JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen

Duitse vleesschotel

Total
7
Shares
0
0
7
0
0

‘Of ik niet een recept voor een echt Duits vleesgerecht wilde’ vroeg mijn broertje me laatst. Dat leek me wel wat. Mijn broertje is een notoire vleeseter en goed in het maken van vleesgerechten. En laat ik dat nou net niet zijn. Dus zei ik maar wat graag je tegen het recept voor deze Duitse vleesschotel.

Een goed vleesgerecht mag – vind ik – op een gemiddelde kersttafel niet ontbreken. Zeker niet omdat veel mensen met mij dat vinden. Daarom was ik maar wat blij met de suggestie van broerlief. Zijn recept komt uit een echt Duits kookboek, waarin heel veel van dit soort gerechten staan. ‘De man’ heeft het recept gemaakt en goedgekeurd. Volgens hem is het een typisch vleesgerecht met een echte vleessaus. Dus dit is een mooi gerecht om tijdens Kerst op tafel te zetten. Probeer maar!

Duitse vleesschotel JoorKitchen

Wat heb je nodig voor deze Duitse vleesschotel voor 4 personen?

  • 1 kilo halskarbonade of procereur aan 1 stuk
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1/4 theelepels geroosterde-paprikapoeder
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 125 ml kalfs- of runderbouillon
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels bloem

Duitse vleesschotel JoorKitchen

Hoe maak je deze lekkere vleesschotel?

1. Dep het vlees droog met een stukje keukenpapier en bestrijk de hele karbonade met de mosterd.

2. Strooi de paprikapoeder, het zout en de peper over het ingesmeerde vlees. Laat even liggen.

3. Bak de spekjes en de uien in een hapjespan met deksel. Dit kun je op 2 manieren doen: met de deksel op de pan (dan blijven de spekjes roze en worden ze niet bruin, de uien worden dan glazig) of zonder deksel (dan worden de spekjes en de uien knapperig en bruin).

4. Haal de spekjes vervolgens uit de pan en bewaar ze in een bakje. Bak de karbonade vervolgens aan alle zijden bruin in de pan met het bakvet.

5. Voeg vervolgens de bouillon toe en leg de uien-spekjesmix op het vlees. Doe een deksel op de pan en braad het vlees in 2,5 uur op zacht vuur. Gebruik ieder half uur een lepel om het vlees met de bouillon te overgieten.

Duitse vleesschotel JoorKitchen

6. Haal na 2,5 uur het vlees uit de pan. Let op, het vlees valt als het goed is nu best uit elkaar. Dek het vlees af met wat aluminiumfolie om het warm te houden.

7. Roer in een bakje de creme fraiche, de zure room en de bloem door elkaar. Doe dit mixje in de pan en laat de saus een klein beetje warm worden.

8. Snijd het vlees vervolgens in schijven van ongeveer 1 – 1,5 centimeter. Leg de schijven in de saus.

Serveer het vlees met de saus en met aardappelpuree en groenten of een frisse salade. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees af te laten koelen en op een later moment serveren.

Duitse vleesschotel JoorKitchenDuitse vleesschotel JoorKitchen

0
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kerst
  • stoof
  • vlees
Vorige artikel
Lavacakejes JoorKitchen
  • Feestdagen
  • Zoet

Lavacakejes

Lees verder
Volgende artikel
Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.