JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Filodeegtaartjes met kaas, vijgen en tijm

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Een van de fijnste combinaties die ik ken, is die van kaas en vijgen. Niet voor niets vind je op kaasplankjes vaak iets van vijgenbrood of -jam, de zoute kaas en de zoete vijg gaan qua smaak heel goed samen. Die smaakcombinatie komt terug in dit kleine gerechtje, dat je prima kunt gebruiken als voorgerecht. Ik maak het op Eerste Kerstdag tijdens de kerstbrunch die ‘de man’ en ik dan voor de familie verzorgen. Voor de kinderen die aanwezig zijn, maak ik filodeegtaartjes die ik vul met een halve mars, gewoon omdat het kerst is 😉

Je kunt je lievelingskaasjes kiezen ter vulling van deze taartjes. Zo kun je kiezen voor kleine geitenkaasjes, voor blauwe kaas of camambert of brie. Allemaal is het even lekker in deze taartjes. Doe wat je zelf lekker vindt! Enige voorwaarde? Zorg voor kleine kaasjes met een zachte korst.

Deze filodeegtaartjes van kaas zijn het tweede deel van ’10 days to Christmas’ 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke taartjes?

* 4 kleine, zachte (geiten)kaasjes met korst
* 6 grote bladen filodeeg of 12 kleine blaadjes
* 3 vijgen, in schijfjes
* 30 gram amandelen, in grove stukjes
* 8 takjes tijm
* 20 gram boter
* olijfolie
* honing

Hoe maak je deze heerlijke filodeegtaartjes?

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de filodeegvellen ontdooien.

Haal de vellen deeg zachtjes uit elkaar als deze ontdooid zijn. Snijdt als je grote vellen filodeeg gebruikt de vellen in kwarten – je hebt dan 4 kleine vellen filodeeg per persoon. Je kunt straks twee dingen doen: per persoon 2 taartjes maken of 1 groot taartje per persoon. Doe je dat eerste dan gebruik je 2 vellen filodeeg per taartje, bij de tweede optie gebruik je 4 vellen filodeeg. Start je met kleine vellen filodeeg? Dan gebruik je 3 vellen per persoon.

Smelt de boter in een pannetje. Pak het eerste vel filodeeg en bestrijk dat met boter. Leg hier het tweede vel op en druk zachtjes aan. Doe dit ook met een eventueel derde of vierde vel.

Halveer, als je twee taartjes per persoon wil maken, de kaasjes in de lengte. Zet het kaasjes vervolgens op het filodeeg. Leg op het kaarsje 3 schijfjes vijg en een klein handje gehakte amandelen. Vouw het eerste velletjes van het filodeeg over het kaasje heen.

Leg 2 takjes tijm op het dichtgevouwen vel filodeeg en vouw hier de rest van de vellen overheen. Verdeel de rest van de boter over de buitenkant van de taartjes en zet de taartjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn. Drizzle voor het opdienen nog een beetje honing over de taartjes heen en garneer met een takje tijm.

DSC_7635

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • deeg
  • fruit
  • kaas
Vorige artikel
  • Zoet

Ferrero Rochers van pepernoten en marsepein

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Bloemkool-paprikasalade uit De vrolijke tafel

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.