JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Halloumiburger op portobellobroodje

Total
46
Shares
1
0
45
0
0

Och jongens wat is het koud! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar met dit koude weer heb ik extra veel behoefte aan veel en lekker comfortfood. Maar ja, om nu helemaal als Michellin-mannetje de winter uit te komen, is ook weer niet de bedoeling. Dus probeer ik de laatste tijd iets gezonder comfortfood uit te zoeken. En zo kwam ik dus laatst uit bij deze halloumiburger op portobellobroodje. En jeetje, die was gooooooeeeddd!!

Ik ben natuurlijk hartstikke laat met het aanhaken op deze (inmiddels wellicht alweer voorbije) trend van hamburgerbroodjes die zijn gemaakt van gezondere ingredienten als avocado of – zoals hier – portobello. Maar sch**t! Dit leek me zo lekker dat ik het gewoon maakte! Ik combineerde dit portobellobroodje met een burger van halloumi, die ik knapperig bakte door panko te gebruiken. Erbij een chili-mayonaise dit het geheel lekker romig maakt. Superlekker! Wat denken jullie ervan?

portebelloburger

Wat heb je nodig voor 2 keer een lekkere halloumiburger op portobellobroodje?

  • 1 rode ui
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 rijpe avocado
  • pakje halloumi
  • 1 ei
  • panko
  • 4 portobello’s
  • klein handje sla
  • peper en zout

portebelloburger

Hoe maak je dit bijzondere broodje burger?

1. Snijd de ui in dunne ringen. Leg in een kommetje en giet er de witte wijnazijn overheen. Voeg de suiker toe en een scheut water. Roer door en laat zo staan.

2. Mix de mayo met de chilisaus en zet weg tot serveren. Mash de avocado. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd de halloumi in 4 grote plakken. Klop het ei los in een kommetje en doe genoeg panko in een schaal. Verwarm een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur met flink wat olie of boter.

4. Haal iedere plak halloumi eerst door het ei en vervolgens door de panko. Leg dan in de pan. Bak iedere plak halloumi ongeveer 3 minuten per kant. Verwarm in de tussentijd de (schoongemaakte) portobello’s in een pan of grillpan.

5. Haal de halloumiburgers uit de pan als ze bruin zijn en leg ze op keukenpapier.

6. Maak nu je burger: leg 2 portobello’s omgekeerd op een bord. Leg hierop een beetje sla, verdeel de mashed avocado eroverheen. Leg dan 2 plakken halloumiburger erop en verdeel enkele uiringen eroverheen. Verdeel als laatste de chili-mayo eroverheen. Leg de andere twee portobello’s erbovenop. Meteen opeten!

portebelloburgerportebelloburger

1
0
45
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • burger
  • groente
  • kaas
Vorige artikel
avocadopesto
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pasta avocadopesto en champignons

Lees verder
Volgende artikel
Healthy & Happy
  • Delft
  • Ontdekt!
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Healthy & Happiness Delft

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.