JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Vega ragú met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega ragú met Pulled Oats

  • 15 september 2020
  • Geen reacties
Total
30
Shares
28
0
2
0
0

Voor snelle pastarecepten is er altijd plaats op mijn blog. Waarom? Omdat ze snel op tafel staan, lekker vullend zijn en altijd kunnen. Tenminste, dat vind ik. Zelfs in de droge hitte van de zomer kan ik een lekkere, snelle pasta op tafel zetten. En nu de herfst er alweer aan zit te komen, maak ik zeker nog vaker een lekker pastagerecht. Vandaag is het tijd voor een vega-variant op een bekende Italiaanse klassieker: vega ragú met Pulled Oats!

De originele ragú maak je door een saus op basis van gehakt en tomaten heeeeeel lang te stoven, zodat je een heerlijk vol smakende saus krijgt die je serveert met spaghetti, tagliatelle of penne. Een vega-variant hoef je niet zo lang stoven en is dus een stuk sneller klaar. Deze versie met Pulled Oats komt qua textuur en smaak een heel stuk in de buurt. Lekker en heel makkelijk te maken! Snel proberen dus!

Pulled Oats is een plantaardige alternatief voor vlees dat wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Eenvoudige ingrediënten dus, zonder toevoegingen! Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats heel veelzijdig is en behoorlijk wat eiwitten bevat: maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al chilaquiles met Pulled Oats en guacamole, taco’s al pastor met Pulled Oats en fusion loempia’s met Pulled Oats. En nu is het tijd voor een echt Italiaanse klassieker!

Vega ragú met Pulled Oats

Wat heb je nodig voor vega ragú met Pulled Oats voor 2-3 personen?

  • 200 gram (volkoren) penne of andere pasta
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram wortel
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel (witte) balsamicoazijn
  • 400 gram tomatenstukjes (blik)
  • 1 verpakking Pulled Oats Tomaat
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Vega ragú met Pulled Oats

Hoe maak je deze Italiaanse pasta?

1. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne daarna af en laat staan totdat je de pasta gaat gebruiken.

2. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook klein. Snijd de wortel in kleine blokjes. Haal de harde takjes van de peterselie af en snijd deze zo klein mogelijk.

3. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin (olijf)olie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de wortel en de kleingesneden peterseliesteeltjes toe. Roer goed door.

4. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten mee zodat de ergste bitterheid ervan af is.

5. Giet vervolgens de balsamicoazijn en de inhoud van het blikje tomatenstukjes in de pan. Vul het tomatenblik vervolgens voor de helft met water en voeg dat water ook toe aan de pan. Breng de saus dan aan de kook, zet het vuur dan zacht en laat de saus minimaal 15 minuten pruttelen.

6. Voeg na 15 minuten pruttelen Pulled Oats toe en laat deze nog 8 minuten meepruttelen. Breng de vega ragú met Pulled Oats op smaak met peper en zout.

7. Meng 1/3 van de saus vervolgens door de pasta. Schep de pasta op de borden en verdeel de rest van de saus over de borden.

Serveer de vega ragú met Pulled Oats met de rest van de platte peterselie en grofgeraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Vega ragú met Pulled Oats

28
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Bananenbrood met courgette en chocola
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Lees verder
Volgende artikel
borrelplank a la Susan Aretz
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Taco's al Pastor met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten

Taco’s al pastor met Pulled Oats

  • 2 juni 2020
Halloumiburger met goudbruine mais
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Halloumiburger met goudbruine mais van de barbecue

  • 16 april 2020
loempia's met Pulled Oats1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegetarisch

Fusion loempia’s met Pulled Oats

  • 16 april 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SNELLE PITA'S IN FAST FOOD, FAST SHOOT!  Ik deel via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde 🤦🏼‍♀️! ⁠ 181 40
KLEIN GELUK  Ik weet niet of jullie het merken, maar in deze gekke tijden merk ik een verharding in de omgang met elkaar. Vooral de competitie over wie het het zwaarste heeft op dit moment vind ik lastig. Volgens mij heeft iedereen in deze tijd zijn of haar eigen verhaal en is ieder verhaal het waard om te vertellen en om naar te luisteren 😌⁠ 141 54
HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? 🙂⁠ 150 16
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen 😊🙈⁠ 176 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 164 25
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 97 18
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?