Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls

Ik heb een nieuw favoriet kookboek en dit recept is een van mijn favo recepten in dat kookboek. Deze romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls moet je echt een keer proberen. En de porciniboter die je erbij maakt helemaal. Wat simpel, maar hoe lekker! En zelfs een beetje luxe.

Voor mij is dit een ideaal gerecht om een diner mee te beginnen. Of om te eten bij de open haard op een koude dag. De soep is eigenlijk behoorlijk simpel, maar de smaak is dat een heel stuk minder. De bonen in dit recept binden de soep en maken ‘m fluweelzacht. En omdat je ook vooral groenten gebruikt in deze soep, is ‘ie door heel veel mensen te eten. Enjoy!

Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls

Wat heb je nodig voor deze romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls voor 4 personen?

 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 prei, in ringen
 • 1 ui, gesnipperd
 • 500 gram paddenstoelen, gemixt
 • 1 blik canellinibonen
 • 1 liter groente- of paddenstoelenbouillon
 • 4 eetlepels creme fraiche

Voor de toast met porciniboter

 • 5 gram gedroogde porcini
 • 75 gram gezouten roomboter, op kamertemperatuur
 • 1 stokbrood, gesneden
 • kruiden- of koffiemolen

Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls

Hoe maak je deze heerlijke soep?

Voor de porciniboter

1. Vermaal de porcini tot fijn poeder in de kruiden- of koffiemolen. Eventueel kun je dat ook met een vijzel doen.

2. Prak de fijngemalen porcini door de boter en zet de boter weg.

Voor de soep

3. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en stoof de prei en de ui in ongeveer 10 minuten zacht. Bak ondertussen in een koekenpan de paddenstoelen op hoog vuur bruin en gaar.

4. Doe 3/4 van de paddenstoelen in de soeppan en bewaar de rest voor later. Voeg de bonen en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken.

5. Pureer de paddenstoelenmix met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met de achtergebleven paddenstoelen en de creme fraiche. En vergeet het stokrbood met de porciniboter niet!

Nieuwsgierig naar meer recepten uit All Day Bowls?

[bol_product_links block_id=”bol_585021f60c658_selected-products” products=”9200000059824917,9200000065936508″ name=”ADB1″ sub_id=”” link_color=”205599″ subtitle_color=”91BDFF” pricetype_color=”000000″ price_color=”526ECC” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”450″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Romige paddenstoelensoep uit All Day Bowls

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen