JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Bieten-geitenkaasspread2
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bieten-geitenkaasspread

  • 11 januari 2022
  • Een reactie
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Ik doe niet aan nieuwjaarsvoornemens. Zeker niet wat eten betreft, want ik weet dat ik die voornemens toch niet ga houden. Ik hou te veel van lekker eten en daar ga ik ook na de feestdagen lekker mee door 🙂 En eigenlijk hoef ik die voornemens ook niet te maken, ik probeer altijd – ook op feestdagen – om lekker, gezond(er) en met groenten te koken en eten. Dus ook tijdens de lunch. En dat is waarom deze bieten-geitenkaasspread hier vaker op tafel staat.

Eigenlijk kun je dit geen recept noemen en toch deel ik dit recept graag met jullie. Het is namelijk niet alleen supersimpel om te maken, maar vooral gewoon heel erg lekker om te eten. Zoals hier op brood, maar ook zeer geschikt als dip op een borrelplank. Enige wat je nodig hebt zijn gekookte bieten, wat roomkaas (voor de frisse noot) en geitenkaas (voor de romigheid). That’s it!

Eet de bieten-geitenkaasspread op getoast brood, getopt met pompoenpitten, verse dille en nog wat extra geitenkaas en je hebt een heerlijk anders-dan-anders-lunch. Probeer maar!

Liever iets anders op je brood? Denk dan eens aan deze mangochutney of aan deze hummus met zoete aardappel!

Bieten-geitenkaasspread3

Wat heb je nodig voor deze bieten-geitenkaasspread?

  • 100 gram gekookte biet (bijvoorbeeld leftover biet)
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • voor erbij op brood: pompoenpitten, verse dille, en extra geitenkaas
  • extra nodig: keukenmachine
Bieten-geitenkaasspread3

Hoe maak je deze lekkere spread van bieten en geitenkaas?

  1. Eigenlijk kan het niet simpeler: doe de gekookte biet, roomkaas en geitenkaas in de keukenmachine en draai de machine totdat de spread de gewenste consistentie heeft.
  2. Breng de spread op smaak met peper en zout.
  3. Smeer de bieten-geitenkaasspread op brood en garneer het brood met extra geitenkaas, verse dille en pompoenpitten.
Bieten-geitenkaasspread4
Bieten-geitenkaasspread5
0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Salade van chioggabiet en sinaasappel1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Salade van chioggabiet en sinaasappel

  • 4 januari 2022
Lees verder
Volgende artikel
Eggs Benedict3
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

  • 15 januari 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
1 reactie
  1. Elsbeth schreef:
    11 januari 2022 om 2:47 pm

    Heerlijk. M’n vriendin komt morgen lunchen. Super recept👏👏👏

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.