JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
kaashapjes met koffie en honing
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
  • Geen reacties
Total
5
Shares
1
0
4
0
0

Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Deze kaashapjes met honing en koffie zijn echt supermakkelijk te maken en heel erg lekker. Ook al denk je misschien in eerste instantie dat dat niet kan, maar het is echt zo. Dit kleine hapje heeft namelijk bijna alle smaken in zich: zoet (honing), bitter (koffie), zout (kaas), umami (kaas en koffie). Dus je hebt een heerlijke combi van heel veel smaken in je mond als je dit gerechtje eet.

Credits naar het ontdekken van deze combinatie gaat naar een van mijn favoriete Delftse plekken: Barbaar, daar vind je deze combinatie (maar dan met Delftse, harde blauwe kaas) op de borrelplank. Superlekker en echt een aanrader om een keer te proberen. Doen hoor!

kaas met honing en koffie

Wat heb je nodig voor 16 kaashapjes met honing en koffie?

  • 150 gram oude, harde kaas
  • 50 ml honing
  • 50 gram pecannoten (ongezouten)
  • 1 theelepel espressopoeder

Extra benodigd: keukenmachine of koffiemolentje

kaas met honing en koffie

Hoe maak je deze lekkere hapjes voor Oud & Nieuw?

1. Snijd de oude kaas in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Doe de honing in een kommetje.

2. Snijd de pecannoten superklein of gebruik een keukenmachine of koffiemolentje. Eigenlijk moeten de pecannoten van dezelfde structuur als het expressopoeder zijn.

3. Mix de pecannoten met de espressopoeder in een kom.

4. Doop nu ieder blokje kaas tot ongeveer halverwege in de honing en daarna in het koffie-pecannotenmengsel. Serveer meteen.

kaas met honing en koffiekaashapjes met koffie en honing

    1
    0
    4
    0
    Share
    Pin it
    Share
    Share
    Share
    Share
    Gerelateerde onderwerpen
    • borrel
    • kaas
    • koffie
    Vorige artikel
    bruschetta met geitenkaas
    • Borrel
    • Feestdagen

    Bruschetta met geitenkaas

    • 29 december 2020
    Lees verder

    Schrijf je in!

    Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

    Ook lekker:
    bruschetta met geitenkaas
    Lees verder
    • Borrel
    • Feestdagen

    Bruschetta met geitenkaas

    • 29 december 2020
    semifreddo met granaatappel en witte chocola
    Lees verder
    • Dessert
    • Feestdagen
    • Zoet

    Semifreddo met passievrucht en witte chocola

    • 24 december 2020
    Zelfgemaakte chocolademelk
    Lees verder
    • Drankjes
    • Feestdagen
    • Zoet

    Zelfgemaakte chocolademelk

    • 21 december 2020
    Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
    Lees verder
    • Avondeten
    • Feestdagen
    • Vegetarisch

    Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

    • 15 december 2020
    witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
    Lees verder
    • Dessert
    • Feestdagen

    Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

    • 2 december 2020
    borrelplank a la Susan Aretz
    Lees verder
    • Avondeten
    • Borrel
    • Feestdagen

    Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

    • 30 september 2020
    loempia's met Pulled Oats1
    Lees verder
    • Avondeten
    • Borrel
    • Vegetarisch

    Fusion loempia’s met Pulled Oats

    • 16 april 2020
    Snelle stoofpeertjes
    Lees verder
    • Dessert
    • Feestdagen
    • Zoet

    Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

    • 23 december 2019

    Geef een reactie Antwoord annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  69 15
    BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  171 26
    TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
    OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
    BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
    MERRY CHRISTMAS πŸ˜πŸŽ…πŸ» Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever πŸ’œβ  287 34
    JoorKitchen
    Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

    JoorKitchen
    samenwerken@joorkitchen.nl
    kvk 71625127
    btw-id NL002056164B63
    Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
    BIC: RABONL2U
    T.n.v.: Jorie van Tienhoven

    Input your search keywords and press Enter.

    Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?