JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Vega ragú met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega ragú met Pulled Oats

Total
29
Shares
27
0
2
0
0

Voor snelle pastarecepten is er altijd plaats op mijn blog. Waarom? Omdat ze snel op tafel staan, lekker vullend zijn en altijd kunnen. Tenminste, dat vind ik. Zelfs in de droge hitte van de zomer kan ik een lekkere, snelle pasta op tafel zetten. En nu de herfst er alweer aan zit te komen, maak ik zeker nog vaker een lekker pastagerecht. Vandaag is het tijd voor een vega-variant op een bekende Italiaanse klassieker: vega ragú met Pulled Oats!

De originele ragú maak je door een saus op basis van gehakt en tomaten heeeeeel lang te stoven, zodat je een heerlijk vol smakende saus krijgt die je serveert met spaghetti, tagliatelle of penne. Een vega-variant hoef je niet zo lang stoven en is dus een stuk sneller klaar. Deze versie met Pulled Oats komt qua textuur en smaak een heel stuk in de buurt. Lekker en heel makkelijk te maken! Snel proberen dus!

Pulled Oats is een plantaardige alternatief voor vlees dat wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Eenvoudige ingrediënten dus, zonder toevoegingen! Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats heel veelzijdig is en behoorlijk wat eiwitten bevat: maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al chilaquiles met Pulled Oats en guacamole, taco’s al pastor met Pulled Oats en fusion loempia’s met Pulled Oats. En nu is het tijd voor een echt Italiaanse klassieker!

Vega ragú met Pulled Oats

Wat heb je nodig voor vega ragú met Pulled Oats voor 2-3 personen?

  • 200 gram (volkoren) penne of andere pasta
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram wortel
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel (witte) balsamicoazijn
  • 400 gram tomatenstukjes (blik)
  • 1 verpakking Pulled Oats Tomaat
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Vega ragú met Pulled Oats

Hoe maak je deze Italiaanse pasta?

1. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne daarna af en laat staan totdat je de pasta gaat gebruiken.

2. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook klein. Snijd de wortel in kleine blokjes. Haal de harde takjes van de peterselie af en snijd deze zo klein mogelijk.

3. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin (olijf)olie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de wortel en de kleingesneden peterseliesteeltjes toe. Roer goed door.

4. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten mee zodat de ergste bitterheid ervan af is.

5. Giet vervolgens de balsamicoazijn en de inhoud van het blikje tomatenstukjes in de pan. Vul het tomatenblik vervolgens voor de helft met water en voeg dat water ook toe aan de pan. Breng de saus dan aan de kook, zet het vuur dan zacht en laat de saus minimaal 15 minuten pruttelen.

6. Voeg na 15 minuten pruttelen Pulled Oats toe en laat deze nog 8 minuten meepruttelen. Breng de vega ragú met Pulled Oats op smaak met peper en zout.

7. Meng 1/3 van de saus vervolgens door de pasta. Schep de pasta op de borden en verdeel de rest van de saus over de borden.

Serveer de vega ragú met Pulled Oats met de rest van de platte peterselie en grofgeraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Vega ragú met Pulled Oats

27
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing

Lees verder
Volgende artikel
borrelplank a la Susan Aretz
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.