JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Romige curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Total
49
Shares
11
0
38
0
0

Deze week is het in Nederland de Nationale Week Zonder Vlees! Tijd dus voor extra veel vleesloze recepten. Daarvoor kun je sowieso altijd op mijn website terecht, maar deze week helemaal 🙂 En de Week Zonder Vlees is een ideaal moment om een nieuw recept met Pulled Oats uit de kast te trekken. En wat voor een! Deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk is echt superlekker en in een handomdraai te maken. Wat wil je nog meer?

Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten, die ik inmiddels al voor een aantal recepten heb mogen gebruiken. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten bevat, maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip, deze Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo, deze snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta en deze loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo. En nu is het dus tijd voor een nieuw recept!

Ik hoefde trouwens niet lang te zoeken naar een fijn recept. Ergens vorige zomer maakte Jurgen deze romige vegan curry en dat was toen al een dikke hit! Tijd dus om dat recept met jullie te delen!

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Wat heb je nodig voor deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk voor 2 personen?

  • rijst voor 2 personen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel curry madras of kerriekruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bakje Pulled Oats Tomaat
  • een groene appel
  • 1 handje amandelschaafsel
  • verse koriander ter garnering

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Hoe maak je deze makkelijke, veganistische curry?

1. Kook als eerste de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet de rijst na het afgieten afgedekt weg tot aan het serveren.

2. Snipper de ui. Verwarm vervolgens een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui.

3. Voeg vervolgens de curry madras of kerriekruiden toe. Zet het vuur lager. Roer de kruiden en ui door tot je een soort droge pasta hebt.

4. Schenk vervolgens de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de ui en kruiden. Roer goed door en zet het vuur middelhoog totdat het mengsel begint te pruttelen. Zet dan het vuur zachter.

5. Voeg daarna de Pulled Oats toe en verwarm de Pulled Oats een minuut of 6 mee.

6. Snijd in de tussentijd de groene appel in blokjes en voeg dan de blokjes 2 minuten voor het einde van de kooktijd van de Pulled Oats toe aan de vegan curry.

Serveer deze romige curry met amandelschaafsel en verse koriander.

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelkVegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer!

11
0
38
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Boterkoek met een topping van cheesecake
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

Lees verder
Volgende artikel
loempia's met Pulled Oats1
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegetarisch

Fusion loempia’s met Pulled Oats

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.