5x comfortfood (in opdracht)

2 mrt 2022 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Wat er op dit moment in de wereld gebeurt, legt me lam. Maakt me kwaad. Onzeker. Verdrietig. En bang. En tóch heeft het weinig zin om daar al te veel aan toe te geven. Met alleen bang op de bank zitten, heeft nog nooit iemand de oorlog gewonnen. Om die er maar even in te gooien. Dus heb ik op Instagram de comfortfoodweek in het leven geroepen: een week vol heerlijk comfortfood dat je zelf thuis kunt maken. Als een klein verwenmomentje in deze gekke, soms donkere tijden. Gisteren deelde ik deze heerlijke loaded fries en de dag ervoor deze romige pasta, vandaag is het tijd voor 5x comfortfood (in opdracht)!

Hieronder vind je 5 recepten die ik in opdracht ontwikkelde en waarvan ik na het proeven dacht: kon ik dit recept maar op mijn eigen site plaatsen, zo lekker 🙈 Daarom hieronder een overzicht. Enjoy!

5x comfortfood 1

1. 5x comfortfood: panpizza met blauwe kaas en hot honey

Oh ik ben zo verliefd op deze combi! Hot honey (honing gemengd met rode peper, I like!), gecombineerd met pittige blauwe kaas op een heerlijk zachte panpizza. Ik bedoel, wat is daar nou niet fijn aan 😊?

Ook maken? Je vindt het recept hier op de site van Love My Salad!

5x comfortfood

2. Misochampignons met rijst en ei

Comfortfood kan zó makkelijk te bereiden zijn. Dat maakt dit heerlijk, makkelijke en simpele recept dat ik voor Brenda Kookt ontwikkelde wel. De miso is hier de ster van de show en de combinatie met de frisse paksoi, het romige ei en de rijst is echt hemels. Dit is een must try!

Dit bordje ook snel op tafel hebben staan? Je vindt het recept op de site van Brenda Kookt.

comfortfood caponata

3. Caponata

Soms is heerlijk eten zó simpel én zit het boordevol heel gezonde dingen. Deze bekende groentestoof dit ik ontwikkelde met de heerlijke sauzen van Food Fellows bewijst dat helemaal. In een mum van tijd heb je een shitload aan groenten binnen zonder dat je dat doorhebt. Zó lekker!

Deze wil je maken! Dus vlieg meteen naar de site van Food Fellows voor dit recept!

rijstrolletjes

4. 5x comfortfood: rijstrolletjes met heerlijke pindadip

Ooooh ik was zó tevreden met dit recept 🙈 Ik hou van rijstrolletjes gevuld met groenten, zeker als je ze kunt dippen in de lekkerste dip ever. En dat is wat dit recept exact is. Ik ontwikkelde het voor Love My Salad en ik vind het nog steeds jammer dat het niet op mijn eigen site staat 😉

Ook maken? Hier vind je het recept op de site van Love My Salad!

5. 4-kazenpasta!

Tja, need I say more 😊? Dit is gewoon de hemel in een ovenschotel! Deze wil je proberen: pasta, 4 soorten kazen en basilicum uit de oven. Dit is comfortfood in optima forma. Zo.Ontzettend.Lekker!

Deze ga je proberen! Dus hup! Naar de site van Brenda en hier vind je het recept!

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen