JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
snelle curry met pulled oats
  • Avondeten

Snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta

Total
111
Shares
10
0
101
0
0

Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariërs en vegans, want daardoor bevat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten. En het zijn juist die eiwitten die je best lastig binnenkrijgt als je geen vlees eet. Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. Eerder maakte ik al deze Loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo en nu is het tijd voor deze heerlijke curry!

Zelf curry maken is dus heel erg makkelijk. Of nou ja, je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wil. Ik heb daar doorgaans geen zin in en maak graag makkelijke en snelle curry’s. Zo ook hier. In mijn vorige gerecht met Pulled Oats gebruikte ik de Pulled Oats Naturel, maar voor dit recept gebruik ik een andere variant, namelijk Pulled Oats Tomaat! Deze variant van Pulled Oats met tomatensmaak is een primaingrediënt voor deze licht pittige curry.Wist je trouwens dat iedere 100 gram Pulled Oats zo’n 30 gram eiwit bevat? Dat betekent dat deze snelle curry met Pulled Oats niet alleen heerlijk van smaak is, maar ook lekker vullend. Jammie!

snelle curry met pulled oats

Wat heb je nodig voor deze snelle curry met Pulled Oats voor 2-3 personen?

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 eetlepels srirachasaus
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 pakje passata
  • 4 tomaten
  • 1-2 theelepels suiker
  • Pulled Oats Tomaat
  • 75 ml volle yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 bakje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen
  • gekochte of zelfgemaakte naan
  • peper en zout

Extra nodig: handblender

snelle curry met pulled oats

Hoe maak je deze makkelijke vegetarische curry?

1. Snipper het sjalotje en snijd of pers de knoflook.

2. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en het sjalotje totdat het sjalotje glazig is.

3. Voeg dan de srirachasaus, de garam masala en de kaneel toe. Roer een halve minuut goed door, zodat de kruiden lichtjes bakken.

4. Voeg dan de passata toe. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg die ook toe. Voeg ook de suiker toe en proef de curry. Breng op smaak met peper en zout en laat zo’n 10-15 minuten zachtjes pruttelen.

5. Rasp de komkommer grof, meng met wat zout en laat in een vergiet ongeveer 5 minuten uitlekken. Knijp dan het overige vocht eruit. Meng de yoghurt met het gepelde teentje knoflook en 3/4 van de verse basilicum zonder steeltjes in een kommetje. Blend met een handblender tot een saus. Voeg dan de uitgelekte komkommer toe plus het sap van 1/2 limoen en breng eventueel op smaak met peper en zout.

6. Voeg de Pulled Oats toe aan de saus en laat zo’n 5 minuten verder doorpruttelen. Breng de curry eventueel nog op smaak met extra peper, zout of suiker. Warm in de tussentijd de naan op.

Serveer de tomatencurry met Pulled Oats op de naan en serveer samen met de basilicumraïta en de rest van de verse basilicum.

snelle curry met pulled oats

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.

10
0
101
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • curry
  • tomaten. vega
Vorige artikel
crumble met zacht fruit
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Luxe borrelplank met vega-bitterballen

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.