JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
17
Shares
0
0
17
0
0

Oeh, de feestmaand is begonnen! Sinterklaas, mijn verjaardag (de allerbelangrijkste natuurlijk ;-)), Kerst en Oud & Nieuw en dat allemaal in 1 maand. Het kan niet op! Ik hoop van harte dat jullie allemaal de komende maand doorbrengen met familie en in luxe en weelde. Veel cadeautjes, lekker eten en goede wijnen (of andere drank). Helaas zijn er ook mensen in Nederland voor wie de feestmaand niet overwegend een feestelijke maand is. Bijvoorbeeld omdat ze moeten rondkomen van een minimuminkomen.

Enige tijd geleden werd ik benaderd door de mensen van Van Stoer Hout. Zij vroegen aandacht voor hun actie Brood Op De Plank – een actie waarbij ze de opbrengsten van een speciaal ontwikkelde broodplank direct overmaken naar de Voedselbank. Voor die organisatie zijn altijd alle bijdragen welkom, maar natuurlijk helemaal in een feestmaand als de maand december. Wat houdt de actie in? Je koopt een broodplank voor in de zak van Sinterklaas of voor onder de kerstboom en van de 15 euro die je ervoor betaalt, gaat minimaal 5 euro naar de Voedselbank. Wat ik niet wist, is dat je met dat bedrag al minimaal 1 gezin een voedselpakket bezorgt. Ik was daarom meteen enthousiast. Niet veel later ontving ik de plank van Brood op de plank om jullie te laten zien om wat voor plank het gaat.**

Omdat ik denk dat iedereen tijdens de feestdagen een lekker recept voor bij de borrel of het diner kan gebruiken en ik ook geloof dat dat soort recepten niet heel veel hoeven te kosten, bedacht ik dit recept voor Italiaans breekbrood. Heel erg lekker, niet duur en een feestje op tafel. Gewoon proberen dus! En ik wens jullie sowieso allemaal een heel mooie feestmaand toe. Enjoy!

** ik ontving de plank gratis, maar maakte zelf 15 euro over naar Voedselbanken Nederland. Wil je dat ook doen? Dan kan dat via deze link.

Van Stoer Hout

Wat heb je nodig voor 1 breekbrood?

Voor het deeg

  • 120 gram bloem (kies bij voorkeur 001-bloem)
  • 75 ml handwarm water
  • 1.2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gedroogd gist
  • 1/4 theelepel suiker
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Voor de vulling

  • 1 bol mozzarella, in halve maantjes gesneden
  • 1 tomaat, in halve maantjes gesneden
  • 1 bakje basilium* (15 gram)
  • 3 – 5 eetlepels olijfolie
  • zeezout

* budgetoplossing: gebruik gedroogde basilicum

Breekbrood

Hoe maak je dit lekkere Italiaanse breekbrood?

1. Doe de ingrediënten voor het deeg in een mengkom. Zorg dat je zout, suiker en gist gescheiden houdt.

2. Maak een kuiltje en schenk de eetlepel olijfolie in het kuiltje. Voeg daarna ook het water toe.

3. Roer door met een spatel en gebruik verder de keukenmachine of je handen om het deeg te kneden. Kneed minimaal 10 minuten (of laat de keukenmachine dat doen). Wil je testen of het deeg klaar is? Trek dan met je vingers een vliesje van het deeg. Scheurt het niet en kun je er een dun vliesje van trekken? Dan is het deeg klaar.

4.Laat het deeg minimaal 1 uur reizen in een kom die je hebt ingevet met wat olie totdat het in volume is verdubbeld.

5. Kneed het deeg na het rijzen nog een keer door. Vorm er een stokbroodvorm van.

6. Leg het deeg nog een half uurtje weg om nog wat verder te rijzen.

7. Maak in de tussentijd basilicumolie door in een keukenmachine of in een vijzel de basilicum te mixen met de olijfolie. Breng op smaak met zeezout.

8. Verwarm de oven voor op 250 graden.

Breekbrood afbak

9. Knip met een keukenschaar of snij met een mes 8-10 sneetjes in het deeg. Zorg dat je niet helemaal tot de bodem doorsnijdt of -knipt.

10. Steek in iedere snee een schijfje tomaat en een schijfje tomaat.

11. Strijk met een kwast de basilicumolie over het brood. Leg het brood 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven totdat het brood bruin is en de kaas gesmolten. Eet het brood meteen op.

BreekbroodBreekbrood

0
0
17
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • brood
  • italiaans
  • tomaten
Vorige artikel
American pancakes
  • Ontbijt

American pancakes

Lees verder
Volgende artikel
Pindakaaskoekjes
  • Zoet

Pindakaaskoekjes

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.