JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

Total
31
Shares
1
0
30
0
0

Ik ben gek op gebakken aardappels, dat heb ik vast al eerder tegen jullie gezegd. Mijn ideale aardappel is knapperig en bruin van buiten en zacht (maar niet droog!) van binnen. En weet je wat het fijne is? Dat effect kun je thuis ook heel makkelijk bereiken! Heel simpel, door onderstaand recept precies te volgen. En dan staan deze knisperend lekkere aardappels zo bij je op tafel. Bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner πŸ™‚ Enjoy!

Gebakken aardappelen JoorKitchen

Wat heb je nodig voor heerlijk gebakken aardappeltjes voor 2 personen?

  • 400 gram kruimige aardappelen (500 gram ongeschild), geschild
  • 1 bolletje knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 30 gram boter
  • olijfolie
  • grof zeezout

gebakken aardappelen JoorKitchen

Hoe maak je deze heerlijke aardappels?

1. Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

2. Doe de boter en een flinke eetlepel olijfolie in de ovenschaal die je wil gebruiken. Ik gebruikte een stenen variant, dat werkte prima. Laat de schaal in de oven opwarmen totdat je ‘m nodig hebt. De boter smelt dan al en gaat koken.

3. Snijd de grote aardappels in kwarten en de kleinere krieltjes in helften (afhankelijk van de grootte die je gebruikt). Doe de aardappels in een pan met koud water en een theelepel zeezout.

4. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook de aardappelen 7 minuten en giet ze vervolgens af. Laat de aardappels in het vergiet droogstomen en schud het vergiet af en toe door elkaar zodat de randjes van de aardappels wat rafelig worden.

5. Haal de ovenschaal uit de oven (voorzichtig!) en doe de droge aardappels in de ovenschaal. Roer de aardappels door de boter-oliemix heen zodat alle aardappels helemaal onder het vet zitten.

6. Snijd nu de bol knoflook doormidden en voeg de twee helften toe aan de ovenschaal. Voeg ook de rozemarijn toe. Zet de aardappels 50 minuten in de voorverwarmde oven. Schud de aardappels na 25 minuten nog even goed door elkaar.

7. Haal de aardappels na 50 minuten uit de oven en schep ze op een bord met daarop wat keukenpapier. Op die manier drogen de aardappels nog net iets meer uit en worden ze nog knapperiger. Bestrooi de aardappels meteen met grof zeezout, zoveel als je zelf lekker vindt.

Dien de aardappels meteen op met de bolletjes geroosterde knoflook.

Gebakken aardappelen JoorKitchen

1
0
30
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappels
  • knoflook
  • kruiden
  • vega
Vorige artikel
  • Avondeten

Ovenschotel van zoete aardappel en bietjes

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Shortbread cookies

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.