JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
8
Shares
0
0
8
0
0

‘Of ik niet een recept voor een echt Duits vleesgerecht wilde’ vroeg mijn broertje me laatst. Dat leek me wel wat. Mijn broertje is een notoire vleeseter en goed in het maken van vleesgerechten. En laat ik dat nou net niet zijn. Dus zei ik maar wat graag je tegen het recept voor deze Duitse vleesschotel.

Een goed vleesgerecht mag – vind ik – op een gemiddelde kersttafel niet ontbreken. Zeker niet omdat veel mensen met mij dat vinden. Daarom was ik maar wat blij met de suggestie van broerlief. Zijn recept komt uit een echt Duits kookboek, waarin heel veel van dit soort gerechten staan. ‘De man’ heeft het recept gemaakt en goedgekeurd. Volgens hem is het een typisch vleesgerecht met een echte vleessaus. Dus dit is een mooi gerecht om tijdens Kerst op tafel te zetten. Probeer maar!

Duitse vleesschotel JoorKitchen

Wat heb je nodig voor deze Duitse vleesschotel voor 4 personen?

  • 1 kilo halskarbonade of procereur aan 1 stuk
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1/4 theelepels geroosterde-paprikapoeder
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 125 ml kalfs- of runderbouillon
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels bloem

Duitse vleesschotel JoorKitchen

Hoe maak je deze lekkere vleesschotel?

1. Dep het vlees droog met een stukje keukenpapier en bestrijk de hele karbonade met de mosterd.

2. Strooi de paprikapoeder, het zout en de peper over het ingesmeerde vlees. Laat even liggen.

3. Bak de spekjes en de uien in een hapjespan met deksel. Dit kun je op 2 manieren doen: met de deksel op de pan (dan blijven de spekjes roze en worden ze niet bruin, de uien worden dan glazig) of zonder deksel (dan worden de spekjes en de uien knapperig en bruin).

4. Haal de spekjes vervolgens uit de pan en bewaar ze in een bakje. Bak de karbonade vervolgens aan alle zijden bruin in de pan met het bakvet.

5. Voeg vervolgens de bouillon toe en leg de uien-spekjesmix op het vlees. Doe een deksel op de pan en braad het vlees in 2,5 uur op zacht vuur. Gebruik ieder half uur een lepel om het vlees met de bouillon te overgieten.

Duitse vleesschotel JoorKitchen

6. Haal na 2,5 uur het vlees uit de pan. Let op, het vlees valt als het goed is nu best uit elkaar. Dek het vlees af met wat aluminiumfolie om het warm te houden.

7. Roer in een bakje de creme fraiche, de zure room en de bloem door elkaar. Doe dit mixje in de pan en laat de saus een klein beetje warm worden.

8. Snijd het vlees vervolgens in schijven van ongeveer 1 – 1,5 centimeter. Leg de schijven in de saus.

Serveer het vlees met de saus en met aardappelpuree en groenten of een frisse salade. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees af te laten koelen en op een later moment serveren.

Duitse vleesschotel JoorKitchenDuitse vleesschotel JoorKitchen

0
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kerst
  • stoof
  • vlees
Vorige artikel
Lavacakejes JoorKitchen
  • Feestdagen
  • Zoet

Lavacakejes

Lees verder
Volgende artikel
Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.