Voor de borrel Voor het diner

5x comfortfood voor Brenda Kookt

31 maart 2019

Wellicht weet iedereen dit al, maar toch nog even voor de zekerheid: sinds mei vorig jaar ontwikkel ik recepten voor de site van Brenda Kookt, gemiddeld zo’n 8 per maand. Dat is namelijk deel van mijn werk! Superleuk om te doen! Tot nu toe heb ik op mijn eigen blog hier eigenlijk niets van gedeeld. Is ook logisch want ik ontwikkel de gerechten voor Brenda’s site, niet voor die van mij. Toch leek het me leuk om eens wat vaker hier een overzichtje te geven van de recepten die ik ontwikkeld heb. Vandaag omdat het zondag is: 5x comfortfood!.

Onderstaande recepten zijn de afgelopen maanden verschenen op brendakookt.nl, daarom zet ik een linkje bij ieder gerecht naar het recept. Welk recept heeft jouw voorkeur? Bij ons thuis kunnen we niet kiezen tussen 4 of 5 😀

Comfortfood 1: Kaaskroketjes!

Ultieme favoriet zijn bij mij thuis deze kaaskroketjes. Ik dacht altijd dat het maken van kaaskroketjes ontzettend lastig was, maar dat is het dus helemaal niet! Wat een ontdekking! Ik denk dat ik binnenkort nog veel meer kroketten ga maken 🙂 Deze kroketjes serveer ik trouwens met honing en espressopoeder. Je weet niet wat je meemaakt! Dit goddelijke hapje ook maken? Je vindt het recept hier!

nacho's

Comfortfood 2: vegetarische nacho’s

Bij ons staan ze met regelmaat op tafel, maar nog niet zo vaak in een iets gezondere variant. Dus toen Brenda vroeg of ik niet eens na wilde denken over een iets gezondere versie met meer groenten, had ik de volgende dag al deze heerlijke schotel bedacht. Lekker veel groenten, maar ook lekker veel nacho’s en kaas 🙂 Deze wil je maken! En dat doe je via deze link.

nacho'squesadilla

Comfortfood 3: Vegetarische quesadilla’s

Mexicaans eten leent zich vreselijk goed als comfortfood. Dat bewijzen deze makkelijke en superlekkere quesadilla’s wel. Je vult ze met kaas, bosui en mais en topt ze met een heerlijk pittige salsa van tomaat, rode ui en koriander. Zure room erbij en je bent verkocht! Dus maken die hap, met dit recept!

quesadillakapsalon

Comfortfood 4: Vegetarische kapsalon

Deze heerlijke, vegetarische kapsalon kon natuurlijk niet ontbreken! Superlekker, makkelijk en gewoon heel.erg.lekker. Niet over nadenken, gewoon maken!

kapsalonpannenkoekjes

Comfortfood 5: Caprese-pannenkoekjes

Als je eiwit opklopt en dan toevoegt aan je pannenkoekenbeslag weet je niet wat je overkomt: superluchtige en dikke pannenkoekjes! Ik besloot er een Capresevariant van te maken met basilicum, zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Het resultaat zijn deze heerlijk pannenkoekjes die schreeuwen om de zomer! Geloof me, deze wil je maken!

pannenkoekjes

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mandy 31 maart 2019 at 8:49 am

    Die kaaskroketjes zijn door jou per direct een paar plaatsen omhoog geschoven op mijn to cook-lijstje 😊

    • Reply JoorKitchen 31 maart 2019 at 11:27 am

      Hahaha heel goed 😀 Dus vandaag worden ze gemaakt ;-)?

    Leave a Reply