JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten

Total
247
Shares
0
0
247
0
0

Iemand vroeg me laatst waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Naast veel lezen in kookboeken en kookshows kijken, is ook Pinterest een grote inspiratiebron. Heerlijk vind ik het, zoeken in al die lekkere plaatjes van eten. En vaak stuit ik op een plaatje waarbij ik meteen denk: dat moet ik maken! Dat was het geval met heerlijke, gekarameliseerde pecannoten. Jammie! Dus bedacht ik er een salade omheen. Dat werd deze salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout.

Die pecannoten zijn dus echt megalekker op deze manier. Je roostert ze in boter, voegt suiker en water toe (dat wordt dus karamel) en zout. Nog even afmaken in de oven en je heerlijke gekarameliseerde noten met zeezout zijn klaar! De salade is daarnaast ook in een handomdraai gemaakt en maak je met een lichtzure dressing met lekker veel azijn. Een fijne tegenhanger voor alle zoetigheden in dit recept. Echt hoor, dit wil je proeven!

Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout

Wat heb je nodig voor deze salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten voor 2 personen?

  • 100 gram pecannoten, ongezouten
  • 2 eetlepels boter
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel (zee)zout
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels appelciderazijn (of gewone azijn of fruitazijn)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 100 gram gemengde salade
  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • klein handje blauwe bessen
  • 2 bosuitjes
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout

Hoe maak je deze lekkere, zomerse salade?

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de 2 eetlepels boter in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe als de boter gesmolten is. Rooster ze ongeveer 2 minuten en voeg dan de suiker toe. Blijf roeren totdat de suiker gesmolten is. Voeg dan het water en het zout toe en roer 1 minuut goed door. Verdeel de pecannoten over de bakplaat en rooster ze 5 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.
  3. Maak de dressing door de azijn te mengen met de olie, de honing en de dijonmosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de aardbeien in kwarten, halveer de cherrytomaatjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en scheur de mozzarella in stukjes.
  5. Meng de sla, de aardbeien, de cherrytomaatjes en de bosuiringetjes in een kom met de helft van de dressing.
  6. Garneer de salade met de pecannoten en de mozzarella en serveer de rest van de dressing erbij.
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout
0
0
247
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
gehaktballen zonder ei
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: zelf gehaktballen maken zonder ei

Lees verder
Volgende artikel
kaneelbroodjes cinnamon rolls
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Goddelijke kaneelbroodjes

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.