JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Een van de fijnste combinaties die ik ken, is die van kaas en vijgen. Niet voor niets vind je op kaasplankjes vaak iets van vijgenbrood of -jam, de zoute kaas en de zoete vijg gaan qua smaak heel goed samen. Die smaakcombinatie komt terug in dit kleine gerechtje, dat je prima kunt gebruiken als voorgerecht. Ik maak het op Eerste Kerstdag tijdens de kerstbrunch die ‘de man’ en ik dan voor de familie verzorgen. Voor de kinderen die aanwezig zijn, maak ik filodeegtaartjes die ik vul met een halve mars, gewoon omdat het kerst is ๐Ÿ˜‰

Je kunt je lievelingskaasjes kiezen ter vulling van deze taartjes. Zo kun je kiezen voor kleine geitenkaasjes, voor blauwe kaas of camambert of brie. Allemaal is het even lekker in deze taartjes. Doe wat je zelf lekker vindt! Enige voorwaarde? Zorg voor kleine kaasjes met een zachte korst.

Deze filodeegtaartjes van kaas zijn het tweede deel van ’10 days to Christmas’ ๐Ÿ™‚ Enjoy!

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke taartjes?

* 4 kleine, zachte (geiten)kaasjes met korst
* 6 grote bladen filodeeg of 12 kleine blaadjes
* 3 vijgen, in schijfjes
* 30 gram amandelen, in grove stukjes
* 8 takjes tijm
* 20 gram boter
* olijfolie
* honing

Hoe maak je deze heerlijke filodeegtaartjes?

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de filodeegvellen ontdooien.

Haal de vellen deeg zachtjes uit elkaar als deze ontdooid zijn. Snijdt als je grote vellen filodeeg gebruikt de vellen in kwarten – je hebt dan 4 kleine vellen filodeeg per persoon. Je kunt straks twee dingen doen: per persoon 2 taartjes maken of 1 groot taartje per persoon. Doe je dat eerste dan gebruik je 2 vellen filodeeg per taartje, bij de tweede optie gebruik je 4 vellen filodeeg. Start je met kleine vellen filodeeg? Dan gebruik je 3 vellen per persoon.

Smelt de boter in een pannetje. Pak het eerste vel filodeeg en bestrijk dat met boter. Leg hier het tweede vel op en druk zachtjes aan. Doe dit ook met een eventueel derde of vierde vel.

Halveer, als je twee taartjes per persoon wil maken, de kaasjes in de lengte. Zet het kaasjes vervolgens op het filodeeg. Leg op het kaarsje 3 schijfjes vijg en een klein handje gehakte amandelen. Vouw het eerste velletjes van het filodeeg over het kaasje heen.

Leg 2 takjes tijm op het dichtgevouwen vel filodeeg en vouw hier de rest van de vellen overheen. Verdeel de rest van de boter over de buitenkant van de taartjes en zet de taartjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn. Drizzle voor het opdienen nog een beetje honing over de taartjes heen en garneer met een takje tijm.

DSC_7635

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • deeg
  • fruit
  • kaas
Vorige artikel
  • Zoet

Ferrero Rochers van pepernoten en marsepein

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Bloemkool-paprikasalade uit De vrolijke tafel

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWENโ  72 6
HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.