JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
24
Shares
1
0
23
0
0

Ik heb weer een nieuw ontbijtje dat ik met enige regelmaat op tafel zet. En zelfs ‘de man’ is er fan van en dat zegt wel wat, want hij eet al tientallen jaren hetzelfde als ontbijt. Ik wissel vaak, van supermakkelijke mugcake, naar pumpkin spice smoothiebowl, naar ontbijtcake met yoghurt en fruit. En nu dus deze makkelijke pangranola.

Afgelopen weekend waren we in Zeeland en daar zette ik meerdere ochtenden dit lekkere receptje als ontbijt op tafel. Omdat het supermakkelijk is en toch heel luxe aanvoelt (zeker als je er lekker veel fruit bij eet) en omdat het ook supervullend en voedzaam is. Als je de rest van de dag op pad gaat dus het ideale ontbijt om de dag mee te beginnen. En omdat ik er toch mee bezig was, zette ik het ontbijtje maar meteen op de foto. Vandaar de wat anders-dan-anders foto’s πŸ™‚ Wat denken jullie, lijkt het jullie wat?

makkelijke pangranola

Wat heb je nodig voor makkelijke pangranola voor 2 personen?

  • 80 gram grove havermoutvlokken
  • 20 – 30 gram walnoten
  • 2 theelepels kaneel of koekkruiden
  • 2-3 eetlepels honing
  • (kokos)yoghurt
  • vers fruit

makkelijke pangranola

Hoe maak je dit makkelijke ontbijtje van havermout?

1. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe. Breek de walnoten in iets kleinere stukjes.

2. Rooster de havermoutvlokken zo’n 2-3 minuten en voeg dan de walnotenstukjes toe. Bak voor 1 minuut.

3. Zet het vuur iets zachter en voeg de kaneel of koekkruiden toe. Rooster voor weer 1 minuut.

4. Zet het vuur laag en drizzle de honing over de havermout. Laat met rust totdat de honing begint te borrelen. Pak dan de pan bij de steel en draai ‘m een aantal keer rond zodat de havermout wordt bedekt met honing. Zet het vuur uit en schep de pangranola naar 1 kant van de pan. Laat even zo staan.

5. Maak je bordje op met (kokos)yoghurt en vers fruit. Schep dan de pangranola op je bordje. Hoe langer je ‘m af laat koelen, hoe knapperiger je granola wordt.

makkelijke pangranolamakkelijke pangranola

1
0
23
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
makkelijke gnocchi
  • Avondeten

Supersimpele gnocchi met zelfgemaakte pastasaus

Lees verder
Volgende artikel
chocoladebol
  • Ontbijt

Makkelijk ontbijt: chocoladebol

Lees verder
Ook heel lekker
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.