JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
mini-pizzaatjes met geitenkaas
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Tijd voor een lekker borrelhapje voor oud & nieuw! Dit recept ontwikkelde ik oorspronkelijk voor Bettine geitenkaas maar wil ik jullie absoluut niet onthouden. Want deze mini-pizzaatjes met geitenkaas zijn áltijd lekker, maar helemaal met oud & nieuw!

Want zeg nou zelf, op de laatste dag van het jaar doe je meestal net iets beter je best voor de borrelhapjes, toch? Ik in ieder geval wel. Meestal is de borrel op oudjaarsdag ook ons avondeten, dus ik wil een lekkere variatie aan dingen op tafel kunnen zetten. Vast onderdeel zijn altijd wat oliebollen, dus ik zoek vaak ook een wat gezondere tegenhanger. Nu zijn deze mini-pizzaatjes niet mega-gezond, maar ze zijn wel heel erg lekker. En wil je liever iets anders met geitenkaas? Ga dan voor deze heerlijke bruschetta met geroosterde druiven, zo lekker!

mini-pizzaatjes met geitenkaas

Wat heb je nodig voor deze 2 soorten mini-pizzaatjes met geitenkaas?

  • Voor de vega-variant:
  • 1/2 rol vers pizzadeeg
  • 1/2 rol geitenkaas
  • 50 gram ricotta
  • 2 verse vijgen
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel balsamicocrème
  • olijfolie
  • Voor de niet-vega-variant:
  • 1/2 rol vers pizzadeeg
  • 50 gram ricotta
  • 1/2 rol geitenkaas
  • 2 perziken of 1/2 blik perziken op sap
  • 100 gram Parmaham
  • 1 eetlepel balsamicocrème
  • olijfolie
  • extra nodig: uitsteekring of glas met diameter van 7 cm
mini-pizzaatjes met geitenkaas2

Hoe maak je deze lekkere borrelhapjes met geitenkaas?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het pizzadeeg uit over je werkblad. En steek met de uitsteekring of het glas 6 rondjes (per soort) uit het pizzadeeg.
  3. Leg de rondjes op de bakplaat. Verdeel er vervolgens de ricotta overheen.
  4. Snijd de geitenkaas in 6 rondjes (per soort) en verdeel deze over de deegrondjes. Sprenkel een beetje olijfolie over de deegrondjes en bak de pizzaatjes vervolgens 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Grill in de tussentijd de perziken in een grillpan of koekenpan (je kunt ze ook ongegrild laten), snijd de vijgen in dunne plakjes.
  6. Verdeel de perzikplakjes over 6 pizzaatjes na het bakken en doe hetzelfde met de vijgen bij de andere 6 pizzaatjes. Verdeel bij die laatste ook de Parmaham over de pizzaatjes.
  7. Serveer de mini-pizzaatjes met een drizzle balsamicocrème en wat verse tijm.
mini-pizzaatjes met geitenkaas
mini-pizzaatjes met geitenkaas4
0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas

Lees verder
Volgende artikel
Cake met oliebollen en pretzels
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.