JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Bieten-geitenkaasspread2
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bieten-geitenkaasspread

Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Ik doe niet aan nieuwjaarsvoornemens. Zeker niet wat eten betreft, want ik weet dat ik die voornemens toch niet ga houden. Ik hou te veel van lekker eten en daar ga ik ook na de feestdagen lekker mee door 🙂 En eigenlijk hoef ik die voornemens ook niet te maken, ik probeer altijd – ook op feestdagen – om lekker, gezond(er) en met groenten te koken en eten. Dus ook tijdens de lunch. En dat is waarom deze bieten-geitenkaasspread hier vaker op tafel staat.

Eigenlijk kun je dit geen recept noemen en toch deel ik dit recept graag met jullie. Het is namelijk niet alleen supersimpel om te maken, maar vooral gewoon heel erg lekker om te eten. Zoals hier op brood, maar ook zeer geschikt als dip op een borrelplank. Enige wat je nodig hebt zijn gekookte bieten, wat roomkaas (voor de frisse noot) en geitenkaas (voor de romigheid). That’s it!

Eet de bieten-geitenkaasspread op getoast brood, getopt met pompoenpitten, verse dille en nog wat extra geitenkaas en je hebt een heerlijk anders-dan-anders-lunch. Probeer maar!

Liever iets anders op je brood? Denk dan eens aan deze mangochutney of aan deze hummus met zoete aardappel!

Bieten-geitenkaasspread3

Wat heb je nodig voor deze bieten-geitenkaasspread?

  • 100 gram gekookte biet (bijvoorbeeld leftover biet)
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • voor erbij op brood: pompoenpitten, verse dille, en extra geitenkaas
  • extra nodig: keukenmachine
Bieten-geitenkaasspread3

Hoe maak je deze lekkere spread van bieten en geitenkaas?

  1. Eigenlijk kan het niet simpeler: doe de gekookte biet, roomkaas en geitenkaas in de keukenmachine en draai de machine totdat de spread de gewenste consistentie heeft.
  2. Breng de spread op smaak met peper en zout.
  3. Smeer de bieten-geitenkaasspread op brood en garneer het brood met extra geitenkaas, verse dille en pompoenpitten.
Bieten-geitenkaasspread4
Bieten-geitenkaasspread5
0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Salade van chioggabiet en sinaasappel1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Salade van chioggabiet en sinaasappel

Lees verder
Volgende artikel
Eggs Benedict3
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

1 reactie
  1. Elsbeth schreef:
    11 januari 2022 om 2:47 pm

    Heerlijk. M’n vriendin komt morgen lunchen. Super recept👏👏👏

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.