Voor de feestdagen Voor het diner

Italiaanse kippenpoten

12 december 2018

‘De man’ is niet de enige die thuis vlees bereidt. Het klinkt misschien heel gek, maar ik sta ook best wel eens spekjes te bakken en gehaktballen te draaien. Ik eet het vlees alleen nooit op. Ik vind vlees niet vies – hoewel ik nog steeds niet graag met m’n handen in een bak met gehakt zit – maar ik vind het ook niet zo lekker dat ik het weer zou willen gaan eten. Ik ben van mening dat iedereen voor zichzelf moet bepalen wat ‘ie wel of niet wil eten en dat dat een persoonlijke keuze is die je voor jezelf – en dus nooit voor een ander – maakt.

‘De man’ eet graag vlees en dus staat hier met regelmaat vlees op tafel. En omdat ik vaak degene ben die kookt, ben ik ook vaak degene die dat vlees sta klaar te maken. Vaak doe ik dat op aanvraag van ‘de man’, maar steeds vaker verras ik ‘m gewoon met een stukje vlees. Hij gaat er namelijk niet van uit dat er vlees op tafel zal staan en het is een des te grotere verrassing als dat wel zo blijkt te zijn.

Vorig jaar maakte ik deze Italiaanse kippenpoten voor Kerst en die vielen zeer in de smaak. Daarom vandaag een keer een vleesgerecht van mijn hand 🙂 Enjoy!

Italiaanse kippenpoten

Wat heb je nodig voor deze heerlijke kippenpoten voor 2 personen?

  • 4 kippenpoten (of meer als je daar zin in hebt)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 semi-zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel oregano
  • 50 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • basilicum

Italiaanse kippenpoten

Hoe maak je deze lekkere Italiaanse kippenpoten?

1. Haal de kippenpoten en kwartier voor je begint uit de koelkast, zo kunnen ze wat ‘op temperatuur’ komen. Verwarm de boter en de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de kip toe als de boter helemaal gesmolten is en begint te bubbelen. Zet dan het vuur hoger. Bak de kippenpoten op hoog vuur in 5 minuten aan alle kanten bruin. Zet dan het vuur weer terug naar middelhoog.

2. Voeg de gesnipperde ui en de tomaatjes toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg dan de witte wijn toe en roer met een pollepel over de bodem zodat alle stukjes op de bodem loslaten (deglaceren). Breng de wijn aan de kook en draai dan het vuur laag.

3. Voeg nu de tomatenblokjes, de balsamicoazijn en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat de kippenpoten in 15 – 20 minuten zachtjes gaar stoven.

4. Serveer de kippenpoten met de saus en basilicumblaadjes.

Italiaanse kippenpoten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply