JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
zalmbonbons kerst
  • Avondeten
  • Feestdagen

Zalmbonbons voor kerst

Total
13K
Shares
6
0
13K
0
0

Ik realiseerde me afgelopen week ineens dat ik nog geen amuses op de site heb staan. Het werd dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Gelukkig kwam Annemieke (weet je nog, van deze fijne review!) met de suggestie om zalmbonbons voor kerst te maken. En zo geschiedde.

Deze zalmbonbons zijn – net als echte bonbons – een waar cadeautje. En zo makkelijk te maken! En deze amuses zorgen er vast en zeker voor dat je gasten benieuwd worden naar de rest van je menu. Gewoon deze Kerst nog op tafel zetten dus. Enjoy!

zalmbonbons kerst

Wat heb je nodig voor 6 zalmbonbons voor kerst?

  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 gram creme fraiche
  • het groen van 1 bosuitje, klein gesneden
  • 10 sprietjes bieslook, klein geknipt
  • 1 handje pijnboompitjes
  • peper en zout
  • minischaaltje van 5 cm breed

zalmbonbons kerst

Hoe maak je deze lekkere amuses?

1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lekker beginnen te ruiken en bruin worden. Zet ze even weg om af te koelen.

2. Roer in een kommetje de creme fraiche, de bieslook en het groen van de bosui door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

3. Leg in het minikommetje twee stukjes gerookte zalm zo dat ze beide aan twee zijden van het kommetje over de rand vallen. Zorg dat de zalm de onderkant van het schaaltje raakt.

4. Schep 1 theelepel vulling in het schaaltje en vouw de zalm eroverheen.

5. Keer het kommetje om boven een bordje, zodat je een mooi bonbonnetje krijgt. Doe dit totdat alle zalm en vulling op is en je ongeveer 6 bonbons hebt.

6. Zet het schaaltje een uur in de koelkast zodat de bonbons mooi op kunnen stijven. Dien de bonbons vervolgens op.

zalmbonbons kerst

6
0
13K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

Lees verder
Volgende artikel
Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

1 reactie
  1. Jelmer schreef:
    25 december 2022 om 11:15 am

    Waar worden de pijnboompitten verwerkt?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.