JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen

In bier gegaarde runderschotel uit Heerlijke chaos

Total
6
Shares
0
0
6
0
0

Tada! Dit is het gerecht dat bij ons komend weekend op tafel staat. ‘De man’ koos welk vleesgerecht hij op tafel wilde zetten en ik schoof ‘m – heel ondubbelzinnig – mijn favo kookboek van het moment voor. En ‘gelukkig’ koos hij een gerecht uit dit mooie boek. Deze in bier gegaarde runderschotel komt uit Heerlijke chaos, het boek van Simone van Simone’s Kitchen. Een waanzinnig mooi boek met vingerlikkend mooie foto’s.

Dat laatste is natuurlijk niet zo heel gek. Simone is van huis uit fotograaf en blogt over reizen en koken. Ook organiseert ze via Facebook maandelijks een fotografiechallenge, waar ik tot nu toe steeds aan mee heb gedaan. En sinds oktober is er haar boek: Heerlijke chaos. Ik heb nog geen tijd gehad om mijn review over dit boek online te zetten, maar de eerste alinea van deze post zegt waarschijnlijk al voldoende over wat ik van het boek vind πŸ˜‰

‘De man’ koos dus voor deze in bier gegaarde runderschotel met afdakje. We zetten het zowel voor zijn ouders op Kerstavond, als voor mijn ouders op Eerste Kerstdag op tafel. De ene keer als diner met aardappelpuree en een salade, de andere keer als onderdeel van de ‘kerst-high-wine'(een late lunch met wijn en heel veel (borrel)hapjes en toch 3 gangen πŸ˜‰ ) die we organiseren in plaats van het traditionele kerstdiner. Bij beide gelegenheden past deze runderstoofschotel prima. En dankzij het dakje dat erop zit, is het ook een extra feestelijk kerstgerecht. Probeer maar. Enjoy!

Runderschotel JoorKitchen

Wat heb je nodig voor deze in bier gegaarde runderschotel voor 4 personen?

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kilo runderstoofvlees, in stukken
  • 2 grote uien, in grove stukken
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 6 grote wortels, in grove stukken
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml donker bier
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 liter runderbouillon van goede kwaliteit
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels maizena of bloem
  • 1/2 flespompoen, in blokjes
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • peper en zout

Runderschotel JoorKitchen

Hoe maak je deze lekkere runderstoof?

1. Bak de blokjes vlees in een braadpan met daarin de 3 eetlepels zonnebloemolie. Bestrooi met peper en zout en bak de blokjes in 5 minuten rondom bruin.

2. Doe de ui erbij en bak de ui totdat deze glazig is. Voeg de knoflook en de wortel toe. Bak mee en schep regelmatig om.

3. Voeg de verse kruiden toe en schenk vervolgens het bier in de braadpan. Laat een paar minuten doorkoken. Voeg vervolgens de ontbijtkoek, de runderbouillon en tomatenpuree toe. Breng aan de kook.

4. Zet het vuur laag en laat de runderschotel 4 uur zachtjes pruttelen totdat het vlees uit elkaar valt. De bouillon kookt in deze 3 uur in en wordt dik. Als dat niet gebeurt, kun je maizena of bloem toevoegen totdat de bouillon wel de gewenste dikte krijgt.

Runderschotel JoorKitchen

5. Voeg na de 3 uur stooftijd de flespompoen toe aan de braadpan. Laat dan de runderschotel nog 1 uur stoven en pruttelen.

6. Verwarm de oven ongeveer een half uur voor het einde van de stooftijd voor op 200 graden. Doe de stoofschotel vervolgens in een ovenvaste schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Als je losse bladerdeegplakjes gebruikt, kun je deze het beste op elkaar leggen en er met een deegroller 1 grote plak van rollen die over de ovenschaal past.

7. Bestrijk het bladerdeeg vervolgens met de losgeklopte eidooier en prik wat luchtgaatjes in het bladerdeeg zodat de stoom tijdens het bakken in de oven kan ontsnappen.

8. Bak de runderstoof ongeveer 30 minuten in de oven totdat het bladerdeeg gaar is.

Serveer de runderstoof met aardappelpuree of brood en maak er een frisse salade bij.

 
Benieuwd naar meer van dit soort heerlijke recepten?

Bol.com

Runderschotel JoorKitchen

0
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Oviebollen JoorKitchen
  • Zoet

Oviebollen met chocola en dulce de leche

Lees verder
Volgende artikel
JoorKitchen 2017
  • Persoonlijk

JoorKitchen 2017: terugkijken en vooruitplannen!

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

3 reacties
  1. Simone schreef:
    23 december 2016 om 5:57 am

    Wat superleuk dat je deze met kerst op tafel zit! En nu wil ik ook (en het is 7 uur ‘ morgens. Haha) Fijne dagen vast!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      23 december 2016 om 7:37 am

      Haha πŸ™‚ Vriendlief is ook helemaal blij met dit recept – alle credits naar jou!

      Beantwoorden
    2. JoorKitchen schreef:
      23 december 2016 om 7:38 am

      Oh en ook fijne dagen voor jullie :-)!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.