JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
3
Shares
0
0
3
0
0

Als je vaak vegetarisch wil eten zoals ik heb je op sommige borrels een echte uitdaging. Als je tussen bitterballen en bamihapjes op zoek moet naar de standaard kaassoufle voor bij je drankje. Hebben jullie daar ook zo’n hekel aan? Gelukkig zijn er steeds meer borrelplekken waar de gastheer of -dame wel een uitdaging heeft gezien in het bedenken van een lekkere, vegetarische snack. Gelukkig maar. Maar mocht je toch nog op zoek zijn naar een lekkere, vegetarische snack, dan zijn deze vegetarische saucijzenbroodjes misschien een fijne optie.

Ik kwam er namelijk achter dat ik nog niet een echte, vegetarische snack op mijn blog heb staan. En met Oud & Nieuw heel dichtbij moest daar natuurlijk verandering in komen. Ik herinnerde me een recept van Made by Ellen dat ik enkele jaren geleden maakte voor het afscheid van ‘de man’ op zijn werk. Die saucijzenbroodjes waren een groot succes bij zijn oud-collega’s en ik vond het wel een uitdaging om er een vegetarische variant van te komen. Bijkomende voordeel: het originele recept bevat – naast vlees – behoorlijk wat groenten en dat maakt deze snack dus best gezond. Dus ik maakte een variant zonder vlees. En dat pakte best heel goed uit, al zeg ik het zelf 🙂 Probeer maar!

vegetarische saucijzenbroodjes

Wat heb je nodig voor 20 – 24 kleine saucijzenbroodjes (10 – 12 hele broodjes)?

  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 bakje vegetarische gehackt van de Vegetarische slager
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 ei
  • 1 – 2 eetlepels worcestershiresaus
  • 2 takjes tijm
  • 10 – 12 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • olijfolie
  • peper en zout

vegetarische saucijzenbroodjesvegetarische saucijzenbroodjes

Hoe maak je deze lekkere vegetarische snackjes?

1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

2. Rasp de courgette en de wortel of maak ze klein in de keukenmachine. Doe dit ook met de kastanjechampignons: hak ze klein in de keukenmachine of snijd ze klein.

3. Verwarm vervolgens een hapjespan of wok met olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten. Ris de takjes van de tijm en voeg de blaadjes toe aan de pan.

4. Voeg de kleingemaakte courgette, wortel en champignons toe en laat de pan op middelhoog vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Je zult zien dat de champignons flink wat water verliezen.

5. Hak het gehackt van de Vegetarische slager eventueel nog wat kleiner in de keukenmachine. Dat hoeft niet. Klopt vervolgens het ei los in een bakje en giet ongeveer 2/3 van het ei bij het gehackt. Voeg ook de worcestershiresaus toe, je moet de smaak goed kunnen proeven.

6. Haal de groenten nu van het vuur. Giet ze af en laat ze in een vergiet uitlekken. Het mengsel moet niet helemaal droog worden, maar ook niet te nat zijn anders wordt je bladerdeeg straks te nat.

vegetarische saucijzenbroodjesvegetarische saucijzenbroodjes

7. Roer vervolgens het gehacktmengsel door het uitgelekte groentemengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat worcestershiresaus. Laat het wat afkoelen.

8. Leg de ontdooide blaadjes bladerdeeg naast elkaar neer zodat je er straks goed bij kan. Bekleed ook een bakplaat met bakpapier.

9. Schep daarna op een bladerdeeg aan een van de zijden 2 eetlepels van het mengsel. Laat wel minimaal 1 centimeter aan de rand vrij. Vouw vervolgens de rest van het bladerdeeg over de vulling heen en druk de zijden dicht. Gebruik vervolgens een vork om de twee zijden helemaal goed dicht te drukken.

10. Doe dit vervolgens bij alle plakjes bladerdeeg.

11. Bestrijk de saucijzenbroodjes met het overige eimengsel. Leg daarna alle saucijzenbroodjes op de bakplaat en bak de vegetarische saucijzenbroodjes in 35 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Serveer de broodjes met ketchup of curry.

vegetarische saucijzenbroodjesvegetarische saucijzenbroodjesvegetarische saucijzenbroodjes

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Food

Merry christmas!

Lees verder
Volgende artikel
chai latte
  • Drankjes

Chai latte from scratch

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.