Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten

15 apr 2021 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Iemand vroeg me laatst waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Naast veel lezen in kookboeken en kookshows kijken, is ook Pinterest een grote inspiratiebron. Heerlijk vind ik het, zoeken in al die lekkere plaatjes van eten. En vaak stuit ik op een plaatje waarbij ik meteen denk: dat moet ik maken! Dat was het geval met heerlijke, gekarameliseerde pecannoten. Jammie! Dus bedacht ik er een salade omheen. Dat werd deze salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout.

Die pecannoten zijn dus echt megalekker op deze manier. Je roostert ze in boter, voegt suiker en water toe (dat wordt dus karamel) en zout. Nog even afmaken in de oven en je heerlijke gekarameliseerde noten met zeezout zijn klaar! De salade is daarnaast ook in een handomdraai gemaakt en maak je met een lichtzure dressing met lekker veel azijn. Een fijne tegenhanger voor alle zoetigheden in dit recept. Echt hoor, dit wil je proeven!

Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout

Wat heb je nodig voor deze salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten voor 2 personen?

  • 100 gram pecannoten, ongezouten
  • 2 eetlepels boter
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel (zee)zout
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels appelciderazijn (of gewone azijn of fruitazijn)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 100 gram gemengde salade
  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • klein handje blauwe bessen
  • 2 bosuitjes
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout

Hoe maak je deze lekkere, zomerse salade?

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de 2 eetlepels boter in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe als de boter gesmolten is. Rooster ze ongeveer 2 minuten en voeg dan de suiker toe. Blijf roeren totdat de suiker gesmolten is. Voeg dan het water en het zout toe en roer 1 minuut goed door. Verdeel de pecannoten over de bakplaat en rooster ze 5 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.
  3. Maak de dressing door de azijn te mengen met de olie, de honing en de dijonmosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de aardbeien in kwarten, halveer de cherrytomaatjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en scheur de mozzarella in stukjes.
  5. Meng de sla, de aardbeien, de cherrytomaatjes en de bosuiringetjes in een kom met de helft van de dressing.
  6. Garneer de salade met de pecannoten en de mozzarella en serveer de rest van de dressing erbij.
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout
Salade met aardbeien, cherrytomaatjes en gekarameliseerde pecannoten met zeezout
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen