JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Loaded nacho's met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Borrel

Loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo

Total
126
Shares
1
0
125
0
0

Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariers en vegans, want daardoor bevatten Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten. En het zijn juist die eiwitten die je best lastig binnenkrijgt als je geen vlees eet. Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. En toen de Oranje Leeuwinnen de WK-finale speelden, vond ik het tijd voor deze waanzinnige loaded nacho’s met Pulled Oats!

Pulled Oats heeft een beetje de textuur van gehakt, waardoor het een ideaal ingrediënt is om te gebruiken in recepten waarin je als niet-vega gehakt zou stoppen. De smaak is wel heel anders dan gehakt trouwens. Als je weleens havermelkcappuccino’s drinkt – zoals ik – dan weet je een beetje wat je kan verwachten: de lichte smaak van havermout proef je aan het eind van iedere hap een beetje. En anders dan gehakt is Pulled Oats niet heel sappig of zacht, maar het mooie is dat je dat je die sappigheid heel makkelijk zelf toe kunt voegen, zoals in dit recept, waar je pica de gallo toevoegt.

Dus combineerde ik Pulled Oats met mais en maakte ik een friszure pico de gallo om over je loaded nacho’s heen te strooien. En de saus van sweet chilisaus en crème fraîche maakte deze loaded nacho’s helemaal onweerstaanbaar. Ik zeg: proberen!

Loaded nacho's met Pulled Oats

Wat heb je nodig voor Loaded nacho’s met Pulled Oats voor 2-3 personen?

  • 1 pakje Pulled Oats naturel (175 gram)
  • blikje mais (150 gram)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • 5-8 jalapeñoplakjes
  • 1 bakje verse koriander
  • 1 bol mozzarella
  • halve zak nacho’s
  • 75 gram geraspte, oude kaas
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • peper en zout
  • olijfolie

Loaded nacho's met Pulled Oats

Hoe maak je dit lekkere en makkelijke borrelhapje?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verwarm in een kleine koekenpan 1 eetlepel olijfolie en laat de pan goed warm worden. Voeg dan de Pulled Oats toe en bak deze zonder te roeren in 5 minuten knapperig. Voeg dan het uienpoeder, het gerookte paprikapoeder en wat zout en peper toe en roer kort om. Laat de mais in de tussentijd uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Roer kort door en zet het vuur uit.

3. Snipper de ui zo klein mogelijk. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke stukjes. Pel en hak of pers de knoflook klein. Snijd de plakjes jalapeño ook zo klein mogelijk.

4. Mix ui, tomaat, knoflook en jalapeño in een kommetje samen met het limoensap. Snijd de helft van de koriander zo klein mogelijk (ook de steeltjes) en voeg ook toe aan de pico de gallo. Roer door, breng op smaak met peper en zout en laat even staan.

5. Rasp de mozzarella met een grove rasp.

En dan?

6. Leg de helft van de nacho’s op de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de helt van de mozzarella, de helft van de geraspte kaas en de helft van de Pulled Oats. Verdeel hier vervolgens de andere helft van de nacho’s over, dan de andere helft van de Pulled Oats en dan de twee kazen.

7. Bak de loaded nacho’s met Pulled Oats 5-7 minuten in de oven.

8. Maak in de tussentijd de saus door de crème fraîche te mengen met de sweet chilisaus.

Serveer de loaded nacho’s met Pulled Oats meteen uit de oven. Lepel er de pico de gallo overheen en maak af met de rest van de koriander en de sweetchilisaus.

Loaded nacho's met Pulled OatsLoaded nacho's met Pulled Oats

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.

1
0
125
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
glutenvrije amandelcake
  • Zoet

Glutenvrije amandelcake met espresso-icing

Lees verder
Volgende artikel
couscoussalade met groene groenten
  • Avondeten

Zomerse couscoussalade met groene groenten

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.