JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Vegetarische strudel JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegetarische strudel van champignons en linzen

  • 14 december 2016
  • 4 reacties
Total
25
Shares
1
0
24
0
0

Een variant op deze vegetarische strudel at ik een tijd geleden bij een restaurant in mijn woonplaats. Wat was het lang geleden dat ik een dergelijk gerecht gegeten had: hartig, met een bite en zonder het vega-sausje dat sommige recepten toch wel hebben. Dit gerecht deed niet onder voor een soortgelijk vleesgerecht (en dat vond ‘de man’ ook).

Ik besloot het gerecht voor deze kerst na te maken. Niet alleen omdat het gewoon een erg lekker gerecht is, maar ook omdat ik het fijn vind als er voor de vega’s ook een spektakelstuk op tafel kan staan. Dit gerecht is namelijk zeker een spektakelstuk. Zeker als je, in tegenstelling tot mij, wel even kunt wachten met aansnijden. Dan blijft de vulling mooi staan en heb je een waanzinnig lekkere en goed uitziende strudel. Enjoy!

vegetarische strudel JoorKitchen

Wat heb je nodig voor deze heerlijke vegetarische strudel?

  • 7 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 600 gram gemende paddenstoelen (ik had een herfstpakket van de Plus)
  • 1 middelgroot blikje linzen, uitgelekt
  • 6 semi-zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • peper en zout

vegetarische strudel JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere hoofdgerecht?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze bakplaat alvast in de oven.

2. Hak de champignons klein in een keukenmachine, zorg dat de stukjes niet groter zijn dan 1/2 cm.

3. Verwarm wat olie in een koekenpan of hapjespan op het vuur. Voeg de knoflook en het gesnipperde sjalotje toe en bak even. Rits vervolgens de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze ook toe.

4. Voeg vervolgens de champignons toe. Je zult zien dat er nogal wat vocht uit de gehakte champignons vrijkomt. Dit is niet erg! Het is juist de bedoeling dat de mix wat droger wordt, zodat het bladerdeeg niet te nat gaat worden straks.

vegetarische strudel JoorKitchen

5. Voeg als de mix steeds droger geworden is (na ongeveer 10 – 15 minuten) de linzen, de eetlepel rodewijnazijn en de stukjes semi-zongedroogde tomaatjes toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Laat de mix nog weer droger koken.

En vervolgens?

6. Ondertussen: leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote, rechthoekige plak. Klop het ei los in een bakje.

7. Mix vervolgens de geraspte kaas door de champignonmix. Zet het vuur uit en laat de mix wat afkoelen.

8. Schep vervolgens de mix boven het midden van de rechthoekige plak. Maak er een sliert van evenwijdig met de lange zijde van het bladerdeeg. Rol vervolgens de grootste zijde van het bladerdeeg over de champignonmix en druk deze vast op de onderkant. Druk de zijkanten met de muis van je hand goed aan op de plek waar net geen vulling meer zit. Snijd het overtallige bladerdeeg weg met een mes en gebruik een vork of je vinger om de zijkanten goed op elkaar te drukken. Haal de warme bakplaat uit de oven en leg hier de strudel op.

9. Bestrijk de strudel met het ei en maak eventueel met de botte kant van je mes een mooi patroon aan de bovenkant van je strudel. Zorg hierbij dat je niet door het deeg heendrukt. Handel wel snel, de mix maakt anders de onderkant van de strudel te nat.

10 Zet de bakplaat nu onder het midden van de oven. Bak 20 minuten en verschuif de strudel dan naar het midden van de oven en bak ‘m nog 10 – 15 minuten. Laat ‘m even afkoelen voordat je ‘m aansnijdt, dan loopt de vulling er niet meteen weer uit.

Snijd de strudel in dikke plakken en serveer ‘m eventueel met wat creme fraiche.

vegetarische strudel JoorKitchen

1
0
24
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • champignons
  • linzen
  • vega
Vorige artikel
10 days of christmas JoorKitchen
  • Avondeten

10 days of christmas op JoorKitchen

  • 13 december 2016
Lees verder
Volgende artikel
Italiaanse salade JoorKitchen
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Italiaanse salade

  • 15 december 2016
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
4 reacties
  1. Jenny schreef:
    26 december 2017 om 8:27 pm

    Deze strüdel gemaakt voor het kerstdiner. Echt heerlijk! Duidelijk recept, lekker makkelijk en likkend ging ie op.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      28 december 2017 om 9:22 am

      Wat gaaf om te horen! Dank je wel 🙂

      Beantwoorden
  2. Joy schreef:
    25 december 2018 om 9:55 pm

    Deze strudel heb ik ook gemaakt voor het kerstdiner. Verrukkelijk! Alle ingrediënten bio, nog een pluspunt.
    Lekkerste kerstdiner ooit!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      27 december 2018 om 1:37 pm

      Wat heerlijk om te horen Joy! Superbedankt voor je reactie, word ik heel erg blij van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? 🙂⁠ 69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen 😊🙈⁠ 171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS 😁🎅🏻 Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever 💜⁠ 287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?