Zalmbonbons voor kerst

10 dec 2019 | Avondeten, Feestdagen

Ik realiseerde me afgelopen week ineens dat ik nog geen amuses op de site heb staan. Het werd dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Gelukkig kwam Annemieke (weet je nog, van deze fijne review!) met de suggestie om zalmbonbons voor kerst te maken. En zo geschiedde.

Deze zalmbonbons zijn – net als echte bonbons – een waar cadeautje. En zo makkelijk te maken! En deze amuses zorgen er vast en zeker voor dat je gasten benieuwd worden naar de rest van je menu. Gewoon deze Kerst nog op tafel zetten dus. Enjoy!

zalmbonbons kerst

Wat heb je nodig voor 6 zalmbonbons voor kerst?

  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 gram creme fraiche
  • het groen van 1 bosuitje, klein gesneden
  • 10 sprietjes bieslook, klein geknipt
  • 1 handje pijnboompitjes
  • peper en zout
  • minischaaltje van 5 cm breed

zalmbonbons kerst

Hoe maak je deze lekkere amuses?

1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lekker beginnen te ruiken en bruin worden. Zet ze even weg om af te koelen.

2. Roer in een kommetje de creme fraiche, de bieslook en het groen van de bosui door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

3. Leg in het minikommetje twee stukjes gerookte zalm zo dat ze beide aan twee zijden van het kommetje over de rand vallen. Zorg dat de zalm de onderkant van het schaaltje raakt.

4. Schep 1 theelepel vulling in het schaaltje en vouw de zalm eroverheen.

5. Keer het kommetje om boven een bordje, zodat je een mooi bonbonnetje krijgt. Doe dit totdat alle zalm en vulling op is en je ongeveer 6 bonbons hebt.

6. Zet het schaaltje een uur in de koelkast zodat de bonbons mooi op kunnen stijven. Dien de bonbons vervolgens op.

zalmbonbons kerst

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

Een reactie versturen