JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen

Gastblog ‘de man’: ossobuco met gremoulata

Total
110
Shares
1
0
109
0
0

Stoofgerechten maak ik niet meer zo vaak, sinds ik met Joor samenwoon. Voor een persoon een stoofgerecht maken, doe je namelijk niet zo snel. Daarom ben ik blij met gelegenheden als kerst, waar ik voor meerdere mensen een vleesgerecht kan maken. Voor Eerste Kerstdag maakte ik pulled pork, voor Tweede Kerstdag besloot ik ossobuco te maken.

Dit recept is makkelijk te maken, het enige wat het van je vraagt is geduld. Je moet er wat tijd voor uittrekken om dit recept te maken, maar dan heb je ook wat. Heerlijk malse kalfsschenkels (met als extra traktatie het merg uit die schenkels) met een heerlijk rijke saus. Ik zou het wel weten als ik jullie was 🙂 Knoeize!

Ossobucco JoorKitchen

Wat heb je nodig voor dit lekkere stoofgerecht voor 4 personen?

  • 1,2 kilo kalfsschenkels, op kamertemperatuur
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 bakje platte peterselie, zowel de steeltjes als de blaadjes kleingesneden
  • 200 ml witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram passata
  • 1 laurierblad
  • 5 takjes tijm
  • 500 ml bouillon (liefst kalfsbouillon, maar rundvleesbouillon of kippenbouillon kan ook)
  • bloem
  • ovenbestendige stoof- of hapjespan met deksel en dikke bodem
  • zout en peper

Voor de gremoulata

  • 1 bosje krulpeterselie, klein gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • rasp van 1 citroen
  • panko of paneermeel
  • olijfolie extra vergine
  • zout en peper

Ossobucco JoorKitchen

Hoe maak je deze heerlijke ossobuco met gremoulata?

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Verwarm olie in de hapjes- of stoofpan. Dep de kalfsschenkels droog met wat keukenpapier en bestrooi ze vervolgens met wat bloem. Schud overtollige bloem eraf. Bak vervolgens de kalfsschenkels in de pan aan alle kanten bruin, ongeveer 6-8 minuten per kant. Haal dan de kalfsschenkels uit de pan.

3. Bak in dezelfde pan de bleekselderij, de wortel, de ui, de peterselie en de knoflook zo’n 10 minuten op middelhoog vuur totdat de ui glazig en de bleekselderij en de wortel zacht is. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak even kort door. Voeg dan de passata en de witte wijn toe en roer goed door de pan. Voeg hierna het laurierblad, de tijm, de bouillon en de kalfsschenkels toe en warm dit geheel goed door.

4. Zet vervolgens de pan ongeveer 2 uur met deksel in de voorverwarmde oven. Check tussentijds of er nog voldoende vocht in de pan zit. Vul eventueel aan met wat water. Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat de ossobuco nog een half uur tot drie kwartier zonder deksel stoven. Check in deze tijd regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit.

5. Maak in de laatste drie kwartier ook de gremoulata. Meng hiervoor in een kom de peterselie, de citroenrasp en het knoflook. Voeg olijfolie en panko toe todat je een fijne mix krijgt die niet te droog en ook niet te nat is. Breng het vlees voor het serveren op smaak met peper en zout.

Serveer de ossobuco met de gremoulata en eet dit gerecht met rijst, gebakken aardappelen of aardappelpuree.

Ossobucco JoorKitchen

1
0
109
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • italiaans
  • man
  • vlees
Vorige artikel
  • Borrel

Oud & nieuw: compilatie borrelhapjes

Lees verder
Volgende artikel
  • Events

De Food Bucket List Tag

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

6 reacties
  1. Peter schreef:
    24 oktober 2018 om 12:40 pm

    Mooi recept; ik mis in de beschrijving wel wanneer de platte peterselie en de passata wordt verwerkt. Ik kan het wel raden, maar het staat nergens, Bij deze de tip!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      24 oktober 2018 om 12:57 pm

      Dank voor het compliment en de tip Peter! Ik pas het zo snel mogelijk aan!

      Beantwoorden
  2. Karin schreef:
    23 december 2018 om 7:14 pm

    eh wanneer moet nou de passata en de peterselie er in? ik kan het niet raden…

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      23 december 2018 om 7:31 pm

      Oeps, die ontbreken inderdaad! Ik heb ze toegevoegd bij stap 3 (waar ze moesten staan)! Kookze!

      Beantwoorden
  3. Wilma schreef:
    19 december 2019 om 5:25 pm

    Serveer je het met bot of wordt die eruit gesneden

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      19 december 2019 om 9:40 pm

      Dat kan allebei 🙂 In het bot zit nog het merg, dat is voor de liefhebbers echt een delicatesse en traditioneel serveer je het met het bot erin. Maar je zou ook per persoon aan tafel kunnen vragen wat hij of zij prettiger vindt 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.