JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen

Italiaanse kippenpoten

Total
756
Shares
1
0
755
0
0

‘De man’ is niet de enige die thuis vlees bereidt. Het klinkt misschien heel gek, maar ik sta ook best wel eens spekjes te bakken en gehaktballen te draaien. Ik eet het vlees alleen nooit op. Ik vind vlees niet vies – hoewel ik nog steeds niet graag met m’n handen in een bak met gehakt zit – maar ik vind het ook niet zo lekker dat ik het weer zou willen gaan eten. Ik ben van mening dat iedereen voor zichzelf moet bepalen wat ‘ie wel of niet wil eten en dat dat een persoonlijke keuze is die je voor jezelf – en dus nooit voor een ander – maakt.

‘De man’ eet graag vlees en dus staat hier met regelmaat vlees op tafel. En omdat ik vaak degene ben die kookt, ben ik ook vaak degene die dat vlees sta klaar te maken. Vaak doe ik dat op aanvraag van ‘de man’, maar steeds vaker verras ik ‘m gewoon met een stukje vlees. Hij gaat er namelijk niet van uit dat er vlees op tafel zal staan en het is een des te grotere verrassing als dat wel zo blijkt te zijn.

Vorig jaar maakte ik deze Italiaanse kippenpoten voor Kerst en die vielen zeer in de smaak. Daarom vandaag een keer een vleesgerecht van mijn hand ๐Ÿ™‚ Enjoy!

Italiaanse kippenpoten

Wat heb je nodig voor deze heerlijke kippenpoten voor 2 personen?

  • 4 kippenpoten (of meer als je daar zin in hebt)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 semi-zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel oregano
  • 50 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • basilicum

Italiaanse kippenpoten

Hoe maak je deze lekkere Italiaanse kippenpoten?

1. Haal de kippenpoten en kwartier voor je begint uit de koelkast, zo kunnen ze wat ‘op temperatuur’ komen. Verwarm de boter en de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de kip toe als de boter helemaal gesmolten is en begint te bubbelen. Zet dan het vuur hoger. Bak de kippenpoten op hoog vuur in 5 minuten aan alle kanten bruin. Zet dan het vuur weer terug naar middelhoog.

2. Voeg de gesnipperde ui en de tomaatjes toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg dan de witte wijn toe en roer met een pollepel over de bodem zodat alle stukjes op de bodem loslaten (deglaceren). Breng de wijn aan de kook en draai dan het vuur laag.

3. Voeg nu de tomatenblokjes, de balsamicoazijn en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat de kippenpoten in 15 – 20 minuten zachtjes gaar stoven.

4. Serveer de kippenpoten met de saus en basilicumblaadjes.

Italiaanse kippenpoten

1
0
755
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
crostini's met herfstpaddenstoelen
  • Borrel
  • Feestdagen

Crostini’s met herfstpaddenstoelen, salie en knoflook

Lees verder
Volgende artikel
Makreelburgertjes van bladerdeeg
  • Avondeten
  • Feestdagen

Makreelburgertjes van bladerdeeg

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.