Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

8 dec 2019 | Lunch, Ontbijt, Zoet

In mijn zoektocht naar lekkere ontbijtjes die de dag meteen goed beginnen, kom ik in allerlei uithoeken van de ontbijtsectie terecht. Zo heb ik bijvoorbeeld deze heerlijke peanut butter smoothie (met kikkererwten) online staan, of deze supermakkelijke mug cake, maar ik vond het weer eens tijd voor iets nieuws. Dat werd deze ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry.

Ik bedacht een cake die bestond uit banaan, amandelmeel en havermout en ik voegde daar bevroren cranberry’s aan toe. Omdat het het kerstseizoen is, vond ik het een leuk idee om er cranberry’s in te stoppen. Zo kan ik met deze ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry officieel het kerstseizoen inluiden! En nog mooier, met deze makkelijke cake voor het ontbijt start je je dag meteen goed. Kun je de rest van de dag kerstkransjes en ander lekkers eten 😉 Snel proberen!

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry?

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • optioneel: 1 maatlepel eiwitpoeder vanile
  • snufje zout
  • 100 gram (bevroren) cranberry’s

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

Hoe maak je dit lekkere glutenvrije en lactosevrije ontbijt?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

2. Prak de bananen met een vork of in de keukenmachine. Mix er vervolgens de eieren doorheen tot je een mooi geheel hebt.

3. Voeg het amandelmeel, de havermoutvlokken, de specerijen (eventueel het eiwitpoeder) en het zout toe. Meng het daarna met de ei-banaanmix.

4. Roer als laatste de (bevroren) cranberry’s door het beslag en schenk het beslag dan in de cakevorm.

5. Bak de cake in 45 minuten af in de oven. Laat kort afkoelen en stort de cake dan op een rooster.

Serveer de cake met yoghurt en eventueel nog wat extra fruit en agavesiroop of honing.

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen