JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
mini-pizzaatjes met geitenkaas
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

  • 30 december 2021
  • Geen reacties
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Tijd voor een lekker borrelhapje voor oud & nieuw! Dit recept ontwikkelde ik oorspronkelijk voor Bettine geitenkaas maar wil ik jullie absoluut niet onthouden. Want deze mini-pizzaatjes met geitenkaas zijn áltijd lekker, maar helemaal met oud & nieuw!

Want zeg nou zelf, op de laatste dag van het jaar doe je meestal net iets beter je best voor de borrelhapjes, toch? Ik in ieder geval wel. Meestal is de borrel op oudjaarsdag ook ons avondeten, dus ik wil een lekkere variatie aan dingen op tafel kunnen zetten. Vast onderdeel zijn altijd wat oliebollen, dus ik zoek vaak ook een wat gezondere tegenhanger. Nu zijn deze mini-pizzaatjes niet mega-gezond, maar ze zijn wel heel erg lekker. En wil je liever iets anders met geitenkaas? Ga dan voor deze heerlijke bruschetta met geroosterde druiven, zo lekker!

mini-pizzaatjes met geitenkaas

Wat heb je nodig voor deze 2 soorten mini-pizzaatjes met geitenkaas?

  • Voor de vega-variant:
  • 1/2 rol vers pizzadeeg
  • 1/2 rol geitenkaas
  • 50 gram ricotta
  • 2 verse vijgen
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel balsamicocrème
  • olijfolie
  • Voor de niet-vega-variant:
  • 1/2 rol vers pizzadeeg
  • 50 gram ricotta
  • 1/2 rol geitenkaas
  • 2 perziken of 1/2 blik perziken op sap
  • 100 gram Parmaham
  • 1 eetlepel balsamicocrème
  • olijfolie
  • extra nodig: uitsteekring of glas met diameter van 7 cm
mini-pizzaatjes met geitenkaas2

Hoe maak je deze lekkere borrelhapjes met geitenkaas?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het pizzadeeg uit over je werkblad. En steek met de uitsteekring of het glas 6 rondjes (per soort) uit het pizzadeeg.
  3. Leg de rondjes op de bakplaat. Verdeel er vervolgens de ricotta overheen.
  4. Snijd de geitenkaas in 6 rondjes (per soort) en verdeel deze over de deegrondjes. Sprenkel een beetje olijfolie over de deegrondjes en bak de pizzaatjes vervolgens 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Grill in de tussentijd de perziken in een grillpan of koekenpan (je kunt ze ook ongegrild laten), snijd de vijgen in dunne plakjes.
  6. Verdeel de perzikplakjes over 6 pizzaatjes na het bakken en doe hetzelfde met de vijgen bij de andere 6 pizzaatjes. Verdeel bij die laatste ook de Parmaham over de pizzaatjes.
  7. Serveer de mini-pizzaatjes met een drizzle balsamicocrème en wat verse tijm.
mini-pizzaatjes met geitenkaas
mini-pizzaatjes met geitenkaas4
0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas

  • 28 december 2021
Lees verder
Volgende artikel
Salade van chioggabiet en sinaasappel1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Salade van chioggabiet en sinaasappel

  • 4 januari 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.