Bruschetta met geitenkaas

29 dec 2020 | Borrel, Feestdagen

Geitenkaas is ideaal voor op toast, sandwiches of zoals hier op bruschetta’s. Misschien denk je er niet meteen aan, maar juist geitenkaas leent zich heel goed voor allerlei heerlijke toppings. Deze bruschetta met geitenkaas zijn een must try, helemaal met Oud & Nieuw!

Wat vind je bijvoorbeeld van de combinatie honinggeitenkaas, knapperige, zoute bacon en walnoten? Drizzle er nog een beetje stroop overheen en je hebt de ideale combinatie van zout, zoet, fris en romig! Of loop je warmer voor heerlijk zoete, warme druiven in combinatie met geitenkaasspread? Voeg wat verse tijm toe en je hebt niet alleen een bijzondere, maar ook een bijzonder lekkere combinatie!

Geitenkaas niet helemaal jouw cup of tea? Dan is misschien dit hartige hapje met kaas of deze vegetarische borrelplank iets voor jou!

Ingrediënten voor 12 bruschetta’s met geitenkaas

1 ciabatta

100 gram druiven

3 takjes tijm

1 bakje geitenkaasspread

6 plakken ontbijtspek

1 bakje geitenkaasschijfjes

handje walnoten

bruschetta met geitenkaas

Bereiding bruschetta met geitenkaas en druiven

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. 

2. Snijd 1/2 ciabatta in 6 stukken. Grill deze stukken aan beide kanten op de hete grillpan of in de hete koekenpan. 

3. Leg de druiven in de voorverwarmde oven en rooster ze in 5-8 minuten warm en zacht. 

4. Laat de geroosterde ciabatta en druiven kort afkoelen. Besmeer de geroosterde ciabatta met de Bettinespread. 

5. Verdeel de geroosterde druiven over de bruschetta’s en verdeel hierover de verse tijm.  

Bereiding bruschetta met geitenkaas, bacon en stroop

1. Verwarm twee koekenpannen of een koekenpan en grillpan op middelhoog vuur. 

2. Snijd 1/2 ciabatta in 6 stukken. Grill deze stukken aan beide kanten op de hete grillpan of in de hete koekenpan. 

3. Bak de plakken ontbijtspek in de hete koekenpan totdat ze knapperig zijn. Laat ze kort afkoelen op een stukje keukenpapier. 

4. Besmeer de geroosterde ciabatta’s met de Bettineschijfjes. 

5. Verdeel de plakjes bacon over de bruschetta en schenk een beetje (pannenkoeken)stroop over de bruschetta’s. 

bruschetta met geitenkaas
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen