JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
44
Shares
1
0
43
0
0

Een variant op deze vegetarische strudel at ik een tijd geleden bij een restaurant in mijn woonplaats. Wat was het lang geleden dat ik een dergelijk gerecht gegeten had: hartig, met een bite en zonder het vega-sausje dat sommige recepten toch wel hebben. Dit gerecht deed niet onder voor een soortgelijk vleesgerecht (en dat vond ‘de man’ ook).

Ik besloot het gerecht voor deze kerst na te maken. Niet alleen omdat het gewoon een erg lekker gerecht is, maar ook omdat ik het fijn vind als er voor de vega’s ook een spektakelstuk op tafel kan staan. Dit gerecht is namelijk zeker een spektakelstuk. Zeker als je, in tegenstelling tot mij, wel even kunt wachten met aansnijden. Dan blijft de vulling mooi staan en heb je een waanzinnig lekkere en goed uitziende strudel. Enjoy!

vegetarische strudel JoorKitchen

Wat heb je nodig voor deze heerlijke vegetarische strudel?

  • 7 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 600 gram gemende paddenstoelen (ik had een herfstpakket van de Plus)
  • 1 middelgroot blikje linzen, uitgelekt
  • 6 semi-zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • peper en zout

vegetarische strudel JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere hoofdgerecht?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze bakplaat alvast in de oven.

2. Hak de champignons klein in een keukenmachine, zorg dat de stukjes niet groter zijn dan 1/2 cm.

3. Verwarm wat olie in een koekenpan of hapjespan op het vuur. Voeg de knoflook en het gesnipperde sjalotje toe en bak even. Rits vervolgens de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze ook toe.

4. Voeg vervolgens de champignons toe. Je zult zien dat er nogal wat vocht uit de gehakte champignons vrijkomt. Dit is niet erg! Het is juist de bedoeling dat de mix wat droger wordt, zodat het bladerdeeg niet te nat gaat worden straks.

vegetarische strudel JoorKitchen

5. Voeg als de mix steeds droger geworden is (na ongeveer 10 – 15 minuten) de linzen, de eetlepel rodewijnazijn en de stukjes semi-zongedroogde tomaatjes toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Laat de mix nog weer droger koken.

En vervolgens?

6. Ondertussen: leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote, rechthoekige plak. Klop het ei los in een bakje.

7. Mix vervolgens de geraspte kaas door de champignonmix. Zet het vuur uit en laat de mix wat afkoelen.

8. Schep vervolgens de mix boven het midden van de rechthoekige plak. Maak er een sliert van evenwijdig met de lange zijde van het bladerdeeg. Rol vervolgens de grootste zijde van het bladerdeeg over de champignonmix en druk deze vast op de onderkant. Druk de zijkanten met de muis van je hand goed aan op de plek waar net geen vulling meer zit. Snijd het overtallige bladerdeeg weg met een mes en gebruik een vork of je vinger om de zijkanten goed op elkaar te drukken. Haal de warme bakplaat uit de oven en leg hier de strudel op.

9. Bestrijk de strudel met het ei en maak eventueel met de botte kant van je mes een mooi patroon aan de bovenkant van je strudel. Zorg hierbij dat je niet door het deeg heendrukt. Handel wel snel, de mix maakt anders de onderkant van de strudel te nat.

10 Zet de bakplaat nu onder het midden van de oven. Bak 20 minuten en verschuif de strudel dan naar het midden van de oven en bak ‘m nog 10 – 15 minuten. Laat ‘m even afkoelen voordat je ‘m aansnijdt, dan loopt de vulling er niet meteen weer uit.

Snijd de strudel in dikke plakken en serveer ‘m eventueel met wat creme fraiche.

vegetarische strudel JoorKitchen

1
0
43
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • champignons
  • linzen
  • vega
Vorige artikel
10 days of christmas JoorKitchen
  • Avondeten

10 days of christmas op JoorKitchen

Lees verder
Volgende artikel
Italiaanse salade JoorKitchen
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Italiaanse salade

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

4 reacties
  1. Jenny schreef:
    26 december 2017 om 8:27 pm

    Deze strüdel gemaakt voor het kerstdiner. Echt heerlijk! Duidelijk recept, lekker makkelijk en likkend ging ie op.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      28 december 2017 om 9:22 am

      Wat gaaf om te horen! Dank je wel 🙂

      Beantwoorden
  2. Joy schreef:
    25 december 2018 om 9:55 pm

    Deze strudel heb ik ook gemaakt voor het kerstdiner. Verrukkelijk! Alle ingrediënten bio, nog een pluspunt.
    Lekkerste kerstdiner ooit!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      27 december 2018 om 1:37 pm

      Wat heerlijk om te horen Joy! Superbedankt voor je reactie, word ik heel erg blij van!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.