JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Samenwerking – Oh wat gaat de tijd snel! Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je! In dat kader tip ik je deze heerlijke, fruitige en simpele venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado én limoncello-azijn van Oil & Vinegar!

Pasen is voor mij hét begin van de lente en dus ook het startsein om lichter en zoeter te gaan koken. En dus kon ik niets anders uit het assortiment van Oil & Vinegar kiezen dan een heerlijk zoete en licht tintelende limoncello-azijn. Oil & Vinegar is een van de plekken waar ik naartoe ga voor heerlijke oliën en azijnen. Je vindt er de meest bijzondere azijnen, de lekkerste toevoegingen voor op de BBQ of in de salade en heerlijke olie uit verschillende landstreken. Voor ieder wat wils en een aanvulling op iedere maaltijd.

De heerlijke limoncello-azijn (de nasmaak is echt die van limoncello!) combineerde ik met frisse smaken: grapefruit, granaatappel en geitenkaas. Het resultaat is een heerlijke salade die het supergoed doet op de Paastafel. Probeer maar!

Liever iets anders maken voor Pasen? Check dan de sectie Feestdagen op mijn blog, daar staat allerlei lekkers tussen!

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado

Wat heb je nodig voor deze venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en limoncellodressing voor 2 personen?

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 40 gram ongezouten pistachenootjes
  • 1 venkel
  • 1 avocado
  • 1 grapefruit
  • 3 theelepels limoncello-azijn van Oil en Vinegar of een andere vruchtenazijn
  • 4 eetlepels olijfolie vierge, bijvoorbeeld de extra vierge olijfolie van Oil & Vinegar voor Salads & Vegetables
  • handje granaatappelpitjes
  • 1/4 bakje tuinkers
  • zout, bijvoorbeeld de fleur de sel au citroen vert van Oil & Vinegar
  • peper
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado

Hoe maak je deze simpele lentesalade?

  1. Vorm met je handen een langwerpige rol van de geitenkaas. Snijd de pistachenootjes fijn en rol de rol geitenkaas door de pistachenootjes, zodat het rolletje een omhulsel van pistache heeft. Leg op een bordje in de koelkast tot serveren.
  2. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakken, de avocado in schijfjes en verwijder de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  3. Maak vervolgens een dressing door de limoncello-azijn te mengen met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng daarna de venkel en avocado met de helft van de dressing. Verdeel over de borden.
  5. Voeg vervolgens de grapefruitplakken, de granaatappelpitjes en de tuinkers toe.
  6. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes en verdeel die ook over de 2 borden.
  7. Serveer de venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado met de rest van de limoncellodressing.
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Lees verder
Volgende artikel
Eton mess
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Eton mess met in balsamico gemarineerde aardbeien

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.