JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Bij een luxe (kerst)diner kan de aardappelpuree niet ontbreken vind ik. Toch staat puree niet zo vaak bij ons op tafel. Waarom niet? Een echt lekkere, romige en niet-plakkende aardappelpuree maken is nog niet zo makkelijk vind ik. Totdat ik alle tips die ik ooit over het maken van een aardappelpuree op een rij zette en alsnog aardappelpuree maakte. Inmiddels wil ik niets anders meer.

Een goede puree is, vind ik tenminste, lekker zacht, romig en plakt niet zo vies aan je verhemelte. Ook bevat een echte puree geen klontjes en is ‘ie supergeel. Ik maak inmiddels ook graag een rustieke aardappelpuree (hoe? Vooral de aardappels niet schillen!), maar dat past toch minder bij een diner. Dit recept is precies goed. En makkelijk: je kunt de puree van tevoren maken. Enjoy!

Aardappelpuree JoorKitchen

Wat heb je nodig voor deze lekkere aardappelpuree voor 4 personen?

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 1 eetlepel zeezout
  • 100 – 200 ml volle melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gram roomboter
  • peper
  • verse kervel

Aardappelpuree JoorKitchen

Hoe maak je deze puree?

1. Schil de aardappelen en doe ze in een pan met water. Zorg dat de aardappelen goed onder water staan.

2. Doe de eetlepel zout in het water van de aardappelen. Geloof het of niet, je puree wordt lekkerder als je je aardappelen kookt in ‘zeewaterzout’ water.

3. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen 15 minuten totdat ze helemaal gaar zijn. Giet ze af.

4. Doe meteen de boter en 100ml volle melk bij de aardappelen en stamp ze flink fijn. Voeg ook de theelepel mosterd toe.

5. Vind je de puree nog te dik? Voeg dan de overige melk in beetjes toe en check steeds of je happy bent met de consistentie.

6. Breng de puree op smaak met peper en zout.

7. Nu komt het lastiger gedeelte: je haalt de puree door een fijnmazige zeef. Dit om de allerlaatste klontjes uit de puree te halen.

8. Kijk of je na het zeven van de puree nog steeds tevreden bent met de consistentie. Voeg eventueel nog wat boter, melk of mosterd toe.

9. Bestrooi als allerlaatste de puree met de verse kervel.

aardappelpuree JoorKitchen

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • kerst
Vorige artikel
capresetaartje
  • Avondeten
  • Feestdagen

Kerstmenu 1: Italiaans kerstmenu

Lees verder
Volgende artikel
Indiase zoete-aardappelsoep Feel Good Food
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Indiase zoete-aardappelsoep uit Feel Good Food

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.