JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
46
Shares
1
0
45
0
0

Och jongens wat is het koud! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar met dit koude weer heb ik extra veel behoefte aan veel en lekker comfortfood. Maar ja, om nu helemaal als Michellin-mannetje de winter uit te komen, is ook weer niet de bedoeling. Dus probeer ik de laatste tijd iets gezonder comfortfood uit te zoeken. En zo kwam ik dus laatst uit bij deze halloumiburger op portobellobroodje. En jeetje, die was gooooooeeeddd!!

Ik ben natuurlijk hartstikke laat met het aanhaken op deze (inmiddels wellicht alweer voorbije) trend van hamburgerbroodjes die zijn gemaakt van gezondere ingredienten als avocado of – zoals hier – portobello. Maar sch**t! Dit leek me zo lekker dat ik het gewoon maakte! Ik combineerde dit portobellobroodje met een burger van halloumi, die ik knapperig bakte door panko te gebruiken. Erbij een chili-mayonaise dit het geheel lekker romig maakt. Superlekker! Wat denken jullie ervan?

portebelloburger

Wat heb je nodig voor 2 keer een lekkere halloumiburger op portobellobroodje?

  • 1 rode ui
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 rijpe avocado
  • pakje halloumi
  • 1 ei
  • panko
  • 4 portobello’s
  • klein handje sla
  • peper en zout

portebelloburger

Hoe maak je dit bijzondere broodje burger?

1. Snijd de ui in dunne ringen. Leg in een kommetje en giet er de witte wijnazijn overheen. Voeg de suiker toe en een scheut water. Roer door en laat zo staan.

2. Mix de mayo met de chilisaus en zet weg tot serveren. Mash de avocado. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd de halloumi in 4 grote plakken. Klop het ei los in een kommetje en doe genoeg panko in een schaal. Verwarm een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur met flink wat olie of boter.

4. Haal iedere plak halloumi eerst door het ei en vervolgens door de panko. Leg dan in de pan. Bak iedere plak halloumi ongeveer 3 minuten per kant. Verwarm in de tussentijd de (schoongemaakte) portobello’s in een pan of grillpan.

5. Haal de halloumiburgers uit de pan als ze bruin zijn en leg ze op keukenpapier.

6. Maak nu je burger: leg 2 portobello’s omgekeerd op een bord. Leg hierop een beetje sla, verdeel de mashed avocado eroverheen. Leg dan 2 plakken halloumiburger erop en verdeel enkele uiringen eroverheen. Verdeel als laatste de chili-mayo eroverheen. Leg de andere twee portobello’s erbovenop. Meteen opeten!

portebelloburgerportebelloburger

1
0
45
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • burger
  • groente
  • kaas
Vorige artikel
avocadopesto
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pasta avocadopesto en champignons

Lees verder
Volgende artikel
Healthy & Happy
  • Delft
  • Ontdekt!
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Healthy & Happiness Delft

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  75 12
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  123 20
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 80 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.