestmaand om de hoek leek het me leuk om weer eens een makkelijk en lekker borrelgerechtje te delen. Ik werd kortgeleden gevraagd om als ambassadeur van Princess enkele recepten te ontwikkelen en dat leek me superleuk (meer weten over wanneer ik wel of wanneer ik niet met een merk samenwerk? Lees hier mijn disclaimer). Een tijdje geleden bedacht ik al deze makkelijke rilette van makreel – een hapje dat hier nog best vaak op de borreltafel te vinden is. Deze keer is het tijd voor deze met tonijn gevulde puntpaprika.

Het bedenken van gezondere borrelhapjes vind ik nog steeds een uitdaging. Vaak zwicht ik tijdens borrels toch weer voor de chips of zoute stokjes, maar er zijn zoveel andere lekkere dingen die je tijdens een borrel kunt eten! Dus probeer ik altijd iets van groenten in mijn borrelhapjes te ‘verstoppen’, zoals bijvoorbeeld bij deze vegetarische saucijzenbroodjes, deze bietenpesto of deze hummus van zoete aardappel. Deze keer steelt de puntpaprika de show. Samen met de licht-pittige vulling van tonijn en chilipoeder en de topping van gesmolten kaas is dit mijn nieuwe borrelfavoriet. Ik ben benieuwd of het die van jou gaat worden!

gevulde puntpaprika

Wat heb je nodig voor een borrelhapje voor 6 personen

  • 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (160 gram)
  • 1 puntpaprika
  • 2 theelepels grofgehakte kappertjes
  • 1 theelepel yoghurt
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • handje krulpeterselie
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • peper en zout

gevulde puntpaprika

Hoe maak je deze gevulde paprika

1. Verwarm de grill van de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de puntpaprika over de lengte in tweeen en verwijder de zaadlijsten. Leg de 2 helften met de snijkant naar boven op de bakplaat.

3. Maak vervolgens de tonijnvulling. Laat hiervoor de tonijnmoot uitlekken in een vergiet. Bewaar 1 theelepel van de olie.

4. Doe de tonijn in een kom en meng er de kappertjes, de yoghurt, de chilipoeder en de peterselie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Vul de beide helften van de puntpaprika met het mengsel. Verdeel daarna de geraspte oude kaas over de tonijn.

6. Grill puntpaprika bovenin de oven kort totdat de kaas gesmolten en bruin is, maar de paprika nog knapperig.

Laat kort afkoelen en snijd vervolgens voorzichtig in stukken. Serveer met sateprikkers.

gevulde puntpaprika

2
0
1K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Avondeten

Geroosterde bloemkool met bietenroom

Lees verder
Volgende artikel
vega bolognese
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega bolognese

Lees verder
Ook heel lekker
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.