Kerstmenu 3: makkelijk kerstmenu

19 dec 2016 | Avondeten, Feestdagen

Een kerstmenu is natuurlijk het fijnst als je er weinig tijd aan hoeft te besteden op de avond zelf. Zodat je lekker veel tijd kunt besteden aan je gezelschap. Om die reden leek het me ook leuk om een makkelijk kerstmenu op de site te zetten. Makkelijk moet je hier opvatten als fijne gerechten, die je (bijna) allemaal van tevoren kunt maken en die tijdens het kerstdiner niet al te veel aandacht meer vragen.

Bijna alle gerechten uit dit makkelijke menu kun je van tevoren maken, eventueel invriezen en op de avond zelf opwarmen of afmaken. Soms heb je daar een hulpmiddel bij nodig (zoals de magnetron voor het opwarmen van de aardappelpuree) en soms hoef je alleen de oven aan te zetten.

Lijkt het je wat om dit menu op tafel te zetten? Scroll dan in ieder geval naar beneden voor de boodschappenlijsten voor 4 en 6 personen. Ben je meteen in 1x klaar!

Duitse vleesschotel JoorKitchen

Makkelijk kerstmenu?

In dit makkelijke menu vind je 4 gerechten: een lekker romige paddenstoelensoep met porciniboter vooraf, als hoofdgerecht een Duitse vleesschotel met aardappelpuree en als toetje heerlijke luxe lavacakejes. De boodschappenlijsten voor dit menu vind je onderaan dit artikel!

Voorgerecht: paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls

Dit makkelijke kerstmenu start je met een lekkere romige en gezonde paddenstoelensoep. Het recept voor deze soep komt uit het boek All Day Bowls van Denise Kortlever. Mijn nieuwe bijbel 🙂 Hij wordt gemaakt van alleen maar goede dingen: paddenstoelen, canellinibonen en bouillon. De porciniboter die je erbij maakt is heerlijk luxe. Een gezonde, maar heerlijke start van het kerstdiner. Je kunt deze soep prima vooraf maken, eventueel invriezen en op de avond zelf opwarmen.

Hoofdgerecht: Duitse vleesschotel, aardappelpuree

Duitse vleesschotel JoorKitchen

Het hoofdgerecht voor dit kerstmenu bestaat uit minimaal twee gerechten: een duitse vleesschotel en deze heerlijke aardappelpuree. Zowel het vlees als de puree kun je van tevoren maken. Het vlees warm je op in de pan en serveer je met verse peterselie en de aardappelpuree warm je op in de magnetron en serveer je met verse kervel. Als groente zou ik er haricot verts of – heel Duits – zuurkool bij serveren.

Nagerecht: lavacakejes

Lavacakejes JoorKitchen

Het toetje voor dit menu is werkelijk goddelijk. Deze lavacakejes blijven heerlijk zacht van binnen, waardoor ze mooi uitlopen als je ze aansnijdt. En het mooie van deze cakejes is dat je ze van tevoren in de ramekinbakjes klaar kunt zetten, waardoor je ze op de avond zelf alleen nog maar hoeft op te warmen. Wat wil je nog meer?

Boodschappenlijsten!

Duitse vleesschotel JoorKitchen

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen