JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
679
Shares
8
0
671
0
0

Ik ben een grote fan van Jamie Oliver. Al sinds hij voor het eerst op de tv te zien was volg ik hem. Ik bewonder ‘m vooral om zijn tomeloze energie en zijn vermogen om on the spot smaken met elkaar te vermengen en daar een mooi uitziend gerecht van te maken. Het hoeft allemaal niet zo netjes bij ‘m, dat herken ik wel. De serie ‘School dinners’ waarin hij probeerde om kinderen op eerst Britse en later Amerikaanse middelbare scholen beter eten te geven op school heb ik met veel aandacht gevolgd. Jamie gaat hierin letterlijk de strijd aan met de kant-en-klaar-maaltijden en met het idee dat je alleen maar goedkoop en snel kunt koken als je snacks of kant-en-klaarvoedsel kookt. Dat is echt een misvatting. Een bewijs hiervoor is deze doperwten-muntpuree van Jamie, die binnen 15 minuten op tafel staat en die vol zit met vitaminen.

Deze puree is heerlijk als bijgerecht tijdens een feestdag als kerst. Daarom gebruik ik dit recept vaak als onderdeel van een menu, daar is het heel fijn veelzijdig voor. Dus zet deze lekkere puree zeker op tafel als je kookt voor grote groepen!

munt-doperwtenpuree

Wat heb je nodig voor deze supersnelle puree voor 2 personen?

  • 1 aardappel, kruimig
  • 400 gram doperwten
  • 1/2 bosje munt
  • 1 eetlepel creme fraiche

munt-doperwtenpuree

Hoe maak je deze lekkere doperwten-muntpuree?

1. Was de aardappel goed, je schilt ‘m niet (de meeste vitaminen van een aardappel zitten namelijk onder de schil, zonde om die weg te gooien). Snijd ‘m vervolgens in blokjes van ongeveer 1/2 centimeter.

2. Doe de blokjes in een pannetje met wat zout. Zet de aardappelblokjes onder water en breng het water aan de kook. Kook ongeveer vijf minuten. Voeg dan de bevroren doperwten en de blaadjes van de munt toe.

3. Breng weer aan de kook en kook weer 5 minuten. Giet de pan af en doe de inhoud ervan in een keukenmachine. Voeg de creeme fraiche toe. Laat draaien totdat je een mooie, fijne puree hebt. Eventueel kun je nog extra virgine olijfolie toevoegen om de puree nog smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

munt-doperwtenpureemunt-doperwtenpuree

8
0
671
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • doperwten
  • munt
  • puree
Vorige artikel
groentenchocoladetaart
  • Feestdagen
  • Zoet

Chocoladetaart met groenten

Lees verder
Volgende artikel
pommes duchesse
  • Avondeten
  • Feestdagen

Pommes duchesse van zoete aardappel

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.