JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
  • Geen reacties
Total
8
Shares
1
0
7
0
0

Yes! It’s my birthday! En dat vraagt om een extra lekkere verjaardagstaart. En aangezien ik mijn #swiepswoepswap nog moest maken, leek het me super om die twee met elkaar te combineren. Ik mocht namelijk aan de slag met de recepten van ‘Queen of the Messy Kitchen’ Knoeien met Inge. Nog zo’n topper (zie mijn vorige #swiepswoepswap van Susan Aretz). En dankzij Inge kan ik jullie vandaag trakteren op deze overheerlijke witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen!

Een snelle blik op haar fantastische website (die foto’s!) bracht me bij deze heerlijke witte chocoladecheesecake met frambozen. Daar moest ik iets mee doen! En dat werd deze variant: witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen. Ideaal voor deze maand: zowel met Kerst als met Sinterklaas is deze cheesecake een echte traktatie.

witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen

Wat heb je nodig voor 1 witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen?

  • 300 gram speculaas plus extra om te versieren
  • 85 gram roomboter
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram monchou (of andere roomkaas)
  • 200 gram witte chocolade plus extra om te versieren
  • 1-2 el citroensap
  • 100 gram suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 doosje diepvrieskersen
extra nodig
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier

witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen

Hoe maak je deze heerlijke cheesecake met witte chocolade?

  1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel vervolgens de speculaas, dat kan in een keukenmachine of in een (dikke) plastic zak en een deegroller (of iets anders om mee te slaan).
  3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, let op dat de boter niet bruin wordt. Giet de gesmolten boter bij het speculaaskruim en roer dit door elkaar. Verdeel vervolgens over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om hard te worden (minimaal 30 minuten).
  4. Klop in de keukenmachine of met de mixer de slagroom lobbig tot stijf en zet even apart.
  5. Week 3 blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
  6. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain Marie.
  7. Verhit het citroensap, haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze uit. Smelt ze vervolgens in het warme citroensap.
  8. Meng intussen de monchou in de keukenmachine met de mascarpone en 50 gram suiker. Voeg dan de gesmolten chocolade en het citroensap met gelatine hier ook bij. Meng er als laatste ook de slagroom doorheen. Meng totdat je een glad mengsel hebt.
  9. Haal de springvorm uit de koeling en giet het mengsel er in. Zet weer terug in de koeling om op te stijven, minimaal 3 uur.

En dan?

  1. Verwarm de bevroren kersen in een steelpannetje samen met 50 gram suiker en 4 el kraanwater. Breng dit al roerende aan de kook en laat zo’n 5 minuten pruttelen op middelmatig vuur, zodat alle kersen kapot koken en sap afgeven.
  2. Week intussen ook de overgebleven blaadjes gelatine in koud water.
  3. Zeef de kersengelei zodat je alleen het vocht overhoud. Knijp het water uit de gelatine en doe de blaadjes gelatine samen met een kneepje citroensap bij de kersen. Roer totdat de gelatine is opgelost. Laat het mengsel iets afkoelen zodat het niet meer gloeiend heet is en giet het daarna over de cheesecake. Zet de cheesecake dan nog minstens 1,5u terug in de koeling om goed af te koelen en iets op te stijven.
  4. Snij daarna met een mes langs de rand van de bakvorm om de cheesecake los te halen. Maak dan de rand van de springvorm los en haal hem eraf.
  5. Versier de cheesecake met speculaas en extra snippers witte chocolade door met een dunschiller schaafsels van de chocolade af te snijden.
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
1
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
borrelplank a la Susan Aretz
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Lees verder
Volgende artikel
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Snelle stoofpeertjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

  • 23 december 2019
Hasselback-aardappelen
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Hasselback-aardappelen

  • 22 december 2019

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS πŸ˜πŸŽ…πŸ» Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever πŸ’œβ  287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?