JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

Total
16
Shares
0
0
16
0
0

Tijd voor een heerlijke en makkelijke maaltijd! Dat is deze makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten absoluut! Het was het eerste recept dat ik weer maakte na mijn bevalling (met 1 kind huilend op de achtergrond en 1 kind huilend in de draagzaak op mijn buik 🙈), dus ik hield het simpel. Maar, simpel we love! Soms moet je het jezelf niet te moeilijk willen maken.

Deze wortel-kokossoep is heerlijk warm en romig en de gepofte pompoenpitten zorgen voor een lekker knappertje bovenop. Dat vind ik altijd lekker, een topping op de soep, omdat ik weet dat kauwen van je eten goed is voor je spijsvertering en je dat met ‘plain soup’ niet kunt doen. Deze pompoenpitten zijn heerlijk knapperig omdat je ze poft, jammie! Verder bestaat de soep uit makkelijke ingrediënten als wortel en kokosmelk en staat ie zo op tafel! Ik zeg: proberen maar!

Liever een andere soep? Probeer dan mijn altijd-goed-wortelsoep, mijn favoriete soep de currysoep of een van mijn vele andere soepen!

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

Wat heb je nodig voor deze makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten voor 4 personen?

  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • winterwortelen – 1 kilo, in schijfjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 800 ml groentebouillon
  • handje pompoenpitten
  • 200 ml kokosmelk
  • verse peterselie ter garnering
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Hoe maak je deze snelle soep met wortelen?

1. Snipper de ui. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de rode peper in stukjes.

2. Fruit de ui samen met de peper aan in een gewone pan met deksel. Voeg vervolgens de schijfjes wortel toe als de ui glazig is en roer even door. Voeg dan het gemberpoeder en de djinten toe en roer weer even goed door.

3. Giet nu de bouillon bij de wortelen en laat het geheel met een deksel op de pan 20-25 minuten sudderen op zacht vuur.

4. Pof in de tussentijd de pompoenpitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Blijf erbij want dit kan snel gaan!

4. Blend daarna het geheel in de blender of mix het met de staafmixer door elkaar. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met de gepofte pompoenpitten en de verse peterselie.

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
0
0
16
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Lees verder
Volgende artikel
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.