JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
bruschetta met geitenkaas
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
  • Geen reacties
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Geitenkaas is ideaal voor op toast, sandwiches of zoals hier op bruschetta’s. Misschien denk je er niet meteen aan, maar juist geitenkaas leent zich heel goed voor allerlei heerlijke toppings. Deze bruschetta met geitenkaas zijn een must try, helemaal met Oud & Nieuw!

Wat vind je bijvoorbeeld van de combinatie honinggeitenkaas, knapperige, zoute bacon en walnoten? Drizzle er nog een beetje stroop overheen en je hebt de ideale combinatie van zout, zoet, fris en romig! Of loop je warmer voor heerlijk zoete, warme druiven in combinatie met geitenkaasspread? Voeg wat verse tijm toe en je hebt niet alleen een bijzondere, maar ook een bijzonder lekkere combinatie!

Geitenkaas niet helemaal jouw cup of tea? Dan is misschien dit hartige hapje met kaas of deze vegetarische borrelplank iets voor jou!

Ingrediënten voor 12 bruschetta’s met geitenkaas

1 ciabatta

100 gram druiven

3 takjes tijm

1 bakje geitenkaasspread

6 plakken ontbijtspek

1 bakje geitenkaasschijfjes

handje walnoten

bruschetta met geitenkaas

Bereiding bruschetta met geitenkaas en druiven

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. 

2. Snijd 1/2 ciabatta in 6 stukken. Grill deze stukken aan beide kanten op de hete grillpan of in de hete koekenpan. 

3. Leg de druiven in de voorverwarmde oven en rooster ze in 5-8 minuten warm en zacht. 

4. Laat de geroosterde ciabatta en druiven kort afkoelen. Besmeer de geroosterde ciabatta met de Bettinespread. 

5. Verdeel de geroosterde druiven over de bruschetta’s en verdeel hierover de verse tijm.  

Bereiding bruschetta met geitenkaas, bacon en stroop

1. Verwarm twee koekenpannen of een koekenpan en grillpan op middelhoog vuur. 

2. Snijd 1/2 ciabatta in 6 stukken. Grill deze stukken aan beide kanten op de hete grillpan of in de hete koekenpan. 

3. Bak de plakken ontbijtspek in de hete koekenpan totdat ze knapperig zijn. Laat ze kort afkoelen op een stukje keukenpapier. 

4. Besmeer de geroosterde ciabatta’s met de Bettineschijfjes. 

5. Verdeel de plakjes bacon over de bruschetta en schenk een beetje (pannenkoeken)stroop over de bruschetta’s. 

bruschetta met geitenkaas
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
semifreddo met granaatappel en witte chocola
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Lees verder
Volgende artikel
kaashapjes met koffie en honing
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
loempia's met Pulled Oats1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegetarisch

Fusion loempia’s met Pulled Oats

  • 16 april 2020
Snelle stoofpeertjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

  • 23 december 2019

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? 🙂⁠ 69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen 😊🙈⁠ 171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS 😁🎅🏻 Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever 💜⁠ 287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?