JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel

Luxe borrelplank met vega-bitterballen

Total
33
Shares
1
0
32
0
0

Borrelen doen we hier thuis met regelmaat. Lekkere dingen op een plankje, een fijne combinatie maken en smullen maar! De eerlijkheid gebiedt zelfs te zeggen dat we in het weekend soms een borrelplank op tafel zetten als een soort diner. Lekker voor de televisie. Je leeft tenslotte maar 1 keer, niet :)? En de borrelplanken die ik maak zijn grotendeels vegetarisch, bevatten altijd iets van (excuus)groente en zijn lekker divers. Dus toen Kwekkeboom Oven & Airfryer mij vroeg of ik hun nieuwste lekkernij wilden proberen, de VEGA bitterbal, was ik uiteraard meteen enthousiast. Tijd voor deze luxe vegetarische borrelplank!

Ik koos voor een combinatie van herfstige smaken met als gemene deler de rozemarijn (je weet wel, dat kruid dat ook in mijn nieuwe logo zit – al gespot?). Je vindt deze groene smaakmaker terug in de kruidenboter, de black ginger en eventueel kun je ‘m ook toevoegen aan de gebakken champignons. Verder vind je heerlijke kaashapjes met honing en espressopoeder en de ster van de show, de Kwekkeboom Oven & Aifryer VEGA bitterbal, terug op mijn borrelplank. Van die laatste ben ik inmiddels fan: heerlijke, goedgevulde en kruidige bitterballen die ‘de man’ bijna niet van echt vond te onderscheiden. En makkelijk gemaakt in de oven! Ideaal, kun je tijdens de oventijd de rest van je borrelplank samenstellen! Ik zeg doen!

luxe vegetarische borrelplank

Wat heb je nodig voor deze luxe vegetarische borrelplank met de VEGA bitterbal?

Voor de bitterballen

  • 1 zakje Kwekkeboom Oven & Airfyrer VEGA bitterballen
  • mosterd

Voor de kruidenboter

  • 150 gram kruidenboter
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • afbakbrood
  • peper en zout

Voor de knoflookchampignons

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie
  • peper en zout

En verder:

  • 1 portie kaashapjes met honing en koffie
  • 2x zomerdrankje: black ginger

luxe vegetarische borrelplankluxe vegetarische borrelplank

Hoe stel je deze vegetarische borrelplank samen?

1. Voor de kruidenboter: laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen. Pers of snijd het teentje knoflook klein. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze zo klein mogelijk. Meng dan de zachte roomboter met de rozemarijn en de knoflook en breng op smaak met flink wat peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd het brood in stukjes en bak het eerst af indien nodig.

2. Voor de kaas met honing en espresso: snijd de kaas in blokjes en doe de honing en espresso ieder in een apart kommetje. Zet weg tot gebruik.

luxe vegetarische borrelplank

3. Voor de black ginger: zet voor iedere persoon aan tafel 1 espresso en laat afkoelen. Als je de borrelplank serveert, schenk je de glazen in met ginger ale, voeg je een takje rozemarijn toe en schenk je vervolgens 1 espresso per persoon in het glas.

4. Voor de bitterballen: bereid de bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je de bitterballen afbakt kort voordat je de borrelplank gaat serveren, dan zijn de bitterballen het lekkerst. Nog een tip: laat ze na het bakken in de oven nog 2 minuten liggen buiten de oven, dan zijn ze daarna op hun lekkerst!

5. Voor de champignons: Snijd de kastanjechampignons met steel in kwarten. Verwarm een koekenpan met olie op middelhoog vuur en bak de champignons in 6-7 minuten goudbruin en gaar. Voeg 1 minuut voor het eind van de baktijd het fijngesneden of geperste knofookteentje toe. Breng de champignons op smaak met peper en zout en bestrooi ze met verse peterselie.

Serveer je luxe vegetarische borrelplank op een mooie plank of op een mooi bord. Borrelze!

luxe vegetarische borrelplank

1
0
32
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bitterballen
  • borrel
  • boter
  • kaas
Vorige artikel
snelle curry met pulled oats
  • Avondeten

Snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta

Lees verder
Volgende artikel
makkelijke lasagne
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Makkelijke lasagne

Lees verder
Ook heel lekker
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.