Makkelijke pangranola

20 mrt 2019 | Ontbijt

Ik heb weer een nieuw ontbijtje dat ik met enige regelmaat op tafel zet. En zelfs ‘de man’ is er fan van en dat zegt wel wat, want hij eet al tientallen jaren hetzelfde als ontbijt. Ik wissel vaak, van supermakkelijke mugcake, naar pumpkin spice smoothiebowl, naar ontbijtcake met yoghurt en fruit. En nu dus deze makkelijke pangranola.

Afgelopen weekend waren we in Zeeland en daar zette ik meerdere ochtenden dit lekkere receptje als ontbijt op tafel. Omdat het supermakkelijk is en toch heel luxe aanvoelt (zeker als je er lekker veel fruit bij eet) en omdat het ook supervullend en voedzaam is. Als je de rest van de dag op pad gaat dus het ideale ontbijt om de dag mee te beginnen. En omdat ik er toch mee bezig was, zette ik het ontbijtje maar meteen op de foto. Vandaar de wat anders-dan-anders foto’s 🙂 Wat denken jullie, lijkt het jullie wat?

makkelijke pangranola

Wat heb je nodig voor makkelijke pangranola voor 2 personen?

  • 80 gram grove havermoutvlokken
  • 20 – 30 gram walnoten
  • 2 theelepels kaneel of koekkruiden
  • 2-3 eetlepels honing
  • (kokos)yoghurt
  • vers fruit

makkelijke pangranola

Hoe maak je dit makkelijke ontbijtje van havermout?

1. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe. Breek de walnoten in iets kleinere stukjes.

2. Rooster de havermoutvlokken zo’n 2-3 minuten en voeg dan de walnotenstukjes toe. Bak voor 1 minuut.

3. Zet het vuur iets zachter en voeg de kaneel of koekkruiden toe. Rooster voor weer 1 minuut.

4. Zet het vuur laag en drizzle de honing over de havermout. Laat met rust totdat de honing begint te borrelen. Pak dan de pan bij de steel en draai ‘m een aantal keer rond zodat de havermout wordt bedekt met honing. Zet het vuur uit en schep de pangranola naar 1 kant van de pan. Laat even zo staan.

5. Maak je bordje op met (kokos)yoghurt en vers fruit. Schep dan de pangranola op je bordje. Hoe langer je ‘m af laat koelen, hoe knapperiger je granola wordt.

makkelijke pangranolamakkelijke pangranola

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen