Oh oh oh, jongens! Ik heb nu iets lekkers gevonden! Deze omelet wordt echt de lekkerste omelet die je ooit geproefd hebt. Ideaal voor de lunch, brunch of gewoon tussendoor. Doordat je het eiwit van de eidooier scheidt, is deze omelet bijzonderder dan de gewone omelet. En de gruyere en bieslook maken deze omelet echt waanzinnig lekker.
Omelet eet ik trouwens zelden. Als ik mag kiezen, eet ik ei liever gekookt of gepocheerd of als roerei. Of verwerkt in een ander gerecht: een chocoladetaart of een cake ð En eieren eet ik eigenlijk nooit op brood. Die combi werkt absoluut niet voor mij. Maar deze omelet vind ik heerlijk. Hoe eten jullie je omelet het liefst?
Het idee voor het scheiden van eiwit en eidooier kwam ik ergens tegen in een filmpje op YouTube. Ik had er nooit aan gedacht om dat te doen, maar nu ik weet hoe makkelijk het is en hoeveel lekkerder je omelet wordt, bak ik een omelet nooit meer anders. Ik denk dat dat ook voor jullie geldt als jullie dit recept geprobeerd hebben. Enjoy!
Â
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 eieren
- 1 bakje bieslook
- 80 gram gruyerekaas, geraspt
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je deze lekkerste omelet ooit?
1. Breek de eieren een voor een in 2 bakjes per ei. De eidooier gaat in het ene bakje, het eiwit in het andere.
2. Zet een koekenpan op laag vuur. Doe er vervolgens een beetje olijfolie in.
3. Voeg 20 gram gruyerekaas en 5 in stukjes geknipte stengeltjes bieslook bij het eiwit. Klop goed door elkaar.
4. Schenk daarna het eiwit in de pan en bak een minuut of 2 totdat het eiwit begint te stollen.
5. Giet voorzichtig het eigeel op het eiwit en bak nog een minuutje door.
6. Breng als laatste de omelet op smaak met peper en zout.
Serveer de lekkerste omelet ooit op brood of gewoon zo. Je weet niet wat je proeft!
0 reacties