JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Romige curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Total
51
Shares
11
0
40
0
0

Deze week is het in Nederland de Nationale Week Zonder Vlees! Tijd dus voor extra veel vleesloze recepten. Daarvoor kun je sowieso altijd op mijn website terecht, maar deze week helemaal 🙂 En de Week Zonder Vlees is een ideaal moment om een nieuw recept met Pulled Oats uit de kast te trekken. En wat voor een! Deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk is echt superlekker en in een handomdraai te maken. Wat wil je nog meer?

Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten, die ik inmiddels al voor een aantal recepten heb mogen gebruiken. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten bevat, maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip, deze Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo, deze snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta en deze loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo. En nu is het dus tijd voor een nieuw recept!

Ik hoefde trouwens niet lang te zoeken naar een fijn recept. Ergens vorige zomer maakte Jurgen deze romige vegan curry en dat was toen al een dikke hit! Tijd dus om dat recept met jullie te delen!

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Wat heb je nodig voor deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk voor 2 personen?

  • rijst voor 2 personen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel curry madras of kerriekruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bakje Pulled Oats Tomaat
  • een groene appel
  • 1 handje amandelschaafsel
  • verse koriander ter garnering

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Hoe maak je deze makkelijke, veganistische curry?

1. Kook als eerste de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet de rijst na het afgieten afgedekt weg tot aan het serveren.

2. Snipper de ui. Verwarm vervolgens een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui.

3. Voeg vervolgens de curry madras of kerriekruiden toe. Zet het vuur lager. Roer de kruiden en ui door tot je een soort droge pasta hebt.

4. Schenk vervolgens de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de ui en kruiden. Roer goed door en zet het vuur middelhoog totdat het mengsel begint te pruttelen. Zet dan het vuur zachter.

5. Voeg daarna de Pulled Oats toe en verwarm de Pulled Oats een minuut of 6 mee.

6. Snijd in de tussentijd de groene appel in blokjes en voeg dan de blokjes 2 minuten voor het einde van de kooktijd van de Pulled Oats toe aan de vegan curry.

Serveer deze romige curry met amandelschaafsel en verse koriander.

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelkVegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer!

11
0
40
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Boterkoek met een topping van cheesecake
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

Lees verder
Volgende artikel
loempia's met Pulled Oats1
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegetarisch

Fusion loempia’s met Pulled Oats

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.