JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Samenwerking – Oh wat gaat de tijd snel! Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je! In dat kader tip ik je deze heerlijke, fruitige en simpele venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado รฉn limoncello-azijn van Oil & Vinegar!

Pasen is voor mij hรฉt begin van de lente en dus ook het startsein om lichter en zoeter te gaan koken. En dus kon ik niets anders uit het assortiment van Oil & Vinegar kiezen dan een heerlijk zoete en licht tintelende limoncello-azijn. Oil & Vinegar is een van de plekken waar ik naartoe ga voor heerlijke oliรซn en azijnen. Je vindt er de meest bijzondere azijnen, de lekkerste toevoegingen voor op de BBQ of in de salade en heerlijke olie uit verschillende landstreken. Voor ieder wat wils en een aanvulling op iedere maaltijd.

De heerlijke limoncello-azijn (de nasmaak is echt die van limoncello!) combineerde ik met frisse smaken: grapefruit, granaatappel en geitenkaas. Het resultaat is een heerlijke salade die het supergoed doet op de Paastafel. Probeer maar!

Liever iets anders maken voor Pasen? Check dan de sectie Feestdagen op mijn blog, daar staat allerlei lekkers tussen!

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado

Wat heb je nodig voor deze venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en limoncellodressing voor 2 personen?

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 40 gram ongezouten pistachenootjes
  • 1 venkel
  • 1 avocado
  • 1 grapefruit
  • 3 theelepels limoncello-azijn van Oil en Vinegar of een andere vruchtenazijn
  • 4 eetlepels olijfolie vierge, bijvoorbeeld de extra vierge olijfolie van Oil & Vinegar voor Salads & Vegetables
  • handje granaatappelpitjes
  • 1/4 bakje tuinkers
  • zout, bijvoorbeeld de fleur de sel au citroen vert van Oil & Vinegar
  • peper
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado

Hoe maak je deze simpele lentesalade?

  1. Vorm met je handen een langwerpige rol van de geitenkaas. Snijd de pistachenootjes fijn en rol de rol geitenkaas door de pistachenootjes, zodat het rolletje een omhulsel van pistache heeft. Leg op een bordje in de koelkast tot serveren.
  2. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakken, de avocado in schijfjes en verwijder de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  3. Maak vervolgens een dressing door de limoncello-azijn te mengen met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng daarna de venkel en avocado met de helft van de dressing. Verdeel over de borden.
  5. Voeg vervolgens de grapefruitplakken, de granaatappelpitjes en de tuinkers toe.
  6. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes en verdeel die ook over de 2 borden.
  7. Serveer de venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado met de rest van de limoncellodressing.
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Lees verder
Volgende artikel
Eton mess
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Eton mess met in balsamico gemarineerde aardbeien

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.