JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
Taco's al Pastor met Pulled Oats
  • Avondeten

Taco’s al pastor met Pulled Oats

  • 2 juni 2020
  • Geen reacties
Total
3
Shares
0
0
3
0
0

Heb je net als ik meer trek in zoete en frisse smaken nu de zomer bijna om de hoek komt kijken? Dan heb ik een heel fijn nieuw recept voor je! Namelijk deze Mexicaanse klassieker met een twist: taco’s al pastor met Pulled Oats. In Mexico wordt deze klassieker traditioneel met varkensvlees geserveerd, ik verving het vlees in dit recept door Pulled Oats. Verder vind je in dit recept de traditionele ingrediënten voor deze klassieker: frisse ananas, pittige tomatensalsa met ui en een zoete en sticky saus om de Pulled Oats mee te omhullen.

Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron die wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten bevat: maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk en deze fusion loempia’s met Pulled Oats. En nu is het tijd voor een echt Mexicaanse klassieker!

Je bakt de Pulled Oats knapperig met tacokruiden, maakt een sticky saus op basis van ananas- en sinaasappelsap en mengt die twee door elkaar. Ik kan je vertellen, dat is echt hemels! Probeer maar.

Taco's al Pastor met Pulled OatsTaco's al Pastor met Pulled Oats

Wat heb je nodig voor taco’s al pastor met Pulled Oats voor 2 personen?

  • 1 blik ananasstukjes op sap (567 gram)
  • 1 sinaasappel
  • een theelepel maizena
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • sap van 1/2 limoen plus extra limoen om mee te serveren
  • 1/2 zakje Santa Maria-tacokruiden
  • 1 verpakking Pulled Oats naturel
  • 8 kleine wraps
  • verse peterselie of koriander ter garnering
  • (olijf)olie om in te bakken
  • peper en zout

Taco's al Pastor met Pulled Oats

Hoe maak je deze typische Mexicaanse lekkernij met Pulled Oats?

1. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op. Pers de sinaasappel uit. Doe het ananassap samen met het sinaasappelsap in een steelpannetje en laat 10-15 minuten op zacht vuur inkoken. Voeg in de laatste minuten de maizena toe zodat de saus nog wat dikker wordt.

2. Verwijder de zachte delen van de tomaten en snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine stukjes. Snipper de ui. Meng de tomatenblokjes met de ui, het sap van 1/2 limoen en peper en zout in een kommetje tot een salsa. Eventueel kun je er nog grof gesneden koriander aan toevoegen als je dat lekker vindt.

3. Verwarm olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de Pulled Oats in 6-8 minuten gaar. Houd de Pulled Oats zoveel mogelijk op dezelfde plaats in de pan, roer dus niet te veel. Zo worden de Pulled Oats extra krokant. Voeg op 2/3 van de baktijd de tacokruiden toe en meng ze met de Pulled Oats.

Taco's al Pastor met Pulled Oats

4. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Meng 2/3 van de ananas-sinaasappelsaus door de Pulled Oats als deze gebakken zijn. Breng de Pulled Oats eventueel nog op smaak met peper en zout.

6. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vul de wraps met de Pulled Oats, de tomatensalsa en de ananasstukjes en garneer de taco’s al pastor met Pulled Oats en verse koriander.

taco's al pastor

Dit recept maakte ik binnen een samenwerking met Pulled Oats. Lees hier mijn disclaimer JoorKitchen

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Halloumiburger met goudbruine mais
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Halloumiburger met goudbruine mais van de barbecue

  • 16 april 2020
Lees verder
Volgende artikel
Vega ragú met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega ragú met Pulled Oats

  • 15 september 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Courgettesoep met een twist
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?