JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Taco's al Pastor met Pulled Oats
  • Avondeten

Taco’s al pastor met Pulled Oats

Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Heb je net als ik meer trek in zoete en frisse smaken nu de zomer bijna om de hoek komt kijken? Dan heb ik een heel fijn nieuw recept voor je! Namelijk deze Mexicaanse klassieker met een twist: taco’s al pastor met Pulled Oats. In Mexico wordt deze klassieker traditioneel met varkensvlees geserveerd, ik verving het vlees in dit recept door Pulled Oats. Verder vind je in dit recept de traditionele ingrediënten voor deze klassieker: frisse ananas, pittige tomatensalsa met ui en een zoete en sticky saus om de Pulled Oats mee te omhullen.

Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron die wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten bevat: maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk en deze fusion loempia’s met Pulled Oats. En nu is het tijd voor een echt Mexicaanse klassieker!

Je bakt de Pulled Oats knapperig met tacokruiden, maakt een sticky saus op basis van ananas- en sinaasappelsap en mengt die twee door elkaar. Ik kan je vertellen, dat is echt hemels! Probeer maar.

Taco's al Pastor met Pulled OatsTaco's al Pastor met Pulled Oats

Wat heb je nodig voor taco’s al pastor met Pulled Oats voor 2 personen?

  • 1 blik ananasstukjes op sap (567 gram)
  • 1 sinaasappel
  • een theelepel maizena
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • sap van 1/2 limoen plus extra limoen om mee te serveren
  • 1/2 zakje Santa Maria-tacokruiden
  • 1 verpakking Pulled Oats naturel
  • 8 kleine wraps
  • verse peterselie of koriander ter garnering
  • (olijf)olie om in te bakken
  • peper en zout

Taco's al Pastor met Pulled Oats

Hoe maak je deze typische Mexicaanse lekkernij met Pulled Oats?

1. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op. Pers de sinaasappel uit. Doe het ananassap samen met het sinaasappelsap in een steelpannetje en laat 10-15 minuten op zacht vuur inkoken. Voeg in de laatste minuten de maizena toe zodat de saus nog wat dikker wordt.

2. Verwijder de zachte delen van de tomaten en snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine stukjes. Snipper de ui. Meng de tomatenblokjes met de ui, het sap van 1/2 limoen en peper en zout in een kommetje tot een salsa. Eventueel kun je er nog grof gesneden koriander aan toevoegen als je dat lekker vindt.

3. Verwarm olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de Pulled Oats in 6-8 minuten gaar. Houd de Pulled Oats zoveel mogelijk op dezelfde plaats in de pan, roer dus niet te veel. Zo worden de Pulled Oats extra krokant. Voeg op 2/3 van de baktijd de tacokruiden toe en meng ze met de Pulled Oats.

Taco's al Pastor met Pulled Oats

4. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Meng 2/3 van de ananas-sinaasappelsaus door de Pulled Oats als deze gebakken zijn. Breng de Pulled Oats eventueel nog op smaak met peper en zout.

6. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vul de wraps met de Pulled Oats, de tomatensalsa en de ananasstukjes en garneer de taco’s al pastor met Pulled Oats en verse koriander.

taco's al pastor

Dit recept maakte ik binnen een samenwerking met Pulled Oats. Lees hier mijn disclaimer JoorKitchen

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
chocolate chip cookies
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

Lees verder
Volgende artikel
Pannenkoeken met karnemelk
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.