Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

10 mrt 2020 | Avondeten, Vegan, Vegetarisch

Deze week is het in Nederland de Nationale Week Zonder Vlees! Tijd dus voor extra veel vleesloze recepten. Daarvoor kun je sowieso altijd op mijn website terecht, maar deze week helemaal 🙂 En de Week Zonder Vlees is een ideaal moment om een nieuw recept met Pulled Oats uit de kast te trekken. En wat voor een! Deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk is echt superlekker en in een handomdraai te maken. Wat wil je nog meer?

Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten, die ik inmiddels al voor een aantal recepten heb mogen gebruiken. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten bevat, maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip, deze Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo, deze snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta en deze loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo. En nu is het dus tijd voor een nieuw recept!

Ik hoefde trouwens niet lang te zoeken naar een fijn recept. Ergens vorige zomer maakte Jurgen deze romige vegan curry en dat was toen al een dikke hit! Tijd dus om dat recept met jullie te delen!

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Wat heb je nodig voor deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk voor 2 personen?

  • rijst voor 2 personen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel curry madras of kerriekruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bakje Pulled Oats Tomaat
  • een groene appel
  • 1 handje amandelschaafsel
  • verse koriander ter garnering

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Hoe maak je deze makkelijke, veganistische curry?

1. Kook als eerste de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet de rijst na het afgieten afgedekt weg tot aan het serveren.

2. Snipper de ui. Verwarm vervolgens een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui.

3. Voeg vervolgens de curry madras of kerriekruiden toe. Zet het vuur lager. Roer de kruiden en ui door tot je een soort droge pasta hebt.

4. Schenk vervolgens de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de ui en kruiden. Roer goed door en zet het vuur middelhoog totdat het mengsel begint te pruttelen. Zet dan het vuur zachter.

5. Voeg daarna de Pulled Oats toe en verwarm de Pulled Oats een minuut of 6 mee.

6. Snijd in de tussentijd de groene appel in blokjes en voeg dan de blokjes 2 minuten voor het einde van de kooktijd van de Pulled Oats toe aan de vegan curry.

Serveer deze romige curry met amandelschaafsel en verse koriander.

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelkVegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer!

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen