Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

Samenwerking – Oh wat gaat de tijd snel! Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je! In dat kader tip ik je deze heerlijke, fruitige en simpele venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado én limoncello-azijn van Oil & Vinegar!

Pasen is voor mij hét begin van de lente en dus ook het startsein om lichter en zoeter te gaan koken. En dus kon ik niets anders uit het assortiment van Oil & Vinegar kiezen dan een heerlijk zoete en licht tintelende limoncello-azijn. Oil & Vinegar is een van de plekken waar ik naartoe ga voor heerlijke oliën en azijnen. Je vindt er de meest bijzondere azijnen, de lekkerste toevoegingen voor op de BBQ of in de salade en heerlijke olie uit verschillende landstreken. Voor ieder wat wils en een aanvulling op iedere maaltijd.

De heerlijke limoncello-azijn (de nasmaak is echt die van limoncello!) combineerde ik met frisse smaken: grapefruit, granaatappel en geitenkaas. Het resultaat is een heerlijke salade die het supergoed doet op de Paastafel. Probeer maar!

Liever iets anders maken voor Pasen? Check dan de sectie Feestdagen op mijn blog, daar staat allerlei lekkers tussen!

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado

Wat heb je nodig voor deze venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en limoncellodressing voor 2 personen?

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado

Hoe maak je deze simpele lentesalade?

  1. Vorm met je handen een langwerpige rol van de geitenkaas. Snijd de pistachenootjes fijn en rol de rol geitenkaas door de pistachenootjes, zodat het rolletje een omhulsel van pistache heeft. Leg op een bordje in de koelkast tot serveren.
  2. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakken, de avocado in schijfjes en verwijder de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  3. Maak vervolgens een dressing door de limoncello-azijn te mengen met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng daarna de venkel en avocado met de helft van de dressing. Verdeel over de borden.
  5. Voeg vervolgens de grapefruitplakken, de granaatappelpitjes en de tuinkers toe.
  6. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes en verdeel die ook over de 2 borden.
  7. Serveer de venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado met de rest van de limoncellodressing.
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen