JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen

Supersnelle doperwten-muntpuree

Total
627
Shares
8
0
619
0
0

Ik ben een grote fan van Jamie Oliver. Al sinds hij voor het eerst op de tv te zien was volg ik hem. Ik bewonder ‘m vooral om zijn tomeloze energie en zijn vermogen om on the spot smaken met elkaar te vermengen en daar een mooi uitziend gerecht van te maken. Het hoeft allemaal niet zo netjes bij ‘m, dat herken ik wel. De serie ‘School dinners’ waarin hij probeerde om kinderen op eerst Britse en later Amerikaanse middelbare scholen beter eten te geven op school heb ik met veel aandacht gevolgd. Jamie gaat hierin letterlijk de strijd aan met de kant-en-klaar-maaltijden en met het idee dat je alleen maar goedkoop en snel kunt koken als je snacks of kant-en-klaarvoedsel kookt. Dat is echt een misvatting. Een bewijs hiervoor is deze doperwten-muntpuree van Jamie, die binnen 15 minuten op tafel staat en die vol zit met vitaminen.

Deze puree is heerlijk als bijgerecht tijdens een feestdag als kerst. Daarom gebruik ik dit recept vaak als onderdeel van een menu, daar is het heel fijn veelzijdig voor. Dus zet deze lekkere puree zeker op tafel als je kookt voor grote groepen!

munt-doperwtenpuree

Wat heb je nodig voor deze supersnelle puree voor 2 personen?

  • 1 aardappel, kruimig
  • 400 gram doperwten
  • 1/2 bosje munt
  • 1 eetlepel creme fraiche

munt-doperwtenpuree

Hoe maak je deze lekkere doperwten-muntpuree?

1. Was de aardappel goed, je schilt ‘m niet (de meeste vitaminen van een aardappel zitten namelijk onder de schil, zonde om die weg te gooien). Snijd ‘m vervolgens in blokjes van ongeveer 1/2 centimeter.

2. Doe de blokjes in een pannetje met wat zout. Zet de aardappelblokjes onder water en breng het water aan de kook. Kook ongeveer vijf minuten. Voeg dan de bevroren doperwten en de blaadjes van de munt toe.

3. Breng weer aan de kook en kook weer 5 minuten. Giet de pan af en doe de inhoud ervan in een keukenmachine. Voeg de creeme fraiche toe. Laat draaien totdat je een mooie, fijne puree hebt. Eventueel kun je nog extra virgine olijfolie toevoegen om de puree nog smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

munt-doperwtenpureemunt-doperwtenpuree

8
0
619
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • doperwten
  • munt
  • puree
Vorige artikel
groentenchocoladetaart
  • Feestdagen
  • Zoet

Chocoladetaart met groenten

Lees verder
Volgende artikel
pommes duchesse
  • Avondeten
  • Feestdagen

Pommes duchesse van zoete aardappel

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.