JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
loempia's met Pulled Oats1
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegetarisch

Fusion loempia’s met Pulled Oats

Total
32
Shares
1
0
31
0
0

Zo, de temperaturen stijgen en de lente is nu echt begonnen! Fijn! Daar is iedereen wel aan toe denk ik zo. En als de lente eenmaal doorbreekt, wil ik vaak wat lichtere maaltijden. Daarom zet ik vandaag graag deze lekker knapperige, homemade fusion loempia’s met Pulled Oats op het blog! Waarom fusion? Ik maakte Chinese loempia’s met een ingrediënt uit Finland, namelijk Pulled Oats en ik serveer daarbij een Vietnamese dipsaus, van alles wat dus. Dat smaakt niet alleen heel erg lekker, het is ook een prima combi. Het knapperige van de loempia, de zachte Pulled Oats en het zoetzure van het dipsausje. Ideaal!

Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron die wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten bevat: maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk. En nu is het tijd voor een echte snack!

Zelf loempia’s maken is dus echt heel erg makkelijk en ik raad je aan het eens te proberen! Gewoon even een momentje voor uittrekken, je zal niet teleurgesteld worden.

loempia's met Pulled Oats2

Wat heb je nodig voor loempia’s met Pulled Oats voor 4 personen?

  • 1 verpakking Pulled Oats Naturel
  • een teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 400 gram wokgroenten (ik gebruikte voorgesneden wokgroenten, je kunt ook je eigen mix maken)
  • 2 bosuitjes
  • 16 loempiavellen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel water
  • peper en zout
  • (olijf)olie om in te bakken

Voor de dipsaus

  • 30 ml vissaus
  • sap van 1 limoen (ongeveer 60ml)
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper (of een hele als je van pittig houdt)

loempia's met Pulled Oats3

Hoe maak je deze makkelijke, lekkere, homemade loempia’s?

1. Snipper het uitje en snijd of pers de knoflook. Verwarm wat (olijf)olie in een koeken- of hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de Pulled Oats toe en bak de Pulled Oats zo’n 6-8 minuten mee. Haal de Pulled Oats daarna uit de pan en veeg de pan schoon.

2. Klop de eieren in de tussentijd los met een vork en bak een zo dun mogelijke omelet in een koekenpan met een beetje olijfolie. Haal de omelet daarna uit de pan, laat wat afkoelen en snijd de omelet in dunne reepjes of stukjes.

3. Verwarm de hapjes- of koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en voeg de wolgroenten samen met een klein beetje water toe. Wok de groenten 1-2 minuten totdat ze wat zachter zijn. Je kunt deze stap ook overslaan, dan gebruik je de rauwe groenten om de loempia’s mee te vullen.

4. Meng de omeletstukjes, de Pulled Oats en de wokgroenten met elkaar.

loempia's met Pulled Oats4

En dan?

5. Maak een papje van de bloem en het water. Dit is jouw lijm om de loempiavellen aan elkaar te ‘lijmen’ straks.

6. Haal de loempiavellen uit elkaar en leg 8 vellen naast elkaar op je werkblad (met ruimte ertussen). Leg de overige 8 vellen er een kwartslag gedraaid overheen. Je hebt nu 8 ‘sterren’.

7. Leg in het midden van iedere ‘ster’ een deel van de vulling. Zorg dat je de randen vrijhoudt en dat je een soort ‘rechthoek’ van vulling hebt.

8. Vouw vervolgens de boven- en onderkant van de loempiavellen naar elkaar toe. Plak ze eventueel vast met wat van het bloemmengsel.

9. Vouw dan de linker- en rechterkant over de loempia’s met Pulled Oats heen en plak in het midden vast met het bloemmengsel.

10. Je kunt de loempia’s met Pulled Oats nu invriezen of meteen bereiden. Voor dat laatste verwarm je een goede hoeveelheid (olijf)olie in de eerder gebruikte koeken- of hapjespan. Bak de loempia’s zo’n 3-4 minuten per kant totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

11. Maak als laatste het dipsausje: meng hiervoor de vissaus met het limoensap, de suiker, de geperste knoflook en kleingesneden rode peper. Proef en stel de smaak indien nodig nog wat bij.

Serveer de loempia’s met Pulled Oats met het dipsausje.

loempia's met Pulled Oats5

Dit recept maakte ik dankzij een samenwerking met Pulled Oats. Lees hier mijn Disclaimer JoorKitchen.

1
0
31
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Romige curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Lees verder
Volgende artikel
Halloumiburger met goudbruine mais
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Halloumiburger met goudbruine mais van de barbecue

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.