Lunchtip: gebakken ei in croissant

14 apr 2017 | Feestdagen, Lunch, Vegetarisch

Volgens mij heb ik al eens eerder verteld over mijn afkeer van de combinatie van ei en brood. Ik word alleen bij de gedachte daaraan al misselijk en ik zal me dus bijna nooit wagen aan die – voor veel mensen toch heel logische – combinatie. Soms probeer ik ‘m toch en meestal kom ik dan van een koude kermis thuis.

Bij toeval ontdekte ik laatst dat er 1 combinatie wel werkt: die van croissant en ei. En dus maakte ik meteen dit simpele, maar toch bijzondere lunchgerecht van ei en croissant. De techniek is heel simpel, maar het resultaat laat dat niet zien. Ideaal dus ook straks voor het kerstontbijt of de kerstlunch. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 lekkere eitjes gebakken in een croissant?

 • 2 croissants
 • 2 eieren
 • 1 lente-uitje, in kleine reepjes of 10 takjes bieslook
 • eventueel wat geraspte kaas
 • olijfolie

croissantmetei5

Hoe maak je dit simpele en lekkere lunchgerecht?

  1. Start met het maken van een gat in het midden van de 2 croissants. Ik gebruikte hiervoor een uitsteekring van ongeveer 10 centimeter, maar je kunt hier ook een glas voor gebruiken.

  2. Haal het rondje uit de croissant. Je kunt dit stukje croissant gewoon zo opeten, of het straks gebruiken om het ei mee uit te lepelen.

  3. Giet een klein beetje olijolie op een stukje keukenpapier en vet hiermee een koekenpan in.

  4. Zet de pan op middelhoog vuur. Leg de 2 croissants in de pan.

  5. Breek boven ieder gat in de croissant een ei en wacht 30 seconden. Zet dan het vuur laag. Je kunt eventueel nog wat extra ingredienten toevoegen: bestrooi het ei bijvoorbeeld met wat geraspte kaas of met wat stukjes spek.

  6. Bak het ei in 3 minuten halfzacht en in 5 minuten helemaal gaar, net wat je lekker vindt. Eventueel kun je het overgebleven stuk croissant in reepjes en bak ze even kort mee in de pan.

  7. Bestrooi het croissantei voor het opdienen met wat lente-uitjes of bieslook.

  croissantmetei4

   

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen