JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Panzanella met groenten
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella met groenten

Total
10
Shares
1
0
9
0
0

Ik ben fan van panzanella. Er staan niet voor niets al 2 varianten van deze bekende Italiaanse salade op deze site. Namelijk deze groene variant en deze variant met aardbeien! Allebei superlekker. En nu vond ik het tijd voor panzanella met groenten. Met paprika en komkommer, ingrediënten die doorgaans niet in panzanella zitten.

Ik heb trouwens de lekkerste dressing ever ontdekt! Deze dressing maak je met honing, azijn, olie, mosterd en – nu komt het – een geperst teentje knoflook. Je.weet.niet.wat.je.proeft. Echt niet! Deze dressing gaat zó goed samen met de knapperige broodcroutons en de frisse groenten, dat wil je niet weten. Of nou ja, dat wil je dus wél weten. Snel proberen dus!

Panzanella met groenten
panzanella met groenten

Wat heb je nodig voor deze panzanella met groenten voor 4 personen?

  • 1 (afbak)ciabatta)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 rode paprika
  • tomaten
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • een teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 15 gram verse basilicum
  • peper en zout
panzanella met groenten

Hoe maak je deze lekkere, zomerse panzanella?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

2. Snijd de ciabatta in grove stukken en meng de stukken vervolgens op de bakplaat met de 4 eetlepels olijfolie en het zout. Rooster ze minimaal 20 minuten in de oven of totdat ze bruin en knapperig zijn. 

3. Verwijder vervolgens de steel en zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de tomaten in grove stukken en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en snijd de komkommer in blokjes. 

4. Meng in een grote kom de olijfolie extra vierge met de wittewijnazijn, de honing, de mosterd en het fijngeperste teentje knoflook. Breng op smaak met flink wat peper en zout. 

5. Voeg dan de paprika, tomaten, cherrytomaten, uiringen en komkommerblokjes toe en meng goed door. Voeg daarna de helft van de ciabattablokjes toe en meng weer goed door. Je kunt de panzanella nu een tijdje laten staan zodat de smaken goed intrekken. Meteen opeten kan uiteraard ook. 

6. Scheur als laatste de mozzarella vlak voor serveren in grove stukken. Snijd de basilicum grof. Meng beide door de panzanella. 

Serveer de panzanella met groenten met de rest van de ciabattablokjes ernaast. 

panzanella met groenten
1
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
kaneelbroodjes cinnamon rolls
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Goddelijke kaneelbroodjes

Lees verder
Volgende artikel
Gevulde avocado
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gevulde avocado met pesto

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

1 reactie
  1. Marja schreef:
    7 juni 2021 om 10:50 am

    Dit is echt hemels, nu al weer zin om hem weer te maken! Dankjewel voor het recept!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.