JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Volgens mij heb ik al eens eerder verteld over mijn afkeer van de combinatie van ei en brood. Ik word alleen bij de gedachte daaraan al misselijk en ik zal me dus bijna nooit wagen aan die – voor veel mensen toch heel logische – combinatie. Soms probeer ik ‘m toch en meestal kom ik dan van een koude kermis thuis.

Bij toeval ontdekte ik laatst dat er 1 combinatie wel werkt: die van croissant en ei. En dus maakte ik meteen dit simpele, maar toch bijzondere lunchgerecht van ei en croissant. De techniek is heel simpel, maar het resultaat laat dat niet zien. Ideaal dus ook straks voor het kerstontbijt of de kerstlunch. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 lekkere eitjes gebakken in een croissant?

  • 2 croissants
  • 2 eieren
  • 1 lente-uitje, in kleine reepjes of 10 takjes bieslook
  • eventueel wat geraspte kaas
  • olijfolie

croissantmetei5

Hoe maak je dit simpele en lekkere lunchgerecht?

    1. Start met het maken van een gat in het midden van de 2 croissants. Ik gebruikte hiervoor een uitsteekring van ongeveer 10 centimeter, maar je kunt hier ook een glas voor gebruiken.

    2. Haal het rondje uit de croissant. Je kunt dit stukje croissant gewoon zo opeten, of het straks gebruiken om het ei mee uit te lepelen.

    3. Giet een klein beetje olijolie op een stukje keukenpapier en vet hiermee een koekenpan in.

    4. Zet de pan op middelhoog vuur. Leg de 2 croissants in de pan.

    5. Breek boven ieder gat in de croissant een ei en wacht 30 seconden. Zet dan het vuur laag. Je kunt eventueel nog wat extra ingredienten toevoegen: bestrooi het ei bijvoorbeeld met wat geraspte kaas of met wat stukjes spek.

    6. Bak het ei in 3 minuten halfzacht en in 5 minuten helemaal gaar, net wat je lekker vindt. Eventueel kun je het overgebleven stuk croissant in reepjes en bak ze even kort mee in de pan.

    7. Bestrooi het croissantei voor het opdienen met wat lente-uitjes of bieslook.

    croissantmetei4

     

    0
    0
    2
    0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • croissant
  • ei
  • lunch
Vorige artikel
  • Borrel
  • Lunch

Croissants met zalm en geitenkaas

Lees verder
Volgende artikel
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

De lekkerste omelet ooit

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.