JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Makreelburgertjes van bladerdeeg
  • Avondeten
  • Feestdagen

Makreelburgertjes van bladerdeeg

  • 13 december 2018
  • Geen reacties
Total
6K
Shares
1
0
5K
0
0

En hop! Weer een lekker gerechtje voor Kerstmis! Deze makreelburgertjes van bladerdeeg ontstonden heel spontaan toen ik met restjes uit de koelkast en voorraadkast iets lekkers wilde maken. Ik kwam een foto op Insta van millefeuille tegen en dat bracht me op het idee om er deze kleine burgertjes van te maken. Ik vulde de burgertjes met een vulling van makreel, appel en tuinkers omdat ik dat een superlekkere combi vindt.

Deze burgertjes met makreelvulling misstaan niet op de kersttafel en ik denk erover om dit lekkere voorgerechtje ook te gebruiken voor Kerstmis. Wat namelijk ook fijn is aan dit gerechtje is dat je de vulling ruimschoots van tevoren kunt maken. De burgertjes van bladerdeeg maak je dan op de avond zelf en je vult ze vlak voor het serveren. Kind kan de was doen! Dus wat denk je ervan :-)?

makreelburgertjes

Wat heb je nodig voor 8 burgertjes (4 personen)?

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooit
    • 2 blikjes makreelfilet op water (125 gram)
    • 1 appel
    • 1 bakje tuinkers
    • 200 gram creme fraiche
    • zwart sesamzaad
    • 1 ei
    • peper en zout

Extra benodigd: deegroller, kwastje, steekroller of glas met diameter van 7cm

makreelburgertjes

Hoe maak je deze burgertjes van bladerdeeg met makreelvulling?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een grote plak die de dikte heeft van een plakje bladerdeeg. Steek met de steekring of het glas 16 rondjes uit het bladerdeeg. Leg de rondjes voorzichtig op de bakplaat.

3. Klopt het ei los in een kommetje. Prik ieder rondje bladerdeeg een paar keer in met een vork en smeer ieder rondje daarna in met ei. Verdeel zwart sesemzaad over de helft van de rondjes.

4. Bak de bladerdeegrondjes in 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.

5. Maak de vulling door de makreel uit te laten lekken in een zeef. Snijd 3/4 van de appel in kleine stukjes en het overgebleven kwart in dunne schijfjes.

6. Mix de makreel en de appelstukjes in een kommetje met 2/3 van de creme fraiche en 2/3 van de tuinkers. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Vind je de mix nog wat te droog? Voeg dan de rest van de zure room toe.

7. Beleg de bladerdeegrondjes zonder sesamzaad erop met de makreelmix. Leg bovenop de mix een stukje appel en wat tuinkers. Leg vervolgens een rondje met sesamzaad op de mix.

Serveer de makreelburgertjes van bladerdeeg meteen.

makreelburgertjes

1
0
5K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • kerst
  • kerstmis
  • makreel
  • vis
Vorige artikel
italiaanse kippenpoten 1
  • Avondeten
  • Feestdagen

Italiaanse kippenpoten

  • 12 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
geroosterde wortelen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Geroosterde honingwortelen met blauwe kaas

  • 14 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.