Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

30 dec 2020 | Borrel, Feestdagen

Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Deze kaashapjes met honing en koffie zijn echt supermakkelijk te maken en heel erg lekker. Ook al denk je misschien in eerste instantie dat dat niet kan, maar het is echt zo. Dit kleine hapje heeft namelijk bijna alle smaken in zich: zoet (honing), bitter (koffie), zout (kaas), umami (kaas en koffie). Dus je hebt een heerlijke combi van heel veel smaken in je mond als je dit gerechtje eet.

Credits naar het ontdekken van deze combinatie gaat naar een van mijn favoriete Delftse plekken: Barbaar, daar vind je deze combinatie (maar dan met Delftse, harde blauwe kaas) op de borrelplank. Superlekker en echt een aanrader om een keer te proberen. Doen hoor!

kaas met honing en koffie

Wat heb je nodig voor 16 kaashapjes met honing en koffie?

  • 150 gram oude, harde kaas
  • 50 ml honing
  • 50 gram pecannoten (ongezouten)
  • 1 theelepel espressopoeder

Extra benodigd: keukenmachine of koffiemolentje

kaas met honing en koffie

Hoe maak je deze lekkere hapjes voor Oud & Nieuw?

1. Snijd de oude kaas in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Doe de honing in een kommetje.

2. Snijd de pecannoten superklein of gebruik een keukenmachine of koffiemolentje. Eigenlijk moeten de pecannoten van dezelfde structuur als het expressopoeder zijn.

3. Mix de pecannoten met de espressopoeder in een kom.

4. Doop nu ieder blokje kaas tot ongeveer halverwege in de honing en daarna in het koffie-pecannotenmengsel. Serveer meteen.

kaas met honing en koffiekaashapjes met koffie en honing

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen