Supersnelle doperwten-muntpuree

17 dec 2018 | Avondeten, Feestdagen

Ik ben een grote fan van Jamie Oliver. Al sinds hij voor het eerst op de tv te zien was volg ik hem. Ik bewonder ‘m vooral om zijn tomeloze energie en zijn vermogen om on the spot smaken met elkaar te vermengen en daar een mooi uitziend gerecht van te maken. Het hoeft allemaal niet zo netjes bij ‘m, dat herken ik wel. De serie ‘School dinners’ waarin hij probeerde om kinderen op eerst Britse en later Amerikaanse middelbare scholen beter eten te geven op school heb ik met veel aandacht gevolgd. Jamie gaat hierin letterlijk de strijd aan met de kant-en-klaar-maaltijden en met het idee dat je alleen maar goedkoop en snel kunt koken als je snacks of kant-en-klaarvoedsel kookt. Dat is echt een misvatting. Een bewijs hiervoor is deze doperwten-muntpuree van Jamie, die binnen 15 minuten op tafel staat en die vol zit met vitaminen.

Deze puree is heerlijk als bijgerecht tijdens een feestdag als kerst. Daarom gebruik ik dit recept vaak als onderdeel van een menu, daar is het heel fijn veelzijdig voor. Dus zet deze lekkere puree zeker op tafel als je kookt voor grote groepen!

munt-doperwtenpuree

Wat heb je nodig voor deze supersnelle puree voor 2 personen?

  • 1 aardappel, kruimig
  • 400 gram doperwten
  • 1/2 bosje munt
  • 1 eetlepel creme fraiche

munt-doperwtenpuree

Hoe maak je deze lekkere doperwten-muntpuree?

1. Was de aardappel goed, je schilt ‘m niet (de meeste vitaminen van een aardappel zitten namelijk onder de schil, zonde om die weg te gooien). Snijd ‘m vervolgens in blokjes van ongeveer 1/2 centimeter.

2. Doe de blokjes in een pannetje met wat zout. Zet de aardappelblokjes onder water en breng het water aan de kook. Kook ongeveer vijf minuten. Voeg dan de bevroren doperwten en de blaadjes van de munt toe.

3. Breng weer aan de kook en kook weer 5 minuten. Giet de pan af en doe de inhoud ervan in een keukenmachine. Voeg de creeme fraiche toe. Laat draaien totdat je een mooie, fijne puree hebt. Eventueel kun je nog extra virgine olijfolie toevoegen om de puree nog smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

munt-doperwtenpureemunt-doperwtenpuree

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen