JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
21
Shares
0
0
21
0
0

Oh oh oh, jongens! Ik heb nu iets lekkers gevonden! Deze omelet wordt echt de lekkerste omelet die je ooit geproefd hebt. Ideaal voor de lunch, brunch of gewoon tussendoor. Doordat je het eiwit van de eidooier scheidt, is deze omelet bijzonderder dan de gewone omelet. En de gruyere en bieslook maken deze omelet echt waanzinnig lekker.

Omelet eet ik trouwens zelden. Als ik mag kiezen, eet ik ei liever gekookt of gepocheerd of als roerei. Of verwerkt in een ander gerecht: een chocoladetaart of een cake 😉 En eieren eet ik eigenlijk nooit op brood. Die combi werkt absoluut niet voor mij. Maar deze omelet vind ik heerlijk. Hoe eten jullie je omelet het liefst?

Het idee voor het scheiden van eiwit en eidooier kwam ik ergens tegen in een filmpje op YouTube. Ik had er nooit aan gedacht om dat te doen, maar nu ik weet hoe makkelijk het is en hoeveel lekkerder je omelet wordt, bak ik een omelet nooit meer anders. Ik denk dat dat ook voor jullie geldt als jullie dit recept geprobeerd hebben. Enjoy!

 omeletpasen9

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 eieren
  • 1 bakje bieslook
  • 80 gram gruyerekaas, geraspt
  • peper en zout
  • olijfolie

omeletpasen2

Hoe maak je deze lekkerste omelet ooit?

1. Breek de eieren een voor een in 2 bakjes per ei. De eidooier gaat in het ene bakje, het eiwit in het andere.

2. Zet een koekenpan op laag vuur. Doe er vervolgens een beetje olijfolie in.

3. Voeg 20 gram gruyerekaas en 5 in stukjes geknipte stengeltjes bieslook bij het eiwit. Klop goed door elkaar.

4. Schenk daarna het eiwit in de pan en bak een minuut of 2 totdat het eiwit begint te stollen.

5. Giet voorzichtig het eigeel op het eiwit en bak nog een minuutje door.

6. Breng als laatste de omelet op smaak met peper en zout.

Serveer de lekkerste omelet ooit op brood of gewoon zo. Je weet niet wat je proeft!

omeletpasen1

omeletpasen6

0
0
21
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • ei
  • lunch
  • omelet
Vorige artikel
croissant met ei
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: gebakken ei in croissant

Lees verder
Volgende artikel
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Eggs devaux

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.