JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
de beste gebakken aardappels ooit
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

Total
43
Shares
1
0
42
0
0

Ik ben gek op gebakken aardappels, dat heb ik vast al eerder tegen jullie gezegd. Mijn ideale aardappel is knapperig en bruin van buiten en zacht (maar niet droog!) van binnen. En weet je wat het fijne is? Dat effect kun je thuis ook heel makkelijk bereiken! Heel simpel, door onderstaand recept precies te volgen. En dan staan deze knisperend lekkere , beste gebakken aardappels ooit zo bij je op tafel. Bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner πŸ™‚ Enjoy!

de beste gebakken aardappels ooit

Wat heb je nodig voor heerlijk gebakken aardappeltjes voor 2 personen?

  • 400 gram kruimige aardappelen (500 gram ongeschild), geschild
  • 1 bolletje knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 30 gram boter
  • olijfolie
  • grof zeezout
de beste gebakken aardappels ooit 2

Hoe maak je deze heerlijke aardappels?

1. Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

2. Doe de boter en een flinke eetlepel olijfolie in de ovenschaal die je wil gebruiken. Ik gebruikte een stenen variant, dat werkte prima. Laat de schaal in de oven opwarmen totdat je ‘m nodig hebt. De boter smelt dan al en gaat koken.

3. Snijd de grote aardappels in kwarten en de kleinere krieltjes in helften (afhankelijk van de grootte die je gebruikt). Doe de aardappels in een pan met koud water en een theelepel zeezout.

4. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook de aardappelen 7 minuten en giet ze vervolgens af. Laat de aardappels in het vergiet droogstomen en schud het vergiet af en toe door elkaar zodat de randjes van de aardappels wat rafelig worden.

5. Haal de ovenschaal uit de oven (voorzichtig!) en doe de droge aardappels in de ovenschaal. Roer de aardappels door de boter-oliemix heen zodat alle aardappels helemaal onder het vet zitten.

6. Snijd nu de bol knoflook doormidden en voeg de twee helften toe aan de ovenschaal. Voeg ook de rozemarijn toe. Zet de aardappels 50 minuten in de voorverwarmde oven. Schud de aardappels na 25 minuten nog even goed door elkaar.

7. Haal de aardappels na 50 minuten uit de oven en schep ze op een bord met daarop wat keukenpapier. Op die manier drogen de aardappels nog net iets meer uit en worden ze nog knapperiger. Bestrooi de aardappels meteen met grof zeezout, zoveel als je zelf lekker vindt.

Dien de aardappels meteen op met de bolletjes geroosterde knoflook.

de beste gebakken aardappels ooit 3
1
0
42
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappels
  • knoflook
  • kruiden
  • vega
Vorige artikel
stoofperen
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

Lees verder
Volgende artikel
holiday platter 4
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.