Bieten-geitenkaasspread

11 jan 2022 | Lunch, Vegetarisch

Ik doe niet aan nieuwjaarsvoornemens. Zeker niet wat eten betreft, want ik weet dat ik die voornemens toch niet ga houden. Ik hou te veel van lekker eten en daar ga ik ook na de feestdagen lekker mee door 🙂 En eigenlijk hoef ik die voornemens ook niet te maken, ik probeer altijd – ook op feestdagen – om lekker, gezond(er) en met groenten te koken en eten. Dus ook tijdens de lunch. En dat is waarom deze bieten-geitenkaasspread hier vaker op tafel staat.

Eigenlijk kun je dit geen recept noemen en toch deel ik dit recept graag met jullie. Het is namelijk niet alleen supersimpel om te maken, maar vooral gewoon heel erg lekker om te eten. Zoals hier op brood, maar ook zeer geschikt als dip op een borrelplank. Enige wat je nodig hebt zijn gekookte bieten, wat roomkaas (voor de frisse noot) en geitenkaas (voor de romigheid). That’s it!

Eet de bieten-geitenkaasspread op getoast brood, getopt met pompoenpitten, verse dille en nog wat extra geitenkaas en je hebt een heerlijk anders-dan-anders-lunch. Probeer maar!

Liever iets anders op je brood? Denk dan eens aan deze mangochutney of aan deze hummus met zoete aardappel!

Bieten-geitenkaasspread3

Wat heb je nodig voor deze bieten-geitenkaasspread?

 • 100 gram gekookte biet (bijvoorbeeld leftover biet)
 • 2 eetlepels roomkaas
 • 125 gram zachte geitenkaas
 • peper en zout
 • voor erbij op brood: pompoenpitten, verse dille, en extra geitenkaas
 • extra nodig: keukenmachine
Bieten-geitenkaasspread3

Hoe maak je deze lekkere spread van bieten en geitenkaas?

 1. Eigenlijk kan het niet simpeler: doe de gekookte biet, roomkaas en geitenkaas in de keukenmachine en draai de machine totdat de spread de gewenste consistentie heeft.
 2. Breng de spread op smaak met peper en zout.
 3. Smeer de bieten-geitenkaasspread op brood en garneer het brood met extra geitenkaas, verse dille en pompoenpitten.
Bieten-geitenkaasspread4
Bieten-geitenkaasspread5
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

1 Reactie

 1. Elsbeth

  Heerlijk. M’n vriendin komt morgen lunchen. Super recept👏👏👏

Een reactie versturen